Nikolić: Pobeđujem, uprkos svemu

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić pozvao je građane da ga podrže na izborima i poručio da "dolazi vlast koja će da prašta", za razliku od sadašnje vlasti.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 15.05.2012.

19:07

Default images

"Nikada mi neće pasti na pamet da fizički ugrozim Tadića i njegovu porodicu, i sad mu oprastam što je slao 'otporaše' na moju kuću... Dolazi vlast koja će da prašta", poručio je Nikolić na završnom predizbornom skupu u Centru "Sava" u Beogradu.

"Pobediću, uprkos manipulacijama i njihovom pokušaju da u drugom krugu ponovo pokradu izbore. Ko kaže da će on (Boris Tadić) da pobedi. Nisam sreo čoveka koji je rekao da će glasati za njih. Nema u Srbiji tog broja glasova koji su prikazali da su dobili. 6. maja Srbija je očekivala promene", rekao je Nikolić.

On je pozvao pristlice i simpatizere SNS, kao i građane da u drugom krugu glasaju za njega uz ocenu da će kao predsednik države brinuti o svima bez obzira na stranačko opredeljenje.

Nikolić je na konvenciju u Beogradu naglasio da su vremena za Srbiju teška, pa i najteža do sada i da zato Srbiju nikako ne treba poveriti "Tadiću u ruke".

Nikolić je kazao da je Tadić omogućio potpredsednicima Demokratske stranke da "zarade desetine miliona evra" i poručio mu "s kim si, takav si".

"Kad više ovi koji su sada na vlasti ne budu mogli da kradu neka ponovo dođe Boris Tadić. On je pokvario Srbiju i sada moraju da dođu majstori, odnosno bolji ljudi da je poprave", smatra Nikolić.

On je naglasio da je Srbija 6. maja očekivala promene, ali da se umesto toga dogodila krađa i manipulacija.

"Najpre se dogodio poraz demokratije kada je predsednik države zastupao jednu stranku, zatim je usledila najgora medijska kampanja u kojoj su naprednjaci napadani po svakom pitanju, poručio je Nikolić.
(Foto: Tanjug)
On je kritikovao novinare koji, kako smatra, isključivo izveštavaju "po diktatu i po zahtevima iz kabineta dosadašnjeg predsednika Tadića".

Nikolić je naglasio da se to svakako neće dogoditi ukoliko on bude izabran za predsednika Srbije.

"U noći 6. maja bila je krađa izbora. To je bila noć dugih hemijskih olovaka, a džakovi su nestajalai i pojavljivali se", rekao je Nikolić.

Pristalice SNS su u punoj sali tokom Nikolićevog govora skandirale "Tomo, Tomo!".

Kada su povikali: "Tomo, mi te volimo!", Nikolić je odgovorio: "Rekao bih vam i šta ja osećam prema vama..." aludirajući na izjavu Slobodana Miloševića koji je svojim pristalicama rekao "Volim i ja vas!".
(Foto: Tanjug)
Nikolić je pozvao sve da 20. maja "slave veliku pobedu Srbije" i ukazao da "nikada nije bilo važnije i preče" doneti olduku koliko je važno sada.
"Nikada nije bilo važnije da odredimo sudbinu svoje dece tako što ćemo da skinemo sa grbine ovog naroda ne samo Tadića, već i celu bulumentu koja ide sa njim, i gleda šta ima i gde da se ukrade, proda, izgradi", rekao je Nikolić.

On je kazao da je 6. maja bila "izborna noć dugih hemijskih olovki" u kojoj su se džakovi sa listićima pojavljivali i nestajali.

"Te noći očekivali ste bolji rezultat, a ja vam kažem: imali ste bolji rezultat. Pobedili ste sa boljom razlikom. Niste se osećali kao pobednici jer se pojavio jedan koji je odmah rekao da će biti predsednik vlade", rekao je Nikolić.

On je kazao da Socijalistička partija Srbije "nije vratila ugled" - iz Miloševićevog vremena jer je SPS sada "Tadićev".

"Zato dragi moji socijalisti koji mislite da ste sad vrtatili ugled SPS-u, grdno se varate - ovo je Tadićev SPS, pa ako vam je Srbija na umu, hoćete li Tadiću da date glasove", rekao je Nikolić.

Nikolić je poručio da će braniti slobodu i demokratiju, a građani će moći "svom predsedniku da veruju da će da brine o njima kao roditelj".

Lider naprednjaka je za medije u Srbiji rekao da se iz njih "oseća trulež", ali će, kada on dođe na vlast, novinari "biti slobodni kao ptice" i on im neće braniti da ga kritikuju.
(Foto: Tanjug)
Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je ocenio da će Nikolić na izborima u nedelju 20. maja "dotući" Borisa Tadića.

"Tomislav Nikolić se ponovo podigao kao feniks iz pepela i sutra će da dotuče Borisa Tadića... Boris Tadić kada je video da se dižemo iz blata, da ustajemo, da nije uspeo da nas pokori i uništi, rekao je 'Sad ću malo i da kradem i da vam otimam glasove' ", rekao je Vučić.

Vučić je građane koji su na izborima 6. maja glasali za opozicione stranke, kao i "poštene ljude koji su glasali za Socijalističku partiju Srbije", pozvao da u drugom krugu predsedničih izbora 20. maja glasaju za Nikolića.

Funkcionerka SNS Jorgovanka Tabaković poručila je pristalicama da Srbija "hoće Šumadinca za predsednika države".

"Da bi Srbija sebi vratila slobodu da govori, diše i misli, ona mora da glasa za jednog od nas i najboljeg među nama – Tomislava Nikolića", rekla je Tabaković.

Tabaković je upitala koji političar i koja stranka u zemlji se bave narodom osim SNS, a svi ostali "brinu samo o jednom: kako da mu (narodu) udovolje i kako da prepoznaju njegove želje".

Funkcioner naprednjaka Nebojša Stefanović je istakao da će 20. maja građani imati "lak izbor" jer postoji "samo jedan način da Srbija pobedi" - da u nedelju bude izabran Tomislav Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: