Todorić: Građani žele promene

Direktor Centra za novu politiku Vladimir Todorić izjavio je da su izborom Tomislava Nikolića za predsednika građani pokazali da žele promene, jer žive loše.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2012.

10:26

Default images

"Građani Srbije ne žele status kvo, koliko god bila bitna stabilnost i da se učvrsti Srbija koja je stvarana u periodu od 5. oktobra 2000. godine", rekao je Todorić RTS-u.

"Ljudi katastrofalno žive. Svaki četvrti je nezaposlen, a od toga, od onih kojih su zaposleni svaki treći radi u javnom sektoru", rekao je Todorić.

Komentarišući izborne rezultate, Todorić je rekao da nije došlo do automatskog prelivanja glasova SPS u korist Tadića.

Todorić procenjuje da će ostati na snazi dogovor između DS i SPS i da veliku koaliciju između DS i SNS ne bi trebalo isključiti, ali da je ona najmanje verovatna od svih mogućih rešenja.

Todorić smatra da bi za Srbiju "bilo dobro da se stvori sistem protivteže i međusobne kontrole kakav je postojao između 2004. i 2008. godine".

On je dodao da je, sa druge strane, iz perspektive političara koji učestvuju u kohabitaciji, kohabitacija najgore moguće rešenje, jer stalno osećaju da su im ruke vezane i da ne mogu potpuno da izvršavaju svoja ovlašćenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: