"Povećamo broj radnika, Srbija dobra za ulaganje"

Svake godine u Srbiji povećavamo broj zaposlenih, pošto se situacija u njoj stabilizovala i postala je veoma dobro mesto za ulaganje.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

18:24

(Foto: Thinkstock.com)

To je izjavio direktor za energetiku i usluge za Jugoistočnu Evropu kompanije Šnajder elektrik Dragoljub Damljanović.

Damljanović je, u izjavi Tanjugu na Samitu 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope u Sarajevu, istakao da kompanija Šnajder elektrik veoma mnogo ulaže u Srbiju, prvenstveno u zapošljavanje i širenje softverskog biznisa, navodeći primer da ta kompanija ima svoj odsek na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu gde se školuju inženjeri koji kasnije posao nađu u Ssnajder elektriku.

Prema njegovim rečima, subvencije Vlade Srbije jesu korisne, ali biznis ne moze da se pravi na subvencijama, već je potrebno stabilno poresko okruženje.

"“Mi moramo da radimo da taj biznis bude ekonomski održiv i konkurentant, ne uz pomoć države, već sam po sebi. Veoma mnogo ulažemo i zahvalni smo svakoj vladi koja nam pruži relativnu predvidivost i ne preveliko menjanje zakonskog okruženja, pre svega poreskog okruženja, koje može dodatno da optereti poslovanje"”, rekao je Damljanović.

Kada je reč o regionu, dodao je Damljanović, Šnajder elektrik posluje u skoro svakoj zemlji, gde ima veoma mnogo fabrika i proizvodnih pogona.

”Veoma računamo na ovaj region. Kada gledamo ekonomiju u čitavom svetu Istočna Evropa se postavlja kao jedno od najboljih mesta u svetu da se učestvuje u biznisu. Veoma je dinamičan razvoj u skoro svim zemljama Istočne Evrope, dobre su prognoze za rast bruto nacionalnog dohotka u skoro svim zemljama, tržište je aktivno i nije toliko pogođeno promenama u ceni nafte. Ulaže se mnogo u infrastrukturu, prave se nove industrije. Toga ima sve više i više...”, ocenio je Damljanović.

Resurs koji region nudi, a koji je Damljanović podvukao kao najznačajniji, jeste ljudski potencijal.

“Imamo dobre inženjere, veoma kvalitetne. Mi samo treba da se potrudimo da im omogućimo da rade kod svoje kuće, na najsavremenijim tehnologijama, da ne moraju da se sele u druge države”, zaključio je Damljanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: