CS:GO: UMP-45, kolike su promene?

Najkorišćenija puška iz SMG kategorije (ako zanemarimo početnike, gde P90 dominira :)), je doživela određene promene, odnosno sada je slabija, a u daljem tekstu ćete videti i koliko, i da li je i dalje dobar izbor kada nemamo puno novca u kasi.

Izvor: Bogdan Ðuriæ klan rur

Petak, 26.05.2017.

15:19

CS:GO: UMP-45, kolike su promene?

Verovatno nema boljeg izbora za force rundu, ili neki slabiji buy, od UMP-45. Za samo 1200$, u rukama imate oružje koje lako može da se nosi sa AK-47 i M4A1, posebno na manjim razdaljinama. Takođe, frag sa UMP-om donosi 600$. Ako ste na CT strani ovo je najjeftiniji SMG, a najbolji je izbor. Ako ste terorista, jeftiniji je samo MAC-10, za skromnih 150$, a UMP je svakako bolji izbor. Mnogi su ovu snagu UMP-a koristili, zato i igrači smatraju da pušku treba modifikovati, odnosno smanjiti njen damage, što se i desilo, a videćemo kako i koliko.
Na zvaničnom Steam izveštaju, objavljeno je da je snaga UMP-a smanjena, prilagođena snazi ostalih SMG-ova, odnosno rangemodifier smanjen sa .85 na .75, ali šta to znači u praksi?

Ako imate UMP, i pucate protivnika koji je bez armora, treba se dodatno približiti, ili ga više puta pogoditi, tačnije:

Protivnik bez armora

Ubistvo headshot-om iz jednog metka:

Pre apdejta: 1035 unita (26.3 metra)
Posle apdejta: 585 unita (14.9 metara)

Ubistvo headshot-om + pogodak u grudi:

Pre apdejta: 1722 unita (43.7 metara)
Posle apdejta: 973 unita (24.7 metara)

Dakle, treba biti znatno bliže protivniku, skoro duplo, kako biste postigli isti efekat kao pre apdejta, slična je i situacija kada protivnik ima armor.

Protivnik sa armorom

Ubistvo headshot-om + pogodak u grudi:

Pre apdejta: 396 unita (10.1 metar)
Posle apdejta: 224 unita (5.7 metara)

Ubistvo sa 2 pogotka u glavu:

Pre apdejta: 1842 unita (46.8 metara)
Posle apdejta: 1041 unita (26.4 metra)

Dakle, i kada protivnik ima armor, moraćete biti znatno bliži kako biste ga ubili. Koliko je opala snaga UMP-a najbolje možete videte na ovoj grafici.
Sada je situacija izbalasiranija, ali je i dalje UMP odlično oružje, nije izgubio na preciznosti, pa će na malim i srednjim udaljenostima i dalje biti odličan izbor, pre svega zbog cene. Među igračima vlada mišljenje da su i pištolji prejaki i da im treba redukovati snagu, ali videćemo šta će biti sledeći potez Valve-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: