NS: Konstitutivna sednica Skupštine

Skupština grada Novog Sada verifikovala je mandate novoizabranih 78 odbornika, nakon čega je proglašena dvosatna pauza.

Info

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

06:58

Default images

Aktuelni gradonačlenik Novog Sada Igor Pavličić rekao je novinarima u pauzi zasedanja da se pregovori o formiranju gradske vlasti nastavljuju, ne želeći da prejudicira s kojim strankama pregovara Demokratska stranka , čiji je član.

"Mogu samo da vam kažem da se pregovori nastavljaju i da predsednici gradskih odbora stranaka imaju mandat da o tome pregovaraju", rekao je Pavličić i dodao da na formiranje vlasti u Novom Sadu neće uticati nova skupštinska većina u Beogradu.

Prema njegovim očekivanjima, Novi Sad će tokom dana najverovatnije dobiti predsednika gradskog parlamenta i nosioce ostalih važnih funkcija.

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je da ta stranka ima informacije da je DS uključio u pregovore Demokratsku stranku Srbije, Srpsku radikalnu stranku i pokret Dveri, što je za LSV neprihvatljivo.

"Mi smo začuđeni ponašanjem DS-a i napisima u novinama ovih dana. Isto ono što je Dragan Đilas pitao SPS, ja sada pitam DS i tražim da nam kaže gde je zapelo u pregovorima i gde je problem", rekla je Jerkovljeva.

Ona se zapitala zbog čega su Dveri, DSS i SRS odjednom prihvatljiviji za DS od LSV i izrazila nadu da je u pitanju volja pojedinaca, a ne konačan stav demokrata.

Današnje zasedanje Skupštine grada obeležio je i protest radnika javno-komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" koji su sa kamionima blokirali deo ulice ispred zgrade Skupštine.

Oni su novinarima rekli da imaju puno poverenje u sadašnjeg direktora tog preduzeća i da protestuju jer imaju informacije da će Skupština
grada postaviti direktora iz redova DSS-a.

Na izborima u Novom Sadu najviše glasova osvojila je koalicija okupljena oko DS-a, 18 odbornika, a slede LSV i Srpska napredna stranka sa po 15 odbornika. SPS ima sedam osbornika, Romska demokratska stranka šest, DSS, SRS i Dveri po pet, a Savez vojvodjanskih Madjara i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora po jednog odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: