U 2015. dobijamo 160 km puteva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će ove godine u Srbiji biti izgrađeno 160 kilometara puteva.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2015.

10:17

Default images
Foto: Tanjug

Prema njenim rečima, Železnica će sledeće godine da modernizuje najmanje 100 kilometara pruge.

Mihajlović je u Jutarnjem programu TV Pink rekla da se u Srbiji trenutno radi na 150 mostova i da će biti završen put Niš - Dimitrovgrad, dok je, govoreći o Železnici, istakla da su "tu i ruski i kuvajtski i češki kredit i da to mora da ide brže".

Ona je istakla da Železnica ima svoje direktore i izvršne direktore, da će danas biti održan sastanak i da moraju da ubrzaju realizaciju postojećih projekata.

Mihajlović je precizirala da je "trenutna vrednost projekata u Železnici jedna i po milijarda" i najavila novi projekat - modernizaciju pruge Beograd - Budimpešta.

Osvrnuvši se na reagovanje opozicionih stranaka koji su naveli da je bruka što je promenjen direktor "Železnica Srbije", Mihajlović je kazala da nije bruka što je povučen čovek nakon što se saznalo da ima određene hipoteke i da na prvim mestima moraju biti snažne, iskusne i nekompromitovane ljude.

Mihajlović je najavila da će do kraja godine biti modernizovana fabrika vode, čime će se konačno staviti tačka na pitanje kvaliteta i higijenske ispravnosti vode u Užicu. Ona je ukazala da Užice ima visok stepen aerozagađenja i da je juče puštena u rad i četvrta mernoregulaciona gasna stanica.

Mihajlović je istakla da je u Šapcu, odnosu Krupnju i Koreniti, pregledan put koji je oštećen u poplavama, koji je dugačak 11 kilometara, a koji će biti završen u junu.

Na pitanje novinara o rudarsko-metalurškom kombinatu "Trepča" Mihajlović je odgovorila da predstoje teški razgovori i da nijednog trenutka nije bilo otvoreno pitanje imovine.

Mihajlović je precizirala da je "vrednost mineralnih sirovina na Kosovu 16 milijardi tona od čega su oko tri i po milijarde vezane za 'Trepču'".

"Tek kada se otvori pitanje imovine, ono će se otvoriti jednog trenutka u Briselu, onda možemo da pričamo i o 'Trepči', ali i o svim drugim javnim preduzećima", najavila je Mihajlović i podsetila da su na Kosovu i "Elektroprivreda Srbije" i "Telekom".

Mihajlović je dodala da svetski ekonomski forum u Davosu, gde se nalazi i premijer Aleksandar Vučić, predstavlja odličnu priliku da se razgovara o projektima i da je "pripremljeno sve ono što postoji u infrastrukturi, saobraćaju i energetici i svim drugim oblastima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: