Dete napravilo multimilionski posao

Nema mnogo preduzetnika koji mogu da se pohvale potezima koji su doneli multimilionske poslove za samo nekoliko godina.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 04.09.2013.

15:46

Default images

Još manje je onih kojima je to pošlo za rukom pre završetka srednje škole.

Petnaestogodišnji Džejlin Bledso je jedan od njih, a svoju je kompaniju Bledso, koja se bavi veb dizajnom, osnovao kada je imao samo 13 godina.

Napornim radom uspeo je da podigne vrednost kompanije na više od tri miliona dolara, a danas zapošljava preko 150 ljudi .

Ipak, njegov posao ne ometa ga u školovanju. Predsednik je učeničkog veća i St. Louis programa koji promoviše volontiranje među tinejdžerima, a i jedan je od studenata zahvaljujući kome je uvedena vegetarijanska hrana u školsku kafeteriju.

"Ne vidim mnogo njegovih vršnjaka koji su uspeli da urade isto što i on, ali sve je rezultat njegovog truda. Izuzetno sam ponosan na njega" , rekao je njegov otac Kertis Bledso.

" Kada ste maloletnik, ono što loše uradite ne može da vas obeshrabri na duže vreme. Uvek možete das se oporavite i da nastavite dalje dalje" , rekao je Džejlin, koji namerava da studira na Harvardu i da postane advokat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: