Hemofarm nastavlja pohod na FIBA kup

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 03.02.2003.

19:12

Default images

Košarkaši vršačkog Hemofarma dočekuju u utorak grčki PAOK u drugom krugu FIBA kupa, a utakmica počinje u 18 sati.

Bek domaćih Nebojša Bogavac ocenjuje da je grupa u kojoj je Hemofarm dosta ujednačena, a PAOK ocenjuje kao tipičnog predstavnika grčke košarke, čija je osnovna karakteristika igra jedan na jedan.

"Radi se o mladom i ambicioznom sastavu, a vodeći igrači su im iskusni profesionalci, centri Brent Skot i Vendel Aleksis, predvođeni Brankom Milisavljevićem. Njihov problem je, međutim, što nasuprot jakoj prvoj petorci na klupi sede mladi i neiskusni igrači", rekao je Bogavac i naglasio da je njegov tim maksimalno iskoristio pauzu u domaćem prvenstvu.

Ekipa jugoslovenskog interacionalca, trenera Branislava Prelevića doputovala je u ponedeljak u Vršac. Prelević je po dolasku izjavio da PAOK ove sezone ima mlad i perspektivan tim koji je u grčkom prvenstvu trenutno plasiran u sredini tabele.

"U FIBA kupu nemamo nekih posebnih ambicija. Cilj nam je bio da se plasiramo u ovo drugo kolo kako bismo televizijama prodali prenose i od tih sredstava obezbedili isplatu igrača. Prema mojim procenama, glavni favoriti su Žalgiris i Hemofarm, iako Vrščani, možda u ovom trenutku imaju jači tim", rekao je Prelević.

Hemofarm i PAOK sreli su se prošle godine humanitarnom turniru u Vršcu "Veliki za male", kada su ekipe bile u dosta slabijem izdanju od sutrašnjih, a pobedio je grčki tim sa 83:80.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: