Još jedna avio-kompanija beži iz BG

Prema saznanjima satja Aviokarta, kompanija Džermanvings će leteti do Beograda samo do kraja letnjeg reda letenja a to znači i odlazak s aerodroma Nikola Tesla.

Srbija

Izvor: B92, aviokarta.net

Sreda, 18.06.2014.

20:41

Default images

Naime, avio-kompanija Džermanvings ukinuće liniju Štutgart - Beograd s početkom zimskog reda letenja krajem oktobra, a to će značiti i da se povlači s aerodroma "Nikola Tesla", pošto je liniju od Kelna do Beograda ukinuo pre dve i po godine.

Linija koja se ukida od oktobra se trenutno obavlja tri puta nedeljno avionom Airbus A319 sa 144 ili 150 putničkih mesta, a osim direktne veze Beograda sa Štutgartom putnicima iz Srbije omogućava i povoljne konekcije ka brojnim nemačkim i zapadnoevropskim gradovima i to po povoljnim cenama. Poslednji let ove kompanije će biti realizovan 23. oktobra, a nakon toga putnici će do Štutgarta moći da lete jedino avionima srpskog nacionalnog avio-prevoznika Er Srbije, koji tu liniju tradicionalno održava decenijama.

Džermanvings je još jedna od mnogih niskotarifnih avio-kompanija koje u poslednje vreme ukidaju linije iz Beograda. Norvidžan je od ovog leta ukinuo sezonsku liniju ka Kopenhagenu, dok je Vizer povukao jedan od dva svoja aviona iz Beograda i ukinuo linije ka Oslu i Briselu (aerodrom Šarloa), dok je druge linije znatno redukovao.

S druge strane aerodrom u Beogradu dobija nove loukost prevoznike i destinacije, pa će tako španski Vueling uskoro otvoriti liniju do Barselone, dok Izidžet počinje sa letovima do Rima. Vizer je, uprkos redukciji, uspešno postavio novu liniju ka Larnaki, koja je čak postala i celogodišnja.

Džermanvings je loukost avio-kompanija koja je u celosti u vlasništvu nemačkog nacionalnog avio-prevoznika Lufthanze. Ova kompanija je početkom ove godine započela transformaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: