Ruše "Terazije" na Novom Beogradu

Tematski park "Terazije iz 1930" na Novom Beogradu biće uskoro uklonjen, rečeno je Tanjugu u Upravi te beogradske opštine.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2015.

09:15

Default images
Foto: Beta, arhiva

Naime, Opština Novi Beograd donela je Rešenje kojim se omogućuje uklanjanje "Terazija iz 1930. godine", kako bi se ta parcela privela nameni, a rešenje je doneto na osnovu zahteva Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.

Tim Rešenjem prestaje da važi pravosnažno rešenje Odeljenja za građevinske i komunalne poslove Uprave gradske opštine Novi Beograd, kojim je bilo odobreno postavljanje tematskog parka, a koje je bilo odobreno dok ta površina ne bude privedena određenoj nameni.

Tematski park Terazije iz 1930. godine nalazi se na uglu ulica Milutina Milankovića i Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Podsetimo, već odavno su mediji pisali da ambiciozno zamišljen novobeogradski park nedaleko od buvlje sve više zarasta u korov i potpuno propada.

Ovaj turističko-zabavni kompleks postao je poznat po tome što je u njegovu izgradnju uloženo skoro 600.000 evra, ali i što je bio nelegalno priključen na električnu mrežu. Međutim, zbog jasno utvrđenih zloupotreba niko nikada nije odgovarao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Region

Krah Aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla je u aprilu ove godine ostvario samo 13.158 putnika (u istom mesecu prošle godine bilo ih je 67.152).

10:07

5.5.2024.

1 d

Podeli: