"Imamo kartu za Evropu, putujemo već 40 godina"

Konačno smo stigli, putovanje je trajalo duže od 40 godina, radovi su završeni u roku i sada imamo odakle da krenemo dalje, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2016.

11:12

Foto: Tanjug

"Ovde je reč o pokretanju cele zemlje", izjavio je Vučić otvarajući novu železničku stanicu Prokop.

"Beograd centar je završen, stigli smo i imamo odakle da krenemo dalje, ovde se bavimo planom, brzinom i ciljem, ovde se ne radi o vozovima, već o Srbiji", poručio je premijer.

Prema njegovim rečima, danas u Prokopu nije reč o vozovima, već o pokretanju zemlje, o njenoj satnici, koja je precizna.

Konačno "znamo gde idemo i kuda ćemo da stignemo", rekao je Vučić, praveći metaforičnu paralelu sa pokretanjem Srbije.

"Voz kojim smo pokrenuili, kojim Srbija ide napred, treba da preveze i one s leve strane, i one sa desne, i one iz centra, ali i one koji su se ukrcali kao slepi putnici", rekao je Vučić i dodao da jedino svako od njih "mora da plati kartu".

"To je karta Srbije za Evropu. Ovo je prva stanica. Kaššnjenja neće biti", poručio je premijer Vučić. "Železnička stanica Prokop trebalo bi kompletno da bude završena već 2018, godinu dana pre planiranog roka", rekao je Vučić i najavio da sledeća faza radova na njoj počinje u martu.

"Pristupne saobraćajnice počinjemo da radimo u martu. Kad je reč o uslovima i poslovima sve je čisto kao suza i ovo je trenutno jedno od najvećih gradilišta u Evropi, zbog čega ga i velike svetske kompanije smatraju prestižnim poslom", rekao je poredsednik vlade.

"Za mnoge svetske firme ovo je posao koji priželjukuju, videli ste danas češke izvođače, Kuvajćane, svi su zadovoljni, obavili smo ovo posle mnogo godina tapkanja u mestu", naveo je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja stanice Prokop.

On je rekao da se nastavlja rad i na svim ostalim projektima, takodje i u Beogradu, jer, objasnio je, Beograd treba da bude jedan od najlepših gradova, pored ostalog i zato što će to privući i turiste i investitiore, a "to je velika stvar za nas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: