Spremite se, od sutra kreću veliki radovi u BG

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će JKP "Beograd put" u ponedeljak, 10. jula, početi radove na sanaciji Aerodromskog puta.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 09.07.2017.

09:11

Spremite se, od sutra kreću veliki radovi u BG
Foto: Thinkstock

Put će se sanirati od autoputa do nadvožnjaka na katastarskim parcela koje pripadaju gradu Beogradu, a po nalogu JP "Putevi Beograd" kao investitora.

"Radovi podrazumevaju kompletnu obnovu asfalta površine 22.000 metara kvadratnih", rekao je Vesić, napominjući da je vrednost radova 102.000.000 dinara.

On je precizirao i da radovi predviđaju ugradnju novih ivičnjaka ka srednjem razdelnom travnatom pojasu dužine 2.700 metara, ugradnju novih slivnika sa pripadajućim vezama u cilju rešavanja odvođenja površinskih voda, postavljanje nove elastično odbojne ograde na bočnim ivicama saobraćajnica dužine 3.900 metara.

Takođe, biće postavljane bočne veze za eventualnu kasniju ugradnju sistema navodnjavanja srednjeg razdelnog pojasa - "kap po kap", kao i obeležavanje nove horizontalne signalizacije, objasnio je Vesić.

Vesić je istakao da će se "radovi izvoditi u više faza zatvaranja, preusmerenja ili delimičnog zatvaranja saobraćaja, sve u dogovoru sa upravom Aerodroma i saglasnostima, rešenjem Sekretarijata za saobraćaj, kako bi pristup putnika terminalima bio u što manjoj meri otežan".

Prema rečima gradskog menadžera, "vrednost radova je 102.000.000 dinara, a rok završetka zavisi od faza zatvaranja i protočnosti saobraćaja obzirom da je sezona letova u jeku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: