Info

Utorak, 12.06.2012.

10:02

Goati: Neuobičajeni zahtevi SPS

Direktor Transparentnosti Srbija Vladimir Goati kaže da su zahtevi SPS oko formiranja vlade neuobičajeni i iznenađujući.

Izvor: B92

Default images

On je rekao za Radio B92 da koaliciju, koja se u medijima poistovećuje sa predsednikom SPS Ivicom Dačićem, treba posmatrati kao tri posebne stranke, od kojih SPS ima samo 25 poslaničkih mandata.

Ivica Dačić je juče izjavio da ne pristaje na vladu u kojoj je samo LDP uz koaliciju oko DS i tražio da u koaliciju uđu i Ujedinjeni regioni Srbije.

"Neuobičajeno je da jedan manji partner, a SPS ima samo 25 mandata, može tako da postavlja uslove. Pregovori o sastavljanju vlade nisu samo lagano poslepodnevno ćakulanje. Potrebno je brzo formirati vladu, sada Srbija gubi dnevno pedesetak miliona evra", rekao je Goati.

Predsednik Transparentnosti Srbija je poručio koaliciji okupljenoj oko DS da se, ukoliko nije u mogućnosti da ovako formira vladu, okrene drugim partnerima.

"Ako ih nema neka kažu da ne može. Onda treba da prepuste formiranje vlade drugima. To je onda druga priča, posebno što su i jedni i drugi rekli da velika koalicija ne dolazi u obzir. Ako ni tada ne bude formirana vlada zakonsko rešenje postoji i ide se na izbore", rekao je Goati.

On je dodao da bi PUPS, Jedinstvena Srbija i SPS , svaka stranka posebno trebalo da ograniče vreme do kada je moguće formirati vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: