Ramljak stiže u BG, jedna firma tražila pomoć

Prinudni upravnik za Agrokor Ante Ramljak razgovaraće sa predstavnicima srpske vlade u sredu u Beogradu, izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2017.

14:23

Ramljak stiže u BG, jedna firma tražila pomoć
Foto: Tanjug

Kako je naveo, Ramljak u Srbiju dolazi kako bi razgovarao o planovima za stabilizaciju kompanije. Ljajić je novinarima na Beogradskom sajmu rekao da je Ramljak već razgovarao sa predstavnicima Agrokorovih firmi u Bosni i Sloveniji.

Na pitanje da li je neka od Agrokorovih firmi u Srbiji zatražila pomoć od Vlade Srbije, on je rekao da su intervenisali za Mlekoprodukt (Zrenjanin) i da im je isplaćena jedna rata duga, kao i da im posle toga nijedna druga firma nije tražila pomoć.

"Mi smo već jednom intervenisali što se tiče Mlekoprodukta vezano za njihov odnos sa Merkatorom u Srbiji. Tada je bila isplaćena rata koju je Merkator imao prema zrenjaniskoj kompaniji, a posle toga nam se niko nije obraćao iz Mlekoprodukta. U sredu primamo ovde gospodina Ramljaka i razgovaraćemo sa njim o trenutnim problemima u Agrokoru", kazao je Ljajić.

Hrvatski sabor je usvojio zakon "leks Agrokor" koji je omogućio vanrednu upravu u Agrokoru, kao i u drugim kompanijama od sistemskog značaja za državu, a koje imaju više od milijarde evra duga i najmanje 5.000 zaposlenih radnika.

Vanredna uprava može da traje najviše 15 meseci, a ako postupak finansijske konsolidacije i restrukturiranja ne uspe, kompanija ide u stečaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

2 h

Podeli: