Novi pristup Londona - vlada pomaže kompanijama

Britanska premijerka Tereza Mej obećala je da će pomoći jačanje produktivnosti i konkurentnosti domaće industrije, u trenutku kada se priprema za izlazak iz EU.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2017.

11:16

Novi pristup Londona - vlada pomaže kompanijama
Foto: Thinkstock

Tereza Mej bi kasnije u toku dana trebalo da predstavi "modernu industrijsku strategiju" i da najavi veći angažman vlade na planu kreiranja okruženja koje će doprineti otvaranju dobro plaćenih radnih mesta u čitavoj Britaniji, prenosi agencija AP.

Ta strategija će, kako je izjavila, biti podržana novim pristupom koji podrazumeva aktivniju ulogu vlade u pružanju podrške preduzećima.

"Taj pristup će pružiti dugoročnu podršku Britaniji, stvarajući uslove u kojima uspešna preduzeća mogu da rastu i ohrabrujući ih da investiraju u dugoročnu budućnost naše zemlje", istakla je Mej.

Vlada u Londonu je, kako kaže, spremna da menja regulative kako bi uklonila barijere za inovacije, kao i da trgovinu i investicione sporazume iskoristi za povećanje izvoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: