"Velika šteta zbog Flaj flaja, jasno da je prevara" VIDEO

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA Aleksandar Seničić kaže da je pre mesec dana bilo jasno šta će se dogoditi sa Flaj flaj travelom.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2018.

08:51

Foto: Youtube, screenshot

Seničić je za Prvu TV kazao da je još tada bilo jasno da je inspekcija svoj posao odradila loše. „Ja sam bio zatečen da agencija i dalje može da posluje i pored toga što je bilo jasno šta će da se desi.“

A dogodilo se, kako je kazao, to da su ušli u ozbiljan problem novčane prirode. „Pre četiri nedelje bili su osamdesetak miliona dinara već u problemu, što je bilo oko 700.000 evra a sada je već oko 1,5 miliona evra. Međutim, kako je pritisak javnosti veći, inspekcija je Flaj flaj travelu zabranila rad.“

Seničić kaže i da su u JUTA, iako Flaj flaj travel nije bila njihova članica, zatrpani pozivima oštećenih putnika i dodao da će zbog prirode problema verovatno biti mnogo oštećenih putnika.

„Flaj flaj od februara nema licencu za prodaju avio-karata pa su to vršili preko drugih agencija. Zakon nalaže da organizatori putovanja moraju imati licencu koja podrazumeva da postoji polisa osiguranja iz koje se vrši naplata štete. U ovom slučaju toga nema i za avio-karte kupci će morati da tuže“, naveo je Seničić.

„Potpuno je jasno da je reč o prevari, možda i krivičnom delu. Osiguranje ne pokriva krivično delo i tu ćemo imati veliku štetu“, naveo je direktor JUTA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: