11 kompanija dobilo 3 mil €, probajte i vi

Tokom proteklih godina jedanaest kompanija dobilo je preko Fonda za inovacionu delatnost ukupno 3 miliona evra sredstava, koje je finansirala Evropska unija.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2017.

17:42

11 kompanija dobilo 3 mil €, probajte i vi
(Foto: Thinkstock.com)

Od 1. juna ove godine, Fond za inovacionu delatnost odlučio je da obnovi Program sufinasiranja inovacija, a sve u cilju unapređenja konkurentnosti i zapošljavanja.

Desing je kompanija sa sedištem u Beogradu i proizvodnjom u Knjaževcu, sa više od 20 godina iskustva u oblasti prerade hrane. Uspostavili su pilot postrojenje za preradu voća u aseptičnim uslovima, radi proizvodnje voćnih preparacija visokog kvaliteta, čiji proces omogućava zadržavanje vode u plodu, što za posledicu ima bolji izgled, svežinu i ukus voća. 2013. godine kompanija je dobila finansijsku podršku Fonda za inovacionu delatnost.

“Desing je kompanija koja već 25 godina posluje širom Srbije i regiona. Moram da napomenem da smo uz podršku inovacionog fonda proširili našu proizvodnju, koja je usmerena ka izvozu u zemlje Evropske unije. Takođe uz ovaj projekat zaposlili smo i stručan kadar”, kaže Marija Tomić iz Desing kompanije.

Desing je jedna od kompanija čiji uspeh je bio razlog da Fond za inovacionu delatnost sada obnovi Program sufinansiranja inovacija, koji je namenjen preduzećima kojima su potrebna finansijska sredstva za realizaciju tehnoloških inovacija.

“Prvog juna ove godine raspisan je poziv i poziv će ostati otvoren do pevog septembra ove godine. Radi se o maksimalno 300.000 evra, gde je aplikant dužan da obezbedi minimum 30% sufinansiranja celog budžeta projekta, ukoliko se radi o malom preduzeću, odnosno 40% ukoliko se radi o srednjem preduzeću”, kaže Ivan Rakonjac, Fond za inovacionu delatnost.

Projekat koji preduzeće prijavljuje može doći iz bilo koje oblasti nauke i tehnologije i iz bilo kog industrijskog sektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: