Svet

Sreda, 22.04.2015.

13:39

KFC duplirao prihod u Rusiji

Prihodi američkog lanca brze hrane KFC u Rusiji povećani su u prvom tromesečju ove godine 48 odsto, ne računajući uticaj kursnih razlika.

Izvor: Tanjug

Default images

Apsolutne pokazatelje prodaje na ruskom tržištu kompanija nije objavila.

Generalno, prihodi KFC sa uračunatim kolebanjem kursa u prvom tromesečju povećan je osam odsto, a lanac je imao 14.180 restorana. Na tržištima u razvoju, među kojima je i Rusija, rast prodaje dostigao je 11 odsto, a na razvijenim tržištima i u SAD šest odsto.

Prihodi kompanije "Jam! brends", koja je vlasnik brenda KFC, a koja takođe upravlja brendovima Pica hat i Tako bel u prvom tromesečju su smanjeni četiri odsto, na 2,62 milijarde (računajući prihode restorana u franšizi).

Operativni profit pao je 11 odsto, na 506 miliona dolara, a neto profit devet odsto, na 362 miliona dolara.

"Jam! brends" sa sedištem u Luisvilu, državi Kentaki je jedan od najvećih lanaca restorana, sa 41.000 restorana u više od 125 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

13 h

Podeli: