"Karta za 20 RSD naučna fantastika"

Beograđani, sudeći po rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, ipak ne mogu da se nadaju da će se u bližoj budućnosti voziti jeftinije javnim gradskim prevozom.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

13:39

Default images
Foto: Thinkstock

“Izjava direktora GSP "Beograd" Željka Milkovića, da bi cena karte mogla da bude 20 do 30 dinara, više je bila metaforička”, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Kako kaže, ukoliko bi se prihodi u prevozu povećali, bilo bi realno razmišljati o tome da se cena vožnje značajno spusti.

Uprkos pozitivnim reakcijama Beograđana, koji su zdušno podržali makar jednomesečni eksperiment sa nižim cenama karata, realizacija je u sferi naučne fantastike.

“Direktor je želeo da kaže da bi, kada bi svi plaćali kartu, one mogle da budu bitno jeftinije. Kada smo mi došli kao privremena uprava, više od 50 odsto građana nije plaćalo prevoz, danas je taj procenat nešto veći od 30 odsto, što je i dalje mnogo”, ističe Vesić.

Međutim, on je obećao da će grad razmišljati o nižoj ceni karte.

“Novi tarifni sistem jeste doneo rezultate, ali oni još nisu dovoljni da bi GSP funkcionisao bez subvencija. Uočili smo mnogobrojne nedostatke, poput problema prigradskih opština gde stanovnici neopravdano plaćaju više cene karata”, objašnjava on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: