Tadić uveren u pobedu 20. maja

Predsednički kandidat DS Boris Tadić pozvao je građane da u što većem broju izađu na drugi krug predsedničkih izbora 20. maja.

Info

Izvor: B92

Utorak, 08.05.2012.

13:10

Default images

"U drugom krugu predsedničkih izbora ne odlučuje se o sudbini neke od političkih stranaka, već će građani doneti odluku koja opredeljuje njihovu sudbinu i budućnost njihove dece i zato 20. maja moraju da u što većem broju izađu na izbore", poručio je on priikom poste Pomoravskom i Rasinskom okrugu.

Tadić je u razgovoru sa građanima rekao da je odlučio da 20. maja odnese pobedu, ali da je preduslov za to da građani ne budu pobeđeni ravnodušnošću, već da glasajući učine nešto za svoju državu i odrede kako će izgledati njena budućnost.

"Poštujem ljude koji su, osim za svoju porodicu, spremni da urade nešto i za svoju zemlju. Ne smemo više nikada imati pauze od 20-30 godina u izgradnji ove zemlje i nacije", poručio je on građanima koji su ga u velikom broju dočekali u Ćićevcu, Varvarinu i Rekovcu.

Tadić je istakao da je njegov tim najstručniji u ovom delu Balkana, da je uspeo da spreči da Srbija podeli ekonomsku sudbinu Grčke i Mađarske i da danas hrabro gleda u oči vremenu koje dolazi.
Foto: Tanjug
"Može li napredak da se desi samo odlukom predsednika i njegovom voljom i energijom? Meni je potrebna energija svih građana, bez obzira na stranačku pripadnost, potrebna mi je podrška svih društvenih slojeva", rekao je lider DS.

On je podsetio da je Srbija bila pogođena ratovima i da su žitelji Varvarina među onima koji su preživeli najteže trenutke u bliskoj istoriji, ali da je politika mira i regionalne stabilnostiona iza koje stoji garancija da se u budućnosti slična zla neće ponoviti.

"Ako se nešto deset godina razara, nije dovoljno deset godina da se sve popravi, ali blizu smo tog cilja. Svako mora da da vlastiti doprinos i samo tako možemo rešiti hronične probleme ovog društva", kazao je Tadić.

On se, inače, u posetu Pomoravskom i Rasinskom okrugu uputio autobusom, zajedno sa novinarima i funkcionerima DS Vukom Jeremićem i Oliverom Dulićem, i najavio da će do izbora svakoga dana obilaziti po četiri grada.

"Posle izbora obilazićemo ne samo gradove Srbije, već i svetske metropole tragajući za investitorima", rekao je Tadić.

On, kako je istakao, nije impresioniran mogućnošću da ponovo postane predsednik, ali je impresioniran mogućnošću da postigne nešto za Srbiju.

"Postati predsednikom je velika stvar, ali je to svrhovito samo ako možeš da uradiš nešto za svoju zemlju i da ostaviš trag", kazao je Tadić, koji je poručio i da prihvata TV duel sa svojim protivkandidatom Tomislavom Nikolićem.

Građani su, inače, u svim gradovima iskazivali želju da se fotografišu sa Tadićem, a on je prednost dao deci i starijima.
Foto: Tanjug
Tadić je zatim obišao Jagodinu, gde je rekao da je jedna od najvećih tekovina prošle vlade činjenica da su se u njoj pomirili ljudi koji su u prethodnoj deceniji bili na suprotnim stranama, čime je Srbija prestala da bude zemlja unutrašnjih konflikata.

Lidera DS je u Jagodini dočekao gradonačelnik Dragan Marković Palma, koji je i predsednik Jedinstvene Srbije. Marković je na skupu pozvao građane da u drugom krugu predsedničkih izbora glasaju za Tadića.

"Bez velikog prijateljstva ne može veliki posao da se završi. Ne možete imati samo tehničke odnose sa ljudima u koaliciji, morate imati prijateljski, lični odnos, ali i da se zna ko šta radi i da se zna red. Tačno se zna kakva je nadležnost Dragana Markovića Palme, zna se moja nadležnost, zna se ko predstavlja zemlju, ko vodi opštinu i tu ne smeju da se pobrkaju 'lončići'. U Srbiji će se znati red i nakon predsedničkih izbora", poručio je Tadić.

Osvrćući se na poznatu Markovićevu rečenicu da se "patriotizam ne sipa u traktore", lider DS je rekao da ona zapravo definiše kako treba preokrenuti politiku, stvarati za budućnosti i braniti nacionalne interse na vrlo praktičnim pitanjima kao što su radna mesta.

"Biću ponosan kada sve velike svetske kompanije postanu srpske kompanije. Ja tako vidim Srbiju. hoću da najbolje svetske kompanije postanu srpske kompanije, da budu ne samo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, već i u Jagodini, Vladičinom Hanu, Trgovištu", kazao je Tadić, izrekavši brojne pohvale na račun lokalne vlasti u Jagodini koja je uspela da od tog grada napravi jednu od najatraktivnijih destinacija za strana ulaganja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: