U propalu klanicu Agroživa stigao Biftek

U klanici Agroživa u Žitištu posle duže pauze, pokrenuta je proizvodnja i u tu propalu klanicu privremeno se uselila niška industrija mesa Biftek.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2017.

12:25

U propalu klanicu Agroživa stigao Biftek
Foto: Thinkstock

Kako pišu Večernje novosti, proizvodnja je pokrenuta zahvaljujuć angažovanju lokalne samouprave Žitiše, a uz pomoć Ministarstva poljoprivrede.

Dodaje se da je nadležna komisija Veterinarske uprave pri Ministarstvu poljoprivrede, odobrila Bifteku da do 30. marta 2017. u Agroživu mogu dnevno da zakolju 24.000 pilića, odnosno da dnevni kapacitet prerade iznosi najviše 22 tona živinskog mesa.

Niški Biftek zapošljava 700 radnika i ima stotinak maloprodajnih objekata najviše u jugoistočnoj Srbiji.

Ta industrija mesa je najavila izgradnju živinarske farme vrednosti milion evra, gde bi posao našlo 100 ljudi, ali bi još nekoliko hiljada domaćinstava moglo da se uključi u gajenje živine, čime bi ožvela sela.

Lokalna samouprava opredelila se za Biftek, a pregovore su podržali nadležni državni organi uvažavajući ekonomski značaj obnavljanja rada klanice za ovu nerazvijenu opštinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: