Tadić:Dodik ne formira vladu Srbije

Milorad Dodik nema nadležnosti za formiranje vlade Srbije, ni RS, niti bilo koje vlade u regionu, rekao je predsednik DS Boris Tadić.

Info

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2012.

13:59

Default images

Tadić je na pitanje novinara da li je razgovarao sa Dodikom o konfliktu između njega i lidera LDP Čedomira Jovanovića, koji je potencijalni partner u budućoj Vladi Srbije, rekao da sa Dodikom uopšte nije govorio o budućoj vladi.

On je, medjutim, apelovao i na Jovanovića i Dodika da dijalog vrate u političku sferu, jer je, kako je rekao, takva njihova komunikacija nekorisna.

"Dodik je moj višegodišnji prijatelj,ali on nema nadležnosti za formiranjeVlade Srije kao što ja, kao bivši predsednik Republike i sadašnji DS, nemam nadležnosti za formiranje vlade u RS, niti u bilo kom drugom entitetu ili drugoj državi u regionu", rekao je Tadić.

Na pitanje da li je lider LDP spreman da pristane na kompromis, Tadić je rekao da to treba pitati njega, ali je dodao da je od Jovanovića dobio "uverevanja da svojim političkim delovanjem i mišljenjem ni na koji način ne dovodi u pitanje integritet RS".

"A što se tiče Dodika, ta stvar je nedovodljiva u pitanje", naglasio je Tadić.

Tadić je rekao da je razgovarao i sa Dodikom i sa Jovanovićem, da se nije slagao s mišljenjem lidera LDP u vezi sa Republikom Srpskom, kao i u vezi sa Kosovom i Metohijom, što je poznata činjenica, ali da smatra, takodje, da ta lična komponenta ne sme da se umeša u vremenu teške situacije kada je važno naći rešenja.

"Ne verujem da je uopšte moguće da u Srbiji bude formirana vlada koja će dovesti u pitanje Republiku Srpsku i Dejtonski sporazum", rekao je Tadić, koji je ponovio da je, kako je nazvao, diskusija izmedju Dodika i Jovanovića prešla na lični nivo.

"Ova diskusija nije usmerena prema cilju da se pronadju stabilna rešenja za Srbiju, zaštiti budućnost RS, a time ne dovede u pitanje integritet BiH, već je to prešlo na nivo ličnih odnosa", upozorio je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: