Izbo sam sebe da ne bi morao na posao

Jedan Japanac bukvalno je ubo sebe kako bi izbegao odlazak na posao.

Svet

Izvor: B92

Subota, 25.02.2017.

14:58

Izbo sam sebe da ne bi morao na posao
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

Radnik (54) Masaru Muira navodno se ubo u kuk u kupatilu metro stanice u Nagoji nešto posle 7 sati ujutru.

Miura je zatim otišao u najbližu policijsku stanicu i rekao da ga je ubola nepoznata osoba s leđa.

Dok je čekao sanirarenje ubodne rane, policija je nastavila da ga ispituje i on je na kraju popustio pod pritiskom i priznao policajcima da je lagao i da se izbo da ne bi morao da ide na posao.

“Nisam želeo da idem na posao, pa sam to uradio. Mislio sam, ako sam povređen onda ne moram da budem tamo”, rekao je Miura.

Dodao je da se odlučio na ovako drastičnu meru zbog prevelikog stresa na poslu. Na kraju je uhapšen zbog ometanja rada policije.

U zemlji čuvenoj po dugom radnom vremenu, gde se često radi po 12 i više sati dnevno, neretko šest dana u nedelji, konačno je uveden "Premijum petak" koji im je skratio radnu nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: