Prinudni odmor za Fijatove radnike

Radnici četiri od šest Fijatovih fabrika u Italiji provešće u periodu septembar/novembar po jednu sedmicu mesečno van posla.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2008.

09:13

Default images

Ta odluka je doneta zbog slabljenja tržišta vozila, objavio je najveći italijanski proizvođač automobila. Sindikati su obavešteni da će po sedmicu mesečno van posla biti uglavnom radnici u administraciji iz četiri fabrike, a jedino će bez prekida ići proizvodnja "alfa romea" u Torinu.

Prodaja automobila u Italiji, koja je najveće Fijatovo tržište, usporila je, kao i širom Evrope, zbog skoka cena goriva. Najnoviji podaci pokazuju da je registracija novih kola u Italiji u junu bila gotovo 20 odsto manja na godišnjem nivou.

Prošle nedelje Fijat je najavio i smanjenje proizvodnje vozila pod markom "iveko".

Uprkos smanjenju proizvodnje, direktor Fijata Serđo Markioni potvrdio je da se planovi za 2008, uključujući prihod grupe veći od 60 milijardi evra i profit između 3,4 i 3,6 milijardi, neće menjati.

Na vest o slanju radnika na prinudni odmor akcija Fijata pala je 4,7 odsto, na 9,84 evra. od početka godine Fijatova akcija oslabila je oko 43 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: