Politika

Utorak, 12.06.2012.

10:02

Goati: Neuobičajeni zahtevi SPS

Direktor Transparentnosti Srbija Vladimir Goati kaže da su zahtevi SPS oko formiranja vlade neuobičajeni i iznenađujući.

Izvor: B92

Goati: Neuobièajeni zahtevi SPS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

nidža

pre 11 godina

Normalno je da se ne srlja sa dogovorom. Em su izgubili izbore a time i legitimitet, em preuzimaju time vruć krompir koji su sami zakuhali.
Ove Dačićeve izjave samo potvrđuju naša nagađanja da je i ranije bilo žestokih ucena i trgovanja kad je trebalo glasati za neku odluku ili zakon.

lazar

pre 11 godina

tu treba poseban sistem,svaki izgubljeni dan,neka lepo placaju politicari iz svojih đepova,jer su se na narodu obogatili,nije kriv narod za njihove igre,mnogo znaju jedni o drugima pa postalo tesno,zato moze proci uslov svakoga,pa i onih sa i oko cenzusa,ovo lici na propast

Interregnum

pre 11 godina

Transparentnosti radi, treba reći i to da su sve izborne liste koje su značajnije prešle cenzus i ušle u parlament, zapravo koalicije najmanje dve ili više stranaka, sa izuzetkom DSS. Šta onda čudi stav SPS-a koji se ponaša kao lider koalicije SPS-PUPS-JS, i govori u ime te trojne koalicije?

Osim toga, kakve veze ima to što su lideri dve najbolje plasirane stranke izjavili da "velika" koalicija ne dolazi u obzir? Pa i Tadić je izjavio da sigurno neće biti novi premijer.

Trebalo bi više da se završi i ova veoma prljava post-izborna kampanja, pa da se formira Vlada na najracionalniji i najcelishodniji mogući način, bez obzira šta razni "nepartijski" akteri mislili o tome. Prti tome, uopšte ne prejudiciram ishod tekućeg cenkanja oko resora, nek se iscenkaju kako god misle da treba, uz što je maje moguće mešanja sa strane.

Lesa

pre 11 godina

Mislim da se klupko odmotava. Evropa traži da se neko uhapsi, isto kao što je od Hrvata tražila. Priča da Nikolića svet ne želi je pala u vodu, to je čak i Dačić potvrdio. Svi bi hteli sad u vladu zbog lične sigurnosti, onaj ko neudje u vladu može biti žrtvovan. SNS je sad u prednosti, nisu bili na vlasti tako da su pred svetom trenutno najčistija stranka. Ako SNS formira vladu polovina članova DSa će morati da dokazuje poreklo imovine, tenderske dokumentacije, privatizacije itd. Mislim da je to glavni razlog zbog kojeg DS na sve moguće načine gleda da ostane na vlasti. Što više odugovlače to gore za njih, Toma iz dana u dan dobija sve veću podršku zapada a kad ga i zvanično budu podržali onda će i predsednici okolnih zemalja početi da ga hvale sa pričom da više nije četnik već demokrata dostojam evrope. U politici je sve moguće nažalost.

Luka Laban

pre 11 godina

Sada Srbija gubi dnevno pedesetak miliona evra !!! Slazem se da treba pozuriti sa Vladom al ove izjave koliko Srbija gubi na dnevnom nivou su bas IZLIZANE !!!

lepi decko

pre 11 godina

Podsecam cenjene citaoce da je ovaj ugledni analiticar predvidjao na parlamentarnim izborima LDP-u dvocifren rezultat, a SPS-u ispod 10%. Da li treba i da citamo sta on ima da kaze. Penzija, pa savetuj Deretu, Cedu, Kandicku, i sl.

predlog

pre 11 godina

Mislim da izborni zakon treba menjati.Kao prvo svaka partija treba da izidje samostalno(ili neka se istomisljenici spoje u jednu stranku)zatim povecati cenzus(to ne vazi za manjine)i uvesti drugi krug parlamentarnih izbora na kojima ce gradjani odlucivati ko ce da ih zastupa, a ne partije.

Filip

pre 11 godina

Prilicno dug zakonski rok za formiranje vlade (90 dana od dana konstituisanja skupstine) pruza mogucnost strankama da odugovlace i taktiziraju. U borbi za sto veci deo vlasti, obicno se zaboravljaju interesi gradjana i ne razmislja o buducnosti stranke, koja bi mogla biti kaznjena na nekim narednim izborima zbog tako neodgovornog ponasanja. Licno smatram da je zakonski rok predug i da ne bi trebalo da bude duzi od 30 dana od dana konstitisanja skupstine. U konkretnom slucaju, kada bi bio takav rok, poslednji dan za izbor vlade bi bio 30. jun, sto je vise nego dovoljno vremena, imajuci u vidu da razgovori o formiranju vlade pocinju odmah nakon zavrsetka izbora, a ne nakon konstituisanja skuptine.

umorni smo

pre 11 godina

radite nesto konkretno vise narod je umoran od vasih pregovora.DS da je mogao formirao bi vladu odavno ali zelje su jedno a mogucnosti drugo.

kontesa

pre 11 godina

...otezanje da se formira vlada ,,Srbija gubi 50 miliona dnevno,,! Mislim da mnogim politicarima to i odgovara jer ce svoje lopovluke ukalkulisati u tih 50 miliona dnevno !Zato i razvlace formiranje vlade ! Drzava i narod su nebitni , vazno je oprati i sigurno zastititi sebe licno !

Svetlana Fox

pre 11 godina

Vladimir Goati, legenda i car! 80-ih se snazno zalagao za jednopartijski sistem da bi danas postao analiticar visepartijskog. I, to pravi analiticar koji, eto, ume da izjavi da je nesto neuobicajeno.

promene

pre 11 godina

Dacicu glasali smo za tebe u nadi da ce nesto da se promeni. Dosta nam je bilo DS daj da vidimo sta SNS ume i zna, a reklo bi se da znaju sta rade.

ajde vise

pre 11 godina

Dacicu opameti se vise pa svi znaju da je jedino moguce da ova drzava uspe i krene na bolje ako SNS dobije vecinu.Pa i sam vidis da Nikolica postuju i cene svuda po svetu a u Srbiji da i ne govorimo.

Ljubo

pre 11 godina

Na izborima 2008. je koalicija ZES osvojila 102 mandata,od toga 64 DS,24 URS,5 LSV,4 SPO,4 SDPS i 1 Demokratski savez Hrvata Vojvodine.
Na poslednjim izborima koalicija "Izbor za bolji zivot" je osvojila 67 mandata,URS je osvojio 16 mandata,a SPO u koaliciji PREOKRET 4 mandata, odnosno da je bivsa koalicija ZES ukupno osvojila osvojila 87 mandata,sto znaci 15 manje u odnosnu na prethodne izbore,a koji su manje vise otisli na racun koalicije oko SPS-a.
Cinjenica je da je Tadic izgubio predsednicke izbore i da je to najveci udarac za demokrate,al je takodje cinjenica da su naprednjaci ocekivali mnogo,mnogo vise mandata na ovim izborima,pa sam Velja Ilic je rekao da su racunali da dobiju oko 100 mandata.Al jos jedan je dokaz da u kampanji se treba iskljucivo usresrediti da treba gradjanima da prezentujes ono sto si uradio ako si na vlasti,ili da ponudis program ako si kojim slucajem u opoziciji,e zbog ovog prvog sto sam naveo je Djilas pobedio u Beogradu,zbog Tomine diplome je Tadic izgubio drugi krug izbora,i to je DS kostalo 100 puta vise nego sto je i sam NIkolic platio svoje "skolovanje",a siguran sam da bi naprednjaci mnogo bolje prosli na izborima,da oko sebe nisu imali Velju,Karice,Vulina,Marijana Risticevica koji su deceniju unazad u politici i ne mogu doneti nista novo!

Nataša

pre 11 godina

Baš briga Dačića koji za sebe tvrdi da je najveći nacionalista koliko Srbija gubi novca dok se on nećka, uslovljava i traži što ni najmanje ne zaslužuje. Nervirao me je uvek, ali sada je prevršio svaku meru!

maraton

pre 11 godina

Kako pregovori oko formiranja vlade odmiču, sve je vidljivije da se koalicija oko SPS-a javlja kao veliki kalkulant koji pokušava da istrguje najbolje pozicije u vladi, iako je u pitanju stranka (SPS, koja vodi glavnu reč u koaliciji) koja se na izborima nije proslavila, a koja bi sada da bukvalno ucenjuje i presudno utiče na politička događanja u Srbiji. To je i odgovornost nas birača, kada smo slabim procenama Srbiju doveli u poziciju da nas jedna manjina, uz to odgovorna za stanje u državi, bukvalno ucenjuje. Stoga je prof. Goati u pravu kada kaže da se stvari hitno moraju razjasniti: ko može neka formira vladu, ako niko ne može - na izbore. To je neminovnost o kojoj su rasprave o ceni koštanja ponovljenih izbora bezpredmetne.

NekoIzMase

pre 11 godina

gospodine goati - vi ste lično, pre izbora, govorili da će vladu formirati samo tri stranke, a samo je dss,samostalno kao stranka, prešla cenzus
(brdja, 12. jun 2012 10:48)

tačno ....

Nekim ljudima je vreme da odu u penziju i ustupe mesto mlađima ... Goati, Mićunović, Krkobabić i sl ... Imaju li ti ljudi imalo morala?

Gospodine Goati, kako to da LDP može da uslovljava ulazak u Vladu? Koliko taj LDP ima poslanika? 19 - 5 SPO - bar 3 ljudima kao Miljenko Dereta i sl, dođemo do cifre od 11 mandata ...

Da, tačno je da SPS ima samo 25 mandata, isto tako je tačno da DS nema ovoliki broj, već deo tih mandata daje LSV, SDPS i još nekim strankama ... Isto tako je tačno da SNS nema ovaj broj mandata, nego svoje raspodeljuje i NS, PSS, Vulinu i ostalima koje su nabrali s konca i konopca ...

Jedina stranka koja je samostalno ušla u parlament je DSS ... I među 40 stranaka i grupacija koje su u parlamentu, ta stranka je pri vrhu ... Kažite to ljudima, ako ste nezavisni analitičar ...

Kažite da je ta stranka, i pored medijskog linča kojem je bila izložena, uspela da malo poveća broj mandata u odnosu na prošli saziv Parlamenta, i objasnite to time, da narod počinje da oseća i razume vrednosti za koje se zalaže DSS, te da počinje da shvata da je EU i ta priča jedna šarena laža ...

mačvanin

pre 11 godina

U ovoj Srbiji ništa nije ni neobično ni zapanjujuće, kada je politika u pitanju. Već smo svi navikli na uzuzetno uspešno cenjkanje Dačića kada su u pitanju njegovi interesi i da će uvek vrlo uspešno pronaći za sebe najpovoljnije rešenje. Stoga ne čude izjave ovog tipa o nekakvom "provlačenju" LDP ili URS u buduću vladu. Posle formiranja nezamislive koalicije DS-SPS, nikakvo čudo neće biti ako bilo ko od njih sa bilo kim ne sklopi dogovor kojim će obezbediti svoje pozicije. Stoga, čak i okretanje SPS-a SNS-u uopšte ne bi bilo nikakvo iznenadjenje. Jedino pametno što sam pročitao je konstatacija da bi DS ukoliko ne može da formira vladu to trebala i javno da kaže,a ne da se kupuje vreme. Samo, poznavajući dosadašnji rad DS i nihovu logiku, to se nikada neće desiti, jer se nalazeu priličnoj panici da bi neka buduća vlast bez njih verovatno brzo postavila i pitanje odgovornosti dosadašnje. A koliko vidim, DS puca po svim šavovima i vrlo je realna i pretpostavka da se u jako kratkom roku može urušiti kao kula od karata. A što se Dačića tiče, više sam nego siguran da se on itekako ume dobro prodati. Samo, plašim se da bi njegova euforija i pomalo bahato ponašanje i pre, a naročito posle izbora i njemu moglo doći glave. Obićno "ko visiko leti - nisko pada". U svemu tome, najgore je što Srbiju po već vidjenom scenariju najverovatnije čeka dug period do formiranja nove vlade i što će se po starom običaju sve nekako zavrpšiti u zadnji čas.

dejan

pre 11 godina

@maraton
razumem tvoju frustraciju jer je to i moja frustracija.
ajd da se zapitamo sta nam to pokazuje. ja mislim ovo
u ovoj zemlji zivi jos oko 20% ljudi koji vole Milosevica i pate za tim vremenima jer to su za njih bila dobra vremena. Tad su se navatali love i sad demokratski uzivaju u plodovima svog rada. SPS glasaci ne smatraju da je ovo ponasanje nemoralno. Ne - oni smatraju de je ok trgovati da se dobije sto vise a narod...eh ...snaci ce se narod. Mogu brati visnje. Marko je sam pokazao kako moze dobro da se zaradi na visnjama.

Aleksandar

pre 11 godina

SPS je stranka koja nije osvojila najvise glasova ali koja zeli da sa trece pozicije po snazi dobije najvise u vlasti. SPS sve ucenjuje i dve najvece politicke partije a i gradjane Srbije jer sa odugovlacenjem oko pravljena vlade svi gubimo.

Veljko Milovanovic

pre 11 godina

He, he...digla se i kuka i motika DS-ovaca da pritiska Ivicu&Slavicu..videcemo sta je na FPN-u naucio Slobin portparol, ko ce koga zednog preko vode.

poznavaoc stanja

pre 11 godina

Sada kada je za svoju Beohemiju dobio 20 mln Eura od EDBR banke,moze da radi sta hoce.Uz to ne treba zaboraviti i njegov put u moskvu,tamo su instrukcije,pare,karic,Sojgu i ostali.

новак

pre 11 godina

Ах да, а ми као не знамо чији је ово аналитичар. А јелте господине Гоати, СПС не може а ЛДП може да поставља услове да његова страначка политика буде државна? Иако су добили најмање од свих партија које треба да уђу у владу?

milankeck

pre 11 godina

Pa nije to cudno,jer socijalisti moraju nekako da se otkace od demokrata,pa da podrze opciju koja je dobila najvecu podrsku u gradjanstvu,a to je sns,koji je dobio za predsednika i koji ima najvise poslanika.

Anonimus

pre 11 godina

I Dačić i Dinkić su pod Miškovićevom kontrolom. "Gazda" mora da osigura svoje interese a to će biti zapečaćeno ako su obojica toj nesretnoj vladi.
Bez Dinkića DS i LDP uvek mogu da nadglasaju Dačića i njegove. Ali, svi su srpski političari velike blamare

brdja

pre 11 godina

gospodine goati - vi ste lično, pre izbora, govorili da će vladu formirati samo tri stranke, a samo je dss,samostalno kao stranka, prešla cenzus

ldp naprednjak

pre 11 godina

LDP + SNS = stabilna vlada i najbolja kombinacija. Kad mogu Britanci što ne možemo i mi. SPS je mesto u opoziciji a ako bog da i ispod cenzusa, sledeći put.

talas

pre 11 godina

Ništa ovde nije neobično. Dačić će napraviti vladu sa naprednjacima i URS-om. Ovo je samo manevar pred tu odluku s pokušajem da se URS uključe u igru, DS to odbije, onda se Dačić okrene SNS-u i oni zajedno sa URS-om naprave vladu, a LDP ih odbije.

Nisam čistunac, ali...

pre 11 godina

Redakcijo, ovoliko pravopisnih grešaka u kratkom tekstu, stvarno je ispod Vašeg nivoa.Razumem da je vest sveža, verovatno kucana od nekoga ko tome nije vičan, ali zaista...
P.S.Objavite komentar, ipak je to kritika koja nije zlonamerna.

Braca

pre 11 godina

Neuobicajno je da manji partner moze da postavlja uslove.
Da je DS pobedila na izborima ili imala najveci broj mandata, mogla bi da postavlja uslove.Kako nije i ima samo sezdesetak poslanika onda nastaju razne kombinatorike koje niko ne moze da predvidi.
Ovako ovaj gospodin po ko zna koji put ucestvuje u necemu sto je nazalost postalo praksa a sigurno sluzi intresima odredjenih grupa.

vujadinn

pre 11 godina

DS je dobila manje mandata nego 2008, a SPS-PUPS-JS više. Zato ta koalicija i može da ucenjuje. Bolje je da se ne napravi ista vlada kao 2009. To bi bilo pogubno ya Srbiju.

Ivke

pre 11 godina

Jeste da SPS ima samo 25 mandata ali onda nek kaže i da DS ima mnogo manje poslanika nego što je cela koalicija "Za bolji život" osvojila

Dušan

pre 11 godina

Kako bre neuobičajeni uslovi, hoće ljudi da umanje uticaj LDP u Vladi time što će uvek moći da se napravi većina ili sa LDP ili sa URS, a nikada bez njih pošto imaju veću koaliciju (SPS-PUPS-JS). Ovi naši analitičari nisu za komentare, samo služe podršci određenih političkih pravaca...

talas

pre 11 godina

Ništa ovde nije neobično. Dačić će napraviti vladu sa naprednjacima i URS-om. Ovo je samo manevar pred tu odluku s pokušajem da se URS uključe u igru, DS to odbije, onda se Dačić okrene SNS-u i oni zajedno sa URS-om naprave vladu, a LDP ih odbije.

новак

pre 11 godina

Ах да, а ми као не знамо чији је ово аналитичар. А јелте господине Гоати, СПС не може а ЛДП може да поставља услове да његова страначка политика буде државна? Иако су добили најмање од свих партија које треба да уђу у владу?

Nisam čistunac, ali...

pre 11 godina

Redakcijo, ovoliko pravopisnih grešaka u kratkom tekstu, stvarno je ispod Vašeg nivoa.Razumem da je vest sveža, verovatno kucana od nekoga ko tome nije vičan, ali zaista...
P.S.Objavite komentar, ipak je to kritika koja nije zlonamerna.

Dušan

pre 11 godina

Kako bre neuobičajeni uslovi, hoće ljudi da umanje uticaj LDP u Vladi time što će uvek moći da se napravi većina ili sa LDP ili sa URS, a nikada bez njih pošto imaju veću koaliciju (SPS-PUPS-JS). Ovi naši analitičari nisu za komentare, samo služe podršci određenih političkih pravaca...

Veljko Milovanovic

pre 11 godina

He, he...digla se i kuka i motika DS-ovaca da pritiska Ivicu&Slavicu..videcemo sta je na FPN-u naucio Slobin portparol, ko ce koga zednog preko vode.

Ivke

pre 11 godina

Jeste da SPS ima samo 25 mandata ali onda nek kaže i da DS ima mnogo manje poslanika nego što je cela koalicija "Za bolji život" osvojila

Anonimus

pre 11 godina

I Dačić i Dinkić su pod Miškovićevom kontrolom. "Gazda" mora da osigura svoje interese a to će biti zapečaćeno ako su obojica toj nesretnoj vladi.
Bez Dinkića DS i LDP uvek mogu da nadglasaju Dačića i njegove. Ali, svi su srpski političari velike blamare

poznavaoc stanja

pre 11 godina

Sada kada je za svoju Beohemiju dobio 20 mln Eura od EDBR banke,moze da radi sta hoce.Uz to ne treba zaboraviti i njegov put u moskvu,tamo su instrukcije,pare,karic,Sojgu i ostali.

brdja

pre 11 godina

gospodine goati - vi ste lično, pre izbora, govorili da će vladu formirati samo tri stranke, a samo je dss,samostalno kao stranka, prešla cenzus

vujadinn

pre 11 godina

DS je dobila manje mandata nego 2008, a SPS-PUPS-JS više. Zato ta koalicija i može da ucenjuje. Bolje je da se ne napravi ista vlada kao 2009. To bi bilo pogubno ya Srbiju.

Braca

pre 11 godina

Neuobicajno je da manji partner moze da postavlja uslove.
Da je DS pobedila na izborima ili imala najveci broj mandata, mogla bi da postavlja uslove.Kako nije i ima samo sezdesetak poslanika onda nastaju razne kombinatorike koje niko ne moze da predvidi.
Ovako ovaj gospodin po ko zna koji put ucestvuje u necemu sto je nazalost postalo praksa a sigurno sluzi intresima odredjenih grupa.

ldp naprednjak

pre 11 godina

LDP + SNS = stabilna vlada i najbolja kombinacija. Kad mogu Britanci što ne možemo i mi. SPS je mesto u opoziciji a ako bog da i ispod cenzusa, sledeći put.

NekoIzMase

pre 11 godina

gospodine goati - vi ste lično, pre izbora, govorili da će vladu formirati samo tri stranke, a samo je dss,samostalno kao stranka, prešla cenzus
(brdja, 12. jun 2012 10:48)

tačno ....

Nekim ljudima je vreme da odu u penziju i ustupe mesto mlađima ... Goati, Mićunović, Krkobabić i sl ... Imaju li ti ljudi imalo morala?

Gospodine Goati, kako to da LDP može da uslovljava ulazak u Vladu? Koliko taj LDP ima poslanika? 19 - 5 SPO - bar 3 ljudima kao Miljenko Dereta i sl, dođemo do cifre od 11 mandata ...

Da, tačno je da SPS ima samo 25 mandata, isto tako je tačno da DS nema ovoliki broj, već deo tih mandata daje LSV, SDPS i još nekim strankama ... Isto tako je tačno da SNS nema ovaj broj mandata, nego svoje raspodeljuje i NS, PSS, Vulinu i ostalima koje su nabrali s konca i konopca ...

Jedina stranka koja je samostalno ušla u parlament je DSS ... I među 40 stranaka i grupacija koje su u parlamentu, ta stranka je pri vrhu ... Kažite to ljudima, ako ste nezavisni analitičar ...

Kažite da je ta stranka, i pored medijskog linča kojem je bila izložena, uspela da malo poveća broj mandata u odnosu na prošli saziv Parlamenta, i objasnite to time, da narod počinje da oseća i razume vrednosti za koje se zalaže DSS, te da počinje da shvata da je EU i ta priča jedna šarena laža ...

maraton

pre 11 godina

Kako pregovori oko formiranja vlade odmiču, sve je vidljivije da se koalicija oko SPS-a javlja kao veliki kalkulant koji pokušava da istrguje najbolje pozicije u vladi, iako je u pitanju stranka (SPS, koja vodi glavnu reč u koaliciji) koja se na izborima nije proslavila, a koja bi sada da bukvalno ucenjuje i presudno utiče na politička događanja u Srbiji. To je i odgovornost nas birača, kada smo slabim procenama Srbiju doveli u poziciju da nas jedna manjina, uz to odgovorna za stanje u državi, bukvalno ucenjuje. Stoga je prof. Goati u pravu kada kaže da se stvari hitno moraju razjasniti: ko može neka formira vladu, ako niko ne može - na izbore. To je neminovnost o kojoj su rasprave o ceni koštanja ponovljenih izbora bezpredmetne.

Svetlana Fox

pre 11 godina

Vladimir Goati, legenda i car! 80-ih se snazno zalagao za jednopartijski sistem da bi danas postao analiticar visepartijskog. I, to pravi analiticar koji, eto, ume da izjavi da je nesto neuobicajeno.

Nataša

pre 11 godina

Baš briga Dačića koji za sebe tvrdi da je najveći nacionalista koliko Srbija gubi novca dok se on nećka, uslovljava i traži što ni najmanje ne zaslužuje. Nervirao me je uvek, ali sada je prevršio svaku meru!

lepi decko

pre 11 godina

Podsecam cenjene citaoce da je ovaj ugledni analiticar predvidjao na parlamentarnim izborima LDP-u dvocifren rezultat, a SPS-u ispod 10%. Da li treba i da citamo sta on ima da kaze. Penzija, pa savetuj Deretu, Cedu, Kandicku, i sl.

milankeck

pre 11 godina

Pa nije to cudno,jer socijalisti moraju nekako da se otkace od demokrata,pa da podrze opciju koja je dobila najvecu podrsku u gradjanstvu,a to je sns,koji je dobio za predsednika i koji ima najvise poslanika.

Aleksandar

pre 11 godina

SPS je stranka koja nije osvojila najvise glasova ali koja zeli da sa trece pozicije po snazi dobije najvise u vlasti. SPS sve ucenjuje i dve najvece politicke partije a i gradjane Srbije jer sa odugovlacenjem oko pravljena vlade svi gubimo.

dejan

pre 11 godina

@maraton
razumem tvoju frustraciju jer je to i moja frustracija.
ajd da se zapitamo sta nam to pokazuje. ja mislim ovo
u ovoj zemlji zivi jos oko 20% ljudi koji vole Milosevica i pate za tim vremenima jer to su za njih bila dobra vremena. Tad su se navatali love i sad demokratski uzivaju u plodovima svog rada. SPS glasaci ne smatraju da je ovo ponasanje nemoralno. Ne - oni smatraju de je ok trgovati da se dobije sto vise a narod...eh ...snaci ce se narod. Mogu brati visnje. Marko je sam pokazao kako moze dobro da se zaradi na visnjama.

mačvanin

pre 11 godina

U ovoj Srbiji ništa nije ni neobično ni zapanjujuće, kada je politika u pitanju. Već smo svi navikli na uzuzetno uspešno cenjkanje Dačića kada su u pitanju njegovi interesi i da će uvek vrlo uspešno pronaći za sebe najpovoljnije rešenje. Stoga ne čude izjave ovog tipa o nekakvom "provlačenju" LDP ili URS u buduću vladu. Posle formiranja nezamislive koalicije DS-SPS, nikakvo čudo neće biti ako bilo ko od njih sa bilo kim ne sklopi dogovor kojim će obezbediti svoje pozicije. Stoga, čak i okretanje SPS-a SNS-u uopšte ne bi bilo nikakvo iznenadjenje. Jedino pametno što sam pročitao je konstatacija da bi DS ukoliko ne može da formira vladu to trebala i javno da kaže,a ne da se kupuje vreme. Samo, poznavajući dosadašnji rad DS i nihovu logiku, to se nikada neće desiti, jer se nalazeu priličnoj panici da bi neka buduća vlast bez njih verovatno brzo postavila i pitanje odgovornosti dosadašnje. A koliko vidim, DS puca po svim šavovima i vrlo je realna i pretpostavka da se u jako kratkom roku može urušiti kao kula od karata. A što se Dačića tiče, više sam nego siguran da se on itekako ume dobro prodati. Samo, plašim se da bi njegova euforija i pomalo bahato ponašanje i pre, a naročito posle izbora i njemu moglo doći glave. Obićno "ko visiko leti - nisko pada". U svemu tome, najgore je što Srbiju po već vidjenom scenariju najverovatnije čeka dug period do formiranja nove vlade i što će se po starom običaju sve nekako zavrpšiti u zadnji čas.

Lesa

pre 11 godina

Mislim da se klupko odmotava. Evropa traži da se neko uhapsi, isto kao što je od Hrvata tražila. Priča da Nikolića svet ne želi je pala u vodu, to je čak i Dačić potvrdio. Svi bi hteli sad u vladu zbog lične sigurnosti, onaj ko neudje u vladu može biti žrtvovan. SNS je sad u prednosti, nisu bili na vlasti tako da su pred svetom trenutno najčistija stranka. Ako SNS formira vladu polovina članova DSa će morati da dokazuje poreklo imovine, tenderske dokumentacije, privatizacije itd. Mislim da je to glavni razlog zbog kojeg DS na sve moguće načine gleda da ostane na vlasti. Što više odugovlače to gore za njih, Toma iz dana u dan dobija sve veću podršku zapada a kad ga i zvanično budu podržali onda će i predsednici okolnih zemalja početi da ga hvale sa pričom da više nije četnik već demokrata dostojam evrope. U politici je sve moguće nažalost.

umorni smo

pre 11 godina

radite nesto konkretno vise narod je umoran od vasih pregovora.DS da je mogao formirao bi vladu odavno ali zelje su jedno a mogucnosti drugo.

kontesa

pre 11 godina

...otezanje da se formira vlada ,,Srbija gubi 50 miliona dnevno,,! Mislim da mnogim politicarima to i odgovara jer ce svoje lopovluke ukalkulisati u tih 50 miliona dnevno !Zato i razvlace formiranje vlade ! Drzava i narod su nebitni , vazno je oprati i sigurno zastititi sebe licno !

Ljubo

pre 11 godina

Na izborima 2008. je koalicija ZES osvojila 102 mandata,od toga 64 DS,24 URS,5 LSV,4 SPO,4 SDPS i 1 Demokratski savez Hrvata Vojvodine.
Na poslednjim izborima koalicija "Izbor za bolji zivot" je osvojila 67 mandata,URS je osvojio 16 mandata,a SPO u koaliciji PREOKRET 4 mandata, odnosno da je bivsa koalicija ZES ukupno osvojila osvojila 87 mandata,sto znaci 15 manje u odnosnu na prethodne izbore,a koji su manje vise otisli na racun koalicije oko SPS-a.
Cinjenica je da je Tadic izgubio predsednicke izbore i da je to najveci udarac za demokrate,al je takodje cinjenica da su naprednjaci ocekivali mnogo,mnogo vise mandata na ovim izborima,pa sam Velja Ilic je rekao da su racunali da dobiju oko 100 mandata.Al jos jedan je dokaz da u kampanji se treba iskljucivo usresrediti da treba gradjanima da prezentujes ono sto si uradio ako si na vlasti,ili da ponudis program ako si kojim slucajem u opoziciji,e zbog ovog prvog sto sam naveo je Djilas pobedio u Beogradu,zbog Tomine diplome je Tadic izgubio drugi krug izbora,i to je DS kostalo 100 puta vise nego sto je i sam NIkolic platio svoje "skolovanje",a siguran sam da bi naprednjaci mnogo bolje prosli na izborima,da oko sebe nisu imali Velju,Karice,Vulina,Marijana Risticevica koji su deceniju unazad u politici i ne mogu doneti nista novo!

promene

pre 11 godina

Dacicu glasali smo za tebe u nadi da ce nesto da se promeni. Dosta nam je bilo DS daj da vidimo sta SNS ume i zna, a reklo bi se da znaju sta rade.

ajde vise

pre 11 godina

Dacicu opameti se vise pa svi znaju da je jedino moguce da ova drzava uspe i krene na bolje ako SNS dobije vecinu.Pa i sam vidis da Nikolica postuju i cene svuda po svetu a u Srbiji da i ne govorimo.

predlog

pre 11 godina

Mislim da izborni zakon treba menjati.Kao prvo svaka partija treba da izidje samostalno(ili neka se istomisljenici spoje u jednu stranku)zatim povecati cenzus(to ne vazi za manjine)i uvesti drugi krug parlamentarnih izbora na kojima ce gradjani odlucivati ko ce da ih zastupa, a ne partije.

nidža

pre 11 godina

Normalno je da se ne srlja sa dogovorom. Em su izgubili izbore a time i legitimitet, em preuzimaju time vruć krompir koji su sami zakuhali.
Ove Dačićeve izjave samo potvrđuju naša nagađanja da je i ranije bilo žestokih ucena i trgovanja kad je trebalo glasati za neku odluku ili zakon.

Luka Laban

pre 11 godina

Sada Srbija gubi dnevno pedesetak miliona evra !!! Slazem se da treba pozuriti sa Vladom al ove izjave koliko Srbija gubi na dnevnom nivou su bas IZLIZANE !!!

Filip

pre 11 godina

Prilicno dug zakonski rok za formiranje vlade (90 dana od dana konstituisanja skupstine) pruza mogucnost strankama da odugovlace i taktiziraju. U borbi za sto veci deo vlasti, obicno se zaboravljaju interesi gradjana i ne razmislja o buducnosti stranke, koja bi mogla biti kaznjena na nekim narednim izborima zbog tako neodgovornog ponasanja. Licno smatram da je zakonski rok predug i da ne bi trebalo da bude duzi od 30 dana od dana konstitisanja skupstine. U konkretnom slucaju, kada bi bio takav rok, poslednji dan za izbor vlade bi bio 30. jun, sto je vise nego dovoljno vremena, imajuci u vidu da razgovori o formiranju vlade pocinju odmah nakon zavrsetka izbora, a ne nakon konstituisanja skuptine.

Interregnum

pre 11 godina

Transparentnosti radi, treba reći i to da su sve izborne liste koje su značajnije prešle cenzus i ušle u parlament, zapravo koalicije najmanje dve ili više stranaka, sa izuzetkom DSS. Šta onda čudi stav SPS-a koji se ponaša kao lider koalicije SPS-PUPS-JS, i govori u ime te trojne koalicije?

Osim toga, kakve veze ima to što su lideri dve najbolje plasirane stranke izjavili da "velika" koalicija ne dolazi u obzir? Pa i Tadić je izjavio da sigurno neće biti novi premijer.

Trebalo bi više da se završi i ova veoma prljava post-izborna kampanja, pa da se formira Vlada na najracionalniji i najcelishodniji mogući način, bez obzira šta razni "nepartijski" akteri mislili o tome. Prti tome, uopšte ne prejudiciram ishod tekućeg cenkanja oko resora, nek se iscenkaju kako god misle da treba, uz što je maje moguće mešanja sa strane.

lazar

pre 11 godina

tu treba poseban sistem,svaki izgubljeni dan,neka lepo placaju politicari iz svojih đepova,jer su se na narodu obogatili,nije kriv narod za njihove igre,mnogo znaju jedni o drugima pa postalo tesno,zato moze proci uslov svakoga,pa i onih sa i oko cenzusa,ovo lici na propast

новак

pre 11 godina

Ах да, а ми као не знамо чији је ово аналитичар. А јелте господине Гоати, СПС не може а ЛДП може да поставља услове да његова страначка политика буде државна? Иако су добили најмање од свих партија које треба да уђу у владу?

milankeck

pre 11 godina

Pa nije to cudno,jer socijalisti moraju nekako da se otkace od demokrata,pa da podrze opciju koja je dobila najvecu podrsku u gradjanstvu,a to je sns,koji je dobio za predsednika i koji ima najvise poslanika.

ldp naprednjak

pre 11 godina

LDP + SNS = stabilna vlada i najbolja kombinacija. Kad mogu Britanci što ne možemo i mi. SPS je mesto u opoziciji a ako bog da i ispod cenzusa, sledeći put.

NekoIzMase

pre 11 godina

gospodine goati - vi ste lično, pre izbora, govorili da će vladu formirati samo tri stranke, a samo je dss,samostalno kao stranka, prešla cenzus
(brdja, 12. jun 2012 10:48)

tačno ....

Nekim ljudima je vreme da odu u penziju i ustupe mesto mlađima ... Goati, Mićunović, Krkobabić i sl ... Imaju li ti ljudi imalo morala?

Gospodine Goati, kako to da LDP može da uslovljava ulazak u Vladu? Koliko taj LDP ima poslanika? 19 - 5 SPO - bar 3 ljudima kao Miljenko Dereta i sl, dođemo do cifre od 11 mandata ...

Da, tačno je da SPS ima samo 25 mandata, isto tako je tačno da DS nema ovoliki broj, već deo tih mandata daje LSV, SDPS i još nekim strankama ... Isto tako je tačno da SNS nema ovaj broj mandata, nego svoje raspodeljuje i NS, PSS, Vulinu i ostalima koje su nabrali s konca i konopca ...

Jedina stranka koja je samostalno ušla u parlament je DSS ... I među 40 stranaka i grupacija koje su u parlamentu, ta stranka je pri vrhu ... Kažite to ljudima, ako ste nezavisni analitičar ...

Kažite da je ta stranka, i pored medijskog linča kojem je bila izložena, uspela da malo poveća broj mandata u odnosu na prošli saziv Parlamenta, i objasnite to time, da narod počinje da oseća i razume vrednosti za koje se zalaže DSS, te da počinje da shvata da je EU i ta priča jedna šarena laža ...

promene

pre 11 godina

Dacicu glasali smo za tebe u nadi da ce nesto da se promeni. Dosta nam je bilo DS daj da vidimo sta SNS ume i zna, a reklo bi se da znaju sta rade.

ajde vise

pre 11 godina

Dacicu opameti se vise pa svi znaju da je jedino moguce da ova drzava uspe i krene na bolje ako SNS dobije vecinu.Pa i sam vidis da Nikolica postuju i cene svuda po svetu a u Srbiji da i ne govorimo.

maraton

pre 11 godina

Kako pregovori oko formiranja vlade odmiču, sve je vidljivije da se koalicija oko SPS-a javlja kao veliki kalkulant koji pokušava da istrguje najbolje pozicije u vladi, iako je u pitanju stranka (SPS, koja vodi glavnu reč u koaliciji) koja se na izborima nije proslavila, a koja bi sada da bukvalno ucenjuje i presudno utiče na politička događanja u Srbiji. To je i odgovornost nas birača, kada smo slabim procenama Srbiju doveli u poziciju da nas jedna manjina, uz to odgovorna za stanje u državi, bukvalno ucenjuje. Stoga je prof. Goati u pravu kada kaže da se stvari hitno moraju razjasniti: ko može neka formira vladu, ako niko ne može - na izbore. To je neminovnost o kojoj su rasprave o ceni koštanja ponovljenih izbora bezpredmetne.

Dušan

pre 11 godina

Kako bre neuobičajeni uslovi, hoće ljudi da umanje uticaj LDP u Vladi time što će uvek moći da se napravi većina ili sa LDP ili sa URS, a nikada bez njih pošto imaju veću koaliciju (SPS-PUPS-JS). Ovi naši analitičari nisu za komentare, samo služe podršci određenih političkih pravaca...

vujadinn

pre 11 godina

DS je dobila manje mandata nego 2008, a SPS-PUPS-JS više. Zato ta koalicija i može da ucenjuje. Bolje je da se ne napravi ista vlada kao 2009. To bi bilo pogubno ya Srbiju.

Aleksandar

pre 11 godina

SPS je stranka koja nije osvojila najvise glasova ali koja zeli da sa trece pozicije po snazi dobije najvise u vlasti. SPS sve ucenjuje i dve najvece politicke partije a i gradjane Srbije jer sa odugovlacenjem oko pravljena vlade svi gubimo.

Nataša

pre 11 godina

Baš briga Dačića koji za sebe tvrdi da je najveći nacionalista koliko Srbija gubi novca dok se on nećka, uslovljava i traži što ni najmanje ne zaslužuje. Nervirao me je uvek, ali sada je prevršio svaku meru!

lepi decko

pre 11 godina

Podsecam cenjene citaoce da je ovaj ugledni analiticar predvidjao na parlamentarnim izborima LDP-u dvocifren rezultat, a SPS-u ispod 10%. Da li treba i da citamo sta on ima da kaze. Penzija, pa savetuj Deretu, Cedu, Kandicku, i sl.

talas

pre 11 godina

Ništa ovde nije neobično. Dačić će napraviti vladu sa naprednjacima i URS-om. Ovo je samo manevar pred tu odluku s pokušajem da se URS uključe u igru, DS to odbije, onda se Dačić okrene SNS-u i oni zajedno sa URS-om naprave vladu, a LDP ih odbije.

Ivke

pre 11 godina

Jeste da SPS ima samo 25 mandata ali onda nek kaže i da DS ima mnogo manje poslanika nego što je cela koalicija "Za bolji život" osvojila

brdja

pre 11 godina

gospodine goati - vi ste lično, pre izbora, govorili da će vladu formirati samo tri stranke, a samo je dss,samostalno kao stranka, prešla cenzus

Braca

pre 11 godina

Neuobicajno je da manji partner moze da postavlja uslove.
Da je DS pobedila na izborima ili imala najveci broj mandata, mogla bi da postavlja uslove.Kako nije i ima samo sezdesetak poslanika onda nastaju razne kombinatorike koje niko ne moze da predvidi.
Ovako ovaj gospodin po ko zna koji put ucestvuje u necemu sto je nazalost postalo praksa a sigurno sluzi intresima odredjenih grupa.

dejan

pre 11 godina

@maraton
razumem tvoju frustraciju jer je to i moja frustracija.
ajd da se zapitamo sta nam to pokazuje. ja mislim ovo
u ovoj zemlji zivi jos oko 20% ljudi koji vole Milosevica i pate za tim vremenima jer to su za njih bila dobra vremena. Tad su se navatali love i sad demokratski uzivaju u plodovima svog rada. SPS glasaci ne smatraju da je ovo ponasanje nemoralno. Ne - oni smatraju de je ok trgovati da se dobije sto vise a narod...eh ...snaci ce se narod. Mogu brati visnje. Marko je sam pokazao kako moze dobro da se zaradi na visnjama.

Anonimus

pre 11 godina

I Dačić i Dinkić su pod Miškovićevom kontrolom. "Gazda" mora da osigura svoje interese a to će biti zapečaćeno ako su obojica toj nesretnoj vladi.
Bez Dinkića DS i LDP uvek mogu da nadglasaju Dačića i njegove. Ali, svi su srpski političari velike blamare

poznavaoc stanja

pre 11 godina

Sada kada je za svoju Beohemiju dobio 20 mln Eura od EDBR banke,moze da radi sta hoce.Uz to ne treba zaboraviti i njegov put u moskvu,tamo su instrukcije,pare,karic,Sojgu i ostali.

Nisam čistunac, ali...

pre 11 godina

Redakcijo, ovoliko pravopisnih grešaka u kratkom tekstu, stvarno je ispod Vašeg nivoa.Razumem da je vest sveža, verovatno kucana od nekoga ko tome nije vičan, ali zaista...
P.S.Objavite komentar, ipak je to kritika koja nije zlonamerna.

Veljko Milovanovic

pre 11 godina

He, he...digla se i kuka i motika DS-ovaca da pritiska Ivicu&Slavicu..videcemo sta je na FPN-u naucio Slobin portparol, ko ce koga zednog preko vode.

Ljubo

pre 11 godina

Na izborima 2008. je koalicija ZES osvojila 102 mandata,od toga 64 DS,24 URS,5 LSV,4 SPO,4 SDPS i 1 Demokratski savez Hrvata Vojvodine.
Na poslednjim izborima koalicija "Izbor za bolji zivot" je osvojila 67 mandata,URS je osvojio 16 mandata,a SPO u koaliciji PREOKRET 4 mandata, odnosno da je bivsa koalicija ZES ukupno osvojila osvojila 87 mandata,sto znaci 15 manje u odnosnu na prethodne izbore,a koji su manje vise otisli na racun koalicije oko SPS-a.
Cinjenica je da je Tadic izgubio predsednicke izbore i da je to najveci udarac za demokrate,al je takodje cinjenica da su naprednjaci ocekivali mnogo,mnogo vise mandata na ovim izborima,pa sam Velja Ilic je rekao da su racunali da dobiju oko 100 mandata.Al jos jedan je dokaz da u kampanji se treba iskljucivo usresrediti da treba gradjanima da prezentujes ono sto si uradio ako si na vlasti,ili da ponudis program ako si kojim slucajem u opoziciji,e zbog ovog prvog sto sam naveo je Djilas pobedio u Beogradu,zbog Tomine diplome je Tadic izgubio drugi krug izbora,i to je DS kostalo 100 puta vise nego sto je i sam NIkolic platio svoje "skolovanje",a siguran sam da bi naprednjaci mnogo bolje prosli na izborima,da oko sebe nisu imali Velju,Karice,Vulina,Marijana Risticevica koji su deceniju unazad u politici i ne mogu doneti nista novo!

Svetlana Fox

pre 11 godina

Vladimir Goati, legenda i car! 80-ih se snazno zalagao za jednopartijski sistem da bi danas postao analiticar visepartijskog. I, to pravi analiticar koji, eto, ume da izjavi da je nesto neuobicajeno.

Lesa

pre 11 godina

Mislim da se klupko odmotava. Evropa traži da se neko uhapsi, isto kao što je od Hrvata tražila. Priča da Nikolića svet ne želi je pala u vodu, to je čak i Dačić potvrdio. Svi bi hteli sad u vladu zbog lične sigurnosti, onaj ko neudje u vladu može biti žrtvovan. SNS je sad u prednosti, nisu bili na vlasti tako da su pred svetom trenutno najčistija stranka. Ako SNS formira vladu polovina članova DSa će morati da dokazuje poreklo imovine, tenderske dokumentacije, privatizacije itd. Mislim da je to glavni razlog zbog kojeg DS na sve moguće načine gleda da ostane na vlasti. Što više odugovlače to gore za njih, Toma iz dana u dan dobija sve veću podršku zapada a kad ga i zvanično budu podržali onda će i predsednici okolnih zemalja početi da ga hvale sa pričom da više nije četnik već demokrata dostojam evrope. U politici je sve moguće nažalost.

umorni smo

pre 11 godina

radite nesto konkretno vise narod je umoran od vasih pregovora.DS da je mogao formirao bi vladu odavno ali zelje su jedno a mogucnosti drugo.

Luka Laban

pre 11 godina

Sada Srbija gubi dnevno pedesetak miliona evra !!! Slazem se da treba pozuriti sa Vladom al ove izjave koliko Srbija gubi na dnevnom nivou su bas IZLIZANE !!!

Interregnum

pre 11 godina

Transparentnosti radi, treba reći i to da su sve izborne liste koje su značajnije prešle cenzus i ušle u parlament, zapravo koalicije najmanje dve ili više stranaka, sa izuzetkom DSS. Šta onda čudi stav SPS-a koji se ponaša kao lider koalicije SPS-PUPS-JS, i govori u ime te trojne koalicije?

Osim toga, kakve veze ima to što su lideri dve najbolje plasirane stranke izjavili da "velika" koalicija ne dolazi u obzir? Pa i Tadić je izjavio da sigurno neće biti novi premijer.

Trebalo bi više da se završi i ova veoma prljava post-izborna kampanja, pa da se formira Vlada na najracionalniji i najcelishodniji mogući način, bez obzira šta razni "nepartijski" akteri mislili o tome. Prti tome, uopšte ne prejudiciram ishod tekućeg cenkanja oko resora, nek se iscenkaju kako god misle da treba, uz što je maje moguće mešanja sa strane.

mačvanin

pre 11 godina

U ovoj Srbiji ništa nije ni neobično ni zapanjujuće, kada je politika u pitanju. Već smo svi navikli na uzuzetno uspešno cenjkanje Dačića kada su u pitanju njegovi interesi i da će uvek vrlo uspešno pronaći za sebe najpovoljnije rešenje. Stoga ne čude izjave ovog tipa o nekakvom "provlačenju" LDP ili URS u buduću vladu. Posle formiranja nezamislive koalicije DS-SPS, nikakvo čudo neće biti ako bilo ko od njih sa bilo kim ne sklopi dogovor kojim će obezbediti svoje pozicije. Stoga, čak i okretanje SPS-a SNS-u uopšte ne bi bilo nikakvo iznenadjenje. Jedino pametno što sam pročitao je konstatacija da bi DS ukoliko ne može da formira vladu to trebala i javno da kaže,a ne da se kupuje vreme. Samo, poznavajući dosadašnji rad DS i nihovu logiku, to se nikada neće desiti, jer se nalazeu priličnoj panici da bi neka buduća vlast bez njih verovatno brzo postavila i pitanje odgovornosti dosadašnje. A koliko vidim, DS puca po svim šavovima i vrlo je realna i pretpostavka da se u jako kratkom roku može urušiti kao kula od karata. A što se Dačića tiče, više sam nego siguran da se on itekako ume dobro prodati. Samo, plašim se da bi njegova euforija i pomalo bahato ponašanje i pre, a naročito posle izbora i njemu moglo doći glave. Obićno "ko visiko leti - nisko pada". U svemu tome, najgore je što Srbiju po već vidjenom scenariju najverovatnije čeka dug period do formiranja nove vlade i što će se po starom običaju sve nekako zavrpšiti u zadnji čas.

kontesa

pre 11 godina

...otezanje da se formira vlada ,,Srbija gubi 50 miliona dnevno,,! Mislim da mnogim politicarima to i odgovara jer ce svoje lopovluke ukalkulisati u tih 50 miliona dnevno !Zato i razvlace formiranje vlade ! Drzava i narod su nebitni , vazno je oprati i sigurno zastititi sebe licno !

predlog

pre 11 godina

Mislim da izborni zakon treba menjati.Kao prvo svaka partija treba da izidje samostalno(ili neka se istomisljenici spoje u jednu stranku)zatim povecati cenzus(to ne vazi za manjine)i uvesti drugi krug parlamentarnih izbora na kojima ce gradjani odlucivati ko ce da ih zastupa, a ne partije.

Filip

pre 11 godina

Prilicno dug zakonski rok za formiranje vlade (90 dana od dana konstituisanja skupstine) pruza mogucnost strankama da odugovlace i taktiziraju. U borbi za sto veci deo vlasti, obicno se zaboravljaju interesi gradjana i ne razmislja o buducnosti stranke, koja bi mogla biti kaznjena na nekim narednim izborima zbog tako neodgovornog ponasanja. Licno smatram da je zakonski rok predug i da ne bi trebalo da bude duzi od 30 dana od dana konstitisanja skupstine. U konkretnom slucaju, kada bi bio takav rok, poslednji dan za izbor vlade bi bio 30. jun, sto je vise nego dovoljno vremena, imajuci u vidu da razgovori o formiranju vlade pocinju odmah nakon zavrsetka izbora, a ne nakon konstituisanja skuptine.

lazar

pre 11 godina

tu treba poseban sistem,svaki izgubljeni dan,neka lepo placaju politicari iz svojih đepova,jer su se na narodu obogatili,nije kriv narod za njihove igre,mnogo znaju jedni o drugima pa postalo tesno,zato moze proci uslov svakoga,pa i onih sa i oko cenzusa,ovo lici na propast

nidža

pre 11 godina

Normalno je da se ne srlja sa dogovorom. Em su izgubili izbore a time i legitimitet, em preuzimaju time vruć krompir koji su sami zakuhali.
Ove Dačićeve izjave samo potvrđuju naša nagađanja da je i ranije bilo žestokih ucena i trgovanja kad je trebalo glasati za neku odluku ili zakon.