BDZ: Ne ohrabruje nas nova vlada

Bošnjačka demokratska zajednica ocenjuje da sastav nove Vlade ne ohrabruje i da će doći do značajnih promena u vođenju države i odnosa vlasti prema Bošnjacima.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2012.

13:42

Default images

Činjenica da su i u novoj vladi ministarske pozicije poverene Rasimu Ljajiću i Sulejmanu Ugljaninu samo pokazuje da je politika vlasti prema bošnjačkom narodu u Srbiji nepromenjiva bez obzira na promenu političkih nosilaca vlasti, navodi u saopštenju BDZ.

"Očito je da su ministarske pozicije dvojice političara iz Sandžaka jedini način njihovog održavanja u političkom životu i dokazan metod držanja bošnjačkog naroda u položaju podredjenosti. Očigledno je da po pitanju odnosa prema Bošnjacima i Sandžaku ne postoje ideološke niti partijske granice", smatraju predstavnici BDZ.

Ovim i vlast u Beogradu i dva sandžačka političara, dodaju, pokazuju da za njih javna reč, obećanja i moralni principi nemaju nikakvu vrednost.

"Verujemo da će ovakav odnos prama Sandžaku i gradjanima ove regije ubrzati podizanje svesti Bošnjaka koji će se nastaviti okupljati oko BDZ, jedinog političkog stožera kome su nacionalni interesi, prava gradjana i ekonomski oporavak važniji od ministarskih pozicija i privilegija vlasti", poruka je Bošnjačke demokratske zajednice.

Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice, koja je bliska muftiji Muameru Zukorliću, je Emir Elfić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: