Svet

Utorak, 20.01.2015.

16:33

Šojble: Tvrdim, evrozona stabilna

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble pružio je uverenje indijskim zvaničnicima da evrozona neće skliznuti u novu krizu.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

Šojble je istovremeno pohvalio novu vladu indijskog premijera Narendre Modija.

"Stabilizovali smo evrozonu i prevazišli manjak poverenja koji je u poslednjih nekoliko godina zahtvatio Evropu", izjavio je Šojble za vreme posete Nju Delhiju, a tokom koje se sastao sa indijskim premijerom Modijem, prenela je agencija Frans pres.

"Finansijska tržišta širom sveta uočila su stabilizaciju evrozone i ja vam mogu potvrditi da se stabilizovala", izjavio je Šojble, umanjujući takođe zabrinutost od nove nestabilnosti usled spekulacija o raspadu evrozone nakon potencijalne pobede grčke levičarske stranke Siriza na ovonedeljnim parlamentarnim izborima.

Šojble je, takođe, uputio pohvale na račun indijskog premijera, pre svega zbog otvaranja indijske privrede i transformisanja zemlje u industrijski centar, ali i za smanjenje birokratskog aparata i korupcije, kao i pojednostavljenje poreskog režima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: