Koliko koštaju bivši predsednici?

Francuska država godišnje izdvaja 6,2 miliona evra godišnje za bivše predsednike, prenosi pariski satirični list Kanar anšene.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

17:42

Default images

Država za najstarijeg bivšeg francuskog predsednika Valerija Žiskara Destena izdvaja 2,5 miliona evra, a za Nikolu Sarkozija 2,2 miliona dolara.

"Najjeftiniji je Žak Širak koji prima 1,5 miliona evra", naveo je list.

"To je ogromna suma a o tome se odlučuje u najvećoj tajnosti", izjavio je socijalistički poslanik Rene Dezoar.

Prema njegovim rečima, država bivšim predsednicima plaća nameštene stanove, poslovne prostore sa svom neophodnom opremom, razne kancelarije, automobile sa šoferima, telohranitelje i sedam stalno zaposlenih saradnika.

Bivši šefovi država u Francuskoj imaju pravo na 13 osoba u svojoj službi. Bivši predsednici i dalje uživaju veliki ugled u Francuskoj posle odlaska s funkcije, a u javnosti im se obraćaju i dalje s "gospodine predsedniče".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: