Veliki sunovrat Dojče banke, širi se strah

Profit Dojče banke je opao za 58 odsto, na 236 miliona evra u prvom tromesečju 2016. u odnosu na lani, jer su klijenti bojažljivi zbog burnog stanja na berzama.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2016.

09:50

Veliki sunovrat Dojče banke, širi se strah
Foto: Thinkstock

Prihod Dojče banke je u prvom tromesečju opao za 22 odsto, na 8,1 milijardu evra, a lane u isto doba je bio 10,3 milijarde.

Dojče banka je saopštila da su kolebanja tržišta najteže pogodila investicione poslove i upravljanje imovinom. Uz to je ta banka odlučila da smanji ili sasvim ukine neke oblike svog poslovanja što joj je takođe smanjilo prihod.

Vrednost deonica na berzama u svetu je početkom ove godine naglo opala zbog niske cene nafte i sumnji u privredi rast, ali su se berze kasnije donekle oporavile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: