Srbija

Subota, 02.08.2014.

13:16

Drmno radi, Antić hvali rudare

Na kopu Drmno u Kostolcu pokrenuta je proizvodnja uglja i već se proizvodi 15.000 tona dnevno, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar je rekao da bi voda posle velikih kiša sa tog kopa trebalo da bude ispumpana u roku od 30 dana.

"Ne volim da dajem rokove, ali mi deluje izvesno ovaj rok koji je dao direktor i učinićemo sve da u roku od 30 dana ispumpamo vodu i za to ćemo angažovati sve neophodne kapacitete, a razmotrićemo i opciju angažovanja dodatnih", rekao je Antić.

Ministar je obilazeći kop Drmno istakao da su zaposleni u TE KO Kostolac napravili veliki podvig tako što su uspeli da na potpuno novi alternativni način pokrenu proizvodnju uglja na kopu Drmno.

Proizvodnja uglja na tom kopu je pokrenuta juče popodne i prema rečim Antića količina od 15.000 tona dnevno je normalna prozvodnja koja je dovoljna za podmirivanje potreba za TE u Kostolcu, a par hiljada tona ide i na deponije uglja koje će se korisitit zimi.

Antić je rekao da se trenutno ispumpava oko 25.000 kubika vode dnevno sa kopa.

Direktor TE KO Kostolac Dragan Jovnović je rekao da je kop Drmno poplavljen sa između 800.000 i milion kubika vode dnevno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: