Srbija

Utorak, 10.02.2015.

08:19

Udaren temelj nove srpske Železnice

Radna grupa za reformu Železnica Srbije usvojila je projektni zadatak za izradu studije za korporativno i finansijsko restrukturiranje tog preduzeća.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović i najavio da će studija biti okončana do avgusta.

On je posle sastanka Radne grupe u Vladi Srbije rekao da će ta studija biti osnova za sprovođenje reforme Železnica Srbije u naredne tri godine.

Opšta ocena je da proces ide upravo onako kako je definisano memorandumom o saradnji Srbije sa Međunarodnim monetarnim fondom, naglasio je Trifunović.

Kako je rekao, Ministarstvo je u saradnji sa svim zainteresovanim stranama pripremilo nacrt osnivačkih akata za tri posebna preduzeća - za putnički i teretni saobraćaj i upravljanje železničkom infrastrukturom.

O tome smo diskutovali i dogovor je da do kraja meseca dobijemo sve relevantne sugestije, kako bi bili i usvojeni u predviđenom roku. Ključne stvari će se dešavati ove godine od marta do juna kada treba da imamo osnovane i u funkciji tri kompanije, kazao je državni sekretar.

On je objasnio da te tri kompanije treba ugovorno da definišu budući holding i to je koncept koji će se razvijati u tom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: