Sreda, 18.06.2014.

20:41

Još jedna avio-kompanija beži iz BG

Prema saznanjima satja Aviokarta, kompanija Džermanvings će leteti do Beograda samo do kraja letnjeg reda letenja a to znači i odlazak s aerodroma Nikola Tesla.

Izvor: B92

Još jedna avio-kompanija beži iz BG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

e tugo

pre 9 godina

Jako puno bacanja cijena letova u komentarima, to nije bit clanka, trebala bi biti to da su dva prijevoznika se povukla sa NT a jos neki najavili otkazivanje linija. Stvar je trenda koji je negativan, sto vise letova radi er srbija to su gubitci NT veci a ne manji.
Naravno kad sve to pukne bit ce da su za to krivi neki drugi i teorije zavjere belosvetskih razmera zbog mocne er srbije zbog koje se pri njezinom osnivanju noge odsekle lufthansi. I tada se govorilo o tome kako se sve americke i europske kompanije i drzave bore rukama i nogama da sprijece mocnu 0airplane fleet company koja ce postat lider sa 8 iznajmljenih aviona koja putuje iskljucivo na relacijama za beograd :)

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Moj kolega Turcin iz principa leti Turskim avio prev.iako ima nemacki pasos sa kojim se slika i za fb a kad je lova u pitanju daje svojima e to je patriota a ne ko ima duza tri prsta...Negujmo svoje
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dare dare, 19. jun 2014 11:57)
-----------
Nemojte da nas poredite sa Turcima?!Daleko su oni od nas.U svakom smislu te rečei.Posebno u onom osećaju nacionalne pripadnosti i poštovanju svoje države. Nažalost,to je surova istina?!Oni mogu imati deset pasoša ali će sa svojom ženom i decom razgovarati na turskom jeziku,njihova deca /NIKADA/ neće "krasiti" nemačka imena već SAMO turska nacionalna imena.Isto je i sa ostalim nacijama.A mi,kao "veliki nacionalisti",jedva čekamo da nestanemo. Da se najedemo, poput goveda, i da posle prvog obilnijeg obroka postajemo neko drugi. Prtelazimo u "kvalitet" više?! Kao što Srbin izbegava srpsku radnju tako će Turčin "pod obavezno" napraviti pazar u Turskoj radnji.Oni će leteti svojim komapnijama čak i ako su neki evro skuplje.Da li se sećate one kampanje kod nas "kupujte domaće"?Sećate li se "frke" koja se oko toga digla?A samo je trebalo da kupimo domaći proizvod,naravno,ako je isplativije?!To je shvaćeno kao udar na našu slobodu?!Kao da ne kupujemo proizvode koje smo mi proizveli i od kojih živimo?A možda,ustvari,ništa i ne proizvodimo,zbog čega ovako i živimo?!Duga je to i tragična priča.

Boris

pre 9 godina

Nije sve u ceni. Ja JAT (AS) ne letim pošto mnogo kasne. Dva puta sam zakasnio zbog njihovog kašnjenja zakasnio na sledeći let i onda se premorim, i još mi propadne jedan radni dan pa me izgubljena dnevnica košta kao tri JAT-ove karte. Rekao sam sebi, nikad više srpskom avio kompanijom iako sam iz Srbije.

Milan

pre 9 godina

Autoput od Nisa do granice sa Bugarskom se radi polako ali se ipak radi. Njegovim zavrsetkom ce se put ubrzati i skratiti za nekih 15km. To ce aerodrom u Sofiji uciniti 85KM blizim od Nikole Tesle Ljudima iz Nisa i okoline! Ako se u tu racunicu ubaci cena karte iz Sofije, ja ne kapiram, sta uprava Nikole Tesle misli, da odavde niko ne leti? Ne samo jugu Srbije, vec i severno od Nisa, recimo sve do Jagodine, imaces autoput direktno do aerodroma gde su karte 3X jeftinije. Neko je ovde debelo kratkovid...

pfc

pre 9 godina

(Jovan, 19. jun 2014 10:11)

Koliko pausalnih i neistnitih konstatacija na jednom mestu .Verovatno si ti leteo samo carterima.Protiv istih naravno nemam nista.Leteo sam sa dosta low cost komapanija (ryanair,easyjet,wizzair,vueling,iberia pa i pomenuti germanwings).Jer destinacije na koje leti Jat-Air Serbia se uglavnom svode da pokriju dijasporu na privremenom radu.U prilicno skupe i ne zanimljive gradove.Zeleo sam da vidim recimo krajnji jug Italije,Francuske,Spanije.Na koje naravno Jat-Air Serbia nikad nece leteti. Vidjao na letovima i vrlo poslovne ljude.Avioni obicno novi jer lowcosteri imaju politiku da kupuju veci broj aviona zbog popusta koje dobiaju. Posle velikE eksplatacijom prodaju.I tako u krug.Osoblje obicno mladje i vrlo ljubazno.Ako su ti problem voda,alkoholna pica i topli obrok sto nije besplatan,ti ponesi od kuce pa slobodno obeduj u avionu.Apsoluno je dozvoljeno.I ako sve to ne kosta vise od 4-5 evra.Mislim da je cesto prednost sleteti na manji aerodrom zbog brzog izlaska sa istog.Svi su oni pokriveni metro,bus,voz do centra grada.I brzo se stize.I sa velikih aerodroma ces nekad morati putovati slicno vreme.Sto se prtljaga tice Wizzair naplacuje kabinski prtljag to jeste tacno.Ali kod svih ostalih komanija nisam platio.Govorim o dimenzijama 55 x 45 x 25cm prtljaga.Sto je i vise nego dovoljno za put od 5-6 dana.Nemoj da mislis da imam nesto protiv Air Serbia,vec ne vidim zasto bih nesto platio tri cetiri puta skuplje ako ne moram.Pozdrav.

Jadran

pre 9 godina

(dare dare, 19. jun 2014 11:57)

Slazem se da treba negovati svoje, samo sto Er Srbija nije nasa. Ili si ti mozda uspeo da vidis ugovor?

Objavite mi komentar

pre 9 godina

German wings je bar pouzdan, sa nasima sam jednom ostao sedam sati na "Tesli" jer nam se avion pokvario pa smo cekali drugi 737 da doleti iz Dizeldorfa. Nista preostaje kombinovanje tj presedanje u Becu ili Minhenu. Air Serbia neka hvala.

ludi splićo

pre 9 godina

A gde si to sa nemačkim kompanijama leteo za 50€? Ne mora da bude ni iz Beograda, samo navedi relaciju (može i bez prtljaga) ali ne zaboravi OBAVEZNE TAKSE.
(nada 22, 18. jun 2014 23:14)

Prijatelju iz Splita ili Zadra možeš do Londona za 20-30 eura. Najjeftinija karta Split-Rim je 15 eura. Stvar je naravno u tome da moraš kartu rezervirat na vrime, ali se da vrlo jeftino putovat po Europi.

Zoran Bojic

pre 9 godina

Odlaze odavde jer mi kao narod generalno malo putujemo jer nemamo novca. Svako gleda svoju racunicu. Moja iskustva sa jeftinim avio kompanijama nisu bas najsjajnija, sve u svemu ispadne to neki put dosta novca ako se putovanje ne planira na vreme. U slucaju otkazivanja leta nastaje pravi haos, zato je po mom misljenju ipak bolje putovati regularnom avio kompanijom, a sve one se trude da nekim povremenim popustima primame nove klijente. Putovanja se planiraju i tada mogu biti povoljna. :)

Vladica

pre 9 godina

Pre par godina sam u par meseci više puta išao baš do Študgarta, i u većem broju potrebnih datuma mi je JAT ispadao jeftiniji od GW sa jednim prtljagom, mada su tada karte JATa bile drastično jeftinije nego sada (60-120 eur, sad su od 110-200) i bilo je očigledno da je JAT tada imao taktiku da spušta cene prilično kada let nije popunjen).
Evo i sad sam gledao za sledeću nedelju ispada GW za 50eur + prtljag skuplji od AirSerbia. Šteta je što se povlače, ali GW definitivno nije LowCost po cenama.

Orko

pre 9 godina

(Mladen Mladenović, 19. jun 2014 09:28)

O stranim investitorima, koji ce da rese sve nase probleme, sanjaju apsolutno svi politicari u ovoj zemlji. Tako je najlakse jer ne moraju da se cimaju da organizuju drzavu i privredu. Dovoljno je da zavrse posao sa strancima (izdaju im papire, srede lokaciju, dogovore da ce narod da radi za sicu) i eventualno si uzmu proviziju zbog "uspesno" sklopljenog posla. A o tome sanja i narod serbski, koji je jadan skroz izgubio osecaj da mora sam sebi da stvori nesto u zivotu, nego je navikao da mu se daje.

Aca

pre 9 godina

Leteo sam GermanWings-om jednom.
Koja lowcost !!!! Otvorite wizzair i pogledajte cene i sta znaci lowcost.
Do Stuttgarta gde sam leteo i po 2 meseca unapred karte su 60-80e po putniku po jednom pravcu. Trazio sam ove godine 3 meseca unapred i za 3 osobe nije moglo ispod 450e. Kod Wizzair do Memmingena 220e za mesec ipo unapred

dare dare

pre 9 godina

daleko im lepa kuca.Ako su zaista dobri zasto ne lete iz M,F,Berlina...Leteo sam Wizzair- om iz Memlingena aerodrom je kao njiva u Vojvodini sa kucicom od 200 kvadrata.Ipak je N.T nas jedini aerodrom.Imaju Batajnicu Nis pa izvolte ili bi hteli aerodrom pored BAS-a da bude blize presedanju
Razlika je u 20 €.Moj kolega Turcin iz principa leti Turskim avio prev.iako ima nemacki pasos sa kojim se slika i za fb a kad je lova u pitanju daje svojima e to je patriota a ne ko ima duza tri prsta...Negujmo svoje

SkyDriver

pre 9 godina

Sve te "niskotarifne kompanije" su velika prevara. Na papiru cene su im nize ali zato ti uzmu 30 eura za "veliki" prtljag + 15 eura za "mali prtljag" + pare za posluzenje + ... + dodatne pare za normalan prostor izmedju sedista + ... i jos te avionom dovezu na aerodrom koji je u 3PM udaljen od destinacije gde putujete (kao kada bi Air Serbia ili Lufthansa ili neka treca kompanija umesto u Surcin putnike ostavljala u Lajkovcu, Topoli ili Smederevu). Na kraju sve ispadne mnogo skuplje nego klasicnom avio kompanijom.
(Dragan, 19. jun 2014 07:40)

Pa nije bas tako, primera radi London-Beograd preko wizz aira kosta duplo manje nego preko air serbia. Sve kad se ukljuci i cena prevoza. Tj za dve osobe ispadne usteda oko 30 000 din kad se svi dodatni troskovi uracunaju, autobuska karta do aerodroma naplacen prtljag itd.., za te pare mozemo da pojedemo prase u avionu umesto jednog sendvica i dva soka koje dobijemo sa Air Serbiom. Tako da nije bas kao sto ti pricas.

Alex

pre 9 godina

jedino resenje je aerodrom u Nisu jer ovi ce sa Nikole Tesle da oteraju svakog ko je jeftiniji od njih. Vi iz BG ce te morati busom do Nisa ali bolje i to nego paprena cena karte vucicevom kompanijom.

Jovan

pre 9 godina

Low cost kompanije, a Wizz Air pre svih, mogle su biti zanimljive studentima ili avnturistima, kojima ionako nije bitno kada kreću, kako i koliko putuju i kada i gde sleću. Mali, prljavi avioni, natmurene stjuardese, mere ručnog prtljaga svedene na malo veću „pederušu“, doplata i za čašu vode u kabini, etc. Takav „nivo“ usluge apsolutno neće nedostajati nikome ozbiljnom.
Koliko god pljuvali po „Air Serbia“, usluga je na vrhunskom nivou, avioni solidni, osoblje prijatnog izgleda i ljubazno, a na svakom letu služi se topao obrok. Kafa, sokovi, 2-3 alkoholna pića, sve je uračunato u cenu karte i itekako doprinosi opštem ustisku. Izgleda da ste zaboravili neljubazne babe i dede u JAT-u, a ni višestruko skuplje karte u polu-raspalim avionima u kojima je smrdeo kerozin nisu vam smetale. Siguran sam da barem polovina onih koji komentarišu ni ne koristi usluge avio prevoza-osim čartera do Egipta ili Grčke, eventualno.

vladimir

pre 9 godina

ljudi nemojte da pisete napamer. I ja sam bio besan zbog GW ali sam otisao na njihov sajt i uporedio cene sa air serbia ,i AS je jeftinija od njih za 100 e. Ni ja nisam mogao da verujem . Inace i sam cesto koristim low cost tj wizz air.. bice odlicno ako se otvori linija za barselonu jer je bila izuzetnio popularna.

Djape

pre 9 godina

Beži? Ako pročitate i tekst ispod naslova, videćete da naslov nema puno veze sa tekstom. Broj avio kompanija koje dolaze poslednjih godina se povecava a broj putnika konstantno raste, sto mozete proveriti u aerodromskoj statistici.

StefanBU

pre 9 godina

@MilanG
Zivim na krajnjem jugu Srbije i nije tacno da je put do Sofije duzi. Sofija mi je 20 km bliza od Bg. A Skoplje (aerodrom)je na 70 km od Bujanovca. Tako da je blize i jeftinije ici u ova dva grada!

nada 22

pre 9 godina

nada... Frankfurt-beograd povratna karta. Lufthansom. sa svim taksama....116€ . toliko o tvom komentaru
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sesir, 19. jun 2014 03:48)
TAČNO, ali Lufthansa NE BEŽI IZ BEOGRADA, već i dalje ima SVAKODNEVNE REDOVNE letove! Osim toga, i sa Air Srbija se može za tu cenu putovati u Frankfurt i nazad. Juče sam rezervisala povratnu kartu za Septembar za manje od 16.000RSD.
PS. U ovoj vesti se pominju "jeftine" kompanije, pa sam pretpostavila da je i Vaš kometar u vezi sa tim.

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Zašto beže?! Zar je toliki teško da se shvati da odlaze a da ne beže iz jednog jedinog i prostog razloga: OVDE VIŠE NEMAJU INTERESA. Ovaj narod nikako da shvati da strane investicije i strane kompanije ne dolaze u Srbiju zbog Srba i njihovog standarda već, zbog svog profita odnosno povećanja standarda svojih gradjana. Zar smo zaista toliki debili da to ne možemo da shvatimo?! Dolaze Nemci DA NAMA BUDE BOLJE? Neverovatno?! Oni dolaze draga gospodo jer ih ovde čeka monopoilistički položaj/prethodno su uništili srspke firme/, jer će uposliti Srbe za po 200 evra, koje im možda neće ni isplatiti u potpunosti, dolaze jer će dobiti subvencije koje će iskoristiti i onda zatvoriti svoja predstavništva?! Da li je to jasno? Čim su se pojavile i druge kompanije, smanjio broj putnika Nemci ne beže nego odlaze jer NEMAJU INTERES. Tako je preko noći "Simens" zatvarao fabrike u Madjarskoj i odlazio u Bugarsku a onda dalje na istok. Gospodo, zar vi zaista mislite da je privreda Srbije uništena "tek tako"? Zar ste mislili da će "tudja ruka svrab da češe"? Zar ste mislili da će našim fabrikama bolje da gospoidare Nemci sa ciljem da nama podignu standard? Da će oni umesto nas, da muzu naše "krave" kako bi mi imali više mleka?!Ko o tome sanja ima problema sa inteligencijom.

Igor

pre 9 godina

(Dragan, 19. jun 2014 07:40)

To da svi loukosteri slecu na udaljene aerodrome je glupost. Neki slecu, a neki koriste glavne aerodrome. Da ti potrepim licnim iskustvom: Easyjet Berlin (Senefeld)-Pariz(De Gol), povratna karta 90 evra. Germanwings Zagreb(Pleso)-Berlin(ne secam se tacno na koji od dva aerodroma ali bez obzira, oba su glavna), povratna karta 80 evra. Posluzenje te niko ne bije po usima da kupis. Moze se bez klope dva sata.

boris fr.

pre 9 godina

Nemo nikoga da iznenade ovakve vesti, od kriminala koji vlada u Srbiju moraju, a sav taj kriminal pocinje iz samog vrha vlade Srbije ...

Djordje

pre 9 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem koliko neznaja se krije u ljudima.Oni koji ne putuju ili nemaju mogućnosti da to rade najružnije komentare pišu,napadaj,osudjuju a da pri tome veze nemaju o stvarnom poslovanju Avio kompanija.Da nije bilo Arapa gomila novca bi i dalje krpila dugove raspale kompanije a novac koji je potreban za nešto važnije bi se slivao u džepove partiskih funkcionera.
Dragi moji treba da ostanete u Srbiji i da nikada vise ne izadjete iz nje jer niste za nista bolje.

flx

pre 9 godina

Preselili se iz Beograda u Pristinu! A mogao je Nis da bude ozbiljan LC aerodrom, medjutim bg bulumentu interesuje samo Beograd, a takva drzava je osudjena na propast. Ako nam je pametno da idemo u Sofiju i Skoplje, a tesko preko Nisa, cestitam drzavo!

strasbourg

pre 9 godina

German wings je bio povolja samo u pocetku ali kasnije nikad nisam nalazio povoljne karte.prebacio sam se na basel moulhouse I wizzair.cesto sam leteo za povratnu kartu od 50 evra ako ubodem prave dane. Evo sad cu ne produzeni vikend polovinom jula za manje od 100 evra a iz bg pprijatelj dolazi u jednom smeru 2899rsd.naravno sa rucnim prtljagom.e sad kad se to ukine bice lose.air serbia nikad nece imati takve pogodnosti, naprosto nama je u krvi drpanje!

tako (nam i) treba!

pre 9 godina

"Sjajan" potez. Da li je to realizacija strategije Er Serbie da rastera loukostere i da onda do mile volje podiže cene? Pa nismo se baš za to "borili"...
(vratite loukost, 18. jun 2014 21:05)

U pravu si!

Nismo se mi "borili" ni za sta, mi cutimo i trpimo sve sto nam se servira, zato ovako i zivimo!!!

MilanG

pre 9 godina

Ljudi s juga Srbije kada lete iz/za Nemacku masovno koriste Sofijski aerodrom iako je put do Sofije mnogo duzi/losiji, iako se prelazi granica ipak je isplatljivije. Nesto tu debelo ne stima.

Dragan

pre 9 godina

Sve te "niskotarifne kompanije" su velika prevara. Na papiru cene su im nize ali zato ti uzmu 30 eura za "veliki" prtljag + 15 eura za "mali prtljag" + pare za posluzenje + ... + dodatne pare za normalan prostor izmedju sedista + ... i jos te avionom dovezu na aerodrom koji je u 3PM udaljen od destinacije gde putujete (kao kada bi Air Serbia ili Lufthansa ili neka treca kompanija umesto u Surcin putnike ostavljala u Lajkovcu, Topoli ili Smederevu). Na kraju sve ispadne mnogo skuplje nego klasicnom avio kompanijom.

sasa

pre 9 godina

Ljudi, ne palite se!

Nazalost ko nema ekonomski interes (citaj profit) taj odlazi. Pa nismo mi Svajcarska pa da se regionalne kompanije bore za prisustvo na nasem trzistu.

Putujem cesto tokom cele godine a ne samo za praznike i god.odmore i kao putnik vidim da je popunjenost slaba.

Bez boljeg zivotnog standarda nema avio letova, te postovanje svim avio kompanijama koje su odlucile da ovde rade!

dosta vise hejta

Džoni

pre 9 godina

Nemojte se blamirati sa ovakvim naslovima. Sa svih aerodroma u svetu prevoznici dolaze i odlaze, čitav sektor je veoma nestabilan i osetljiv na sve živo. Nešto se ne sećam da ste, kada su u poslednjih par meseci svoje dolaske najavili Vueling, TAP i Air Cairo, to ispratili sa naslovima: "Avio kompanije hrle u Beograd"...

Bojan

pre 9 godina

Bravo PPV, oterao si jos jednog. Monopol je prava stvar. Putnici iz Srbije ce opet placati vise za karte. Opet ce ljudi minibusevima za Budimpestu, kao i za vreme Milosevica.

Grgur

pre 9 godina

Kako je objavljeno, Turkish ce redukovati broj letova i izjednaciti sa brojem letova AS. To znaci da ce u mesto dva leta dnevno imati samo jedan. Ali nisu samo oni u pitanju. Pegasus je u ovoj letnjoj sezoni dobio let manje nego u prosloj, pa ima cetiri u mesto pet letova nedeljno. Etihad preko AS vrsi uticaj na Direktorat da se otera sva konkurencija, a kada je ne bude, gledacemo bugarski scenario.

kad-smrdizan-sudije-bije

pre 9 godina

Inace da nema arapa leteli bi nom stop, a iz beograda bi imali linje za bukvalno ceo svet, pa bi nemci, britanci i ameri presedali u beogradu jer je do arapa odavde bilo najbolje leteti.

kad-smrdizan-sudije-bije

pre 9 godina

Realno nije da su im bili puni avioni. Neka se zatvaraju, dolaze novo, sto i pise u clanku, ali je bolje staviti senzacionalistixki naslov. Svaka cast...not.

sasans

pre 9 godina

Ja sam clan Wizzaira , I putovao sam u poslednjih godina preko njih svuda. Beograd - Pariz cena povratne karte sa svim taksama oktobar 2013.g. 3400din po osobi sam platio.
Timisoar - Rim Mart 2014. g. sam platio 32eur povratnu kartu sa svim taksama.
Imam jos puno primera I sa drugim kompanijama ali mislim da sadasnja vlast vraca narod u rikverc sto se tice razvoja drzave I svojih gradjana.

Nikola

pre 9 godina

Kakva god da je konkurencija, ako imaš tržište, ti ćeš tu poslovati. Njima je Air Serbia "otela" tržište sa boljom uslugom, oni više nemaju dovoljan broj putnika, i to je to. Odlazak.

Treba momentalno bezati odavde sto pre prvom prilikom

pre 9 godina

Tako i treba za ovaj narod.Nikako drugacije.I 1000 evra do Nemacke 2015-e godine sa AIR Serbia da je avionska karta i to u najeftinijoj economy klasi narod bi opet placao 1000 evra.

Kako ovom narodu reci dijagnozu od koje boluje a ne uvrediti ga?Ne uvrediti mu "nacionalno dostojanstvo" i "nacionalni identitet"?

Jedva cekam da emigriram odavde.Sto pre to bolje.Nema ovde hleba za normalne i pametne ljude.Ostali su samo mazohisti u Srbiji i oni drugi sa niskim IQ.

Sve sto ima pameti je odavno otislo iz SRbije.

deki

pre 9 godina

Ja sam poslao zenu i sina u Nedelju preko Germanwingsa a da se vrate 10.Jula,uprkos cinjenici da Nemci naplacuju torbe i to 12,5€u jednom pravcu,karte su bile jevtinije oko 50€ nego kod "nasih", leteo sam puno puta i uvek je bio avion pun.Naravno za ljude koji putuju ovo nije dobra vest jer CE sada cene kod " nasih" biti jos vece.Stavio sam navodnike jer mi ustvari i neznamo nista o kompaniji Air Serbia

nada 22

pre 9 godina

Zašto bi ste leteli Nemačkim kompanijama za 50€ kada možete arapskim za samo 250€?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 18. jun 2014 20:48)
A gde si to sa nemačkim kompanijama leteo za 50€? Ne mora da bude ni iz Beograda, samo navedi relaciju (može i bez prtljaga) ali ne zaboravi OBAVEZNE TAKSE.

akcionar aerodroma

pre 9 godina

Odlaze avio kompanije koje placaju aerodromske usluge, ostace samo Air Serbia koja po tajnom ugovoru s Etihadom ne mora da placa aerodromske usluge.

slavisa

pre 9 godina

Ne znam da li vecina od ovih komentatora i leti u opste, ali sve mi se cini da ne.
Do sada nije bila linija BGD -Zeneva, od sada je ima sa swiss air, sa air serbia, i jos jedna low cost i cak i sa swiss air ako se odabere pravi trenutak karta kosta manje od 50 eur. Ne znam sta bi jeftinije, leti se proverenom kompanijom, sa normalnim avionom, gde moze da se stavi rucni prtljag gore u ostavu. Isto je i sa Air Serbia. Vise mi je drago zbog Vouelinga nego da su ovi ostavili ovu liniju.

Maksim

pre 9 godina

Ma srbijanci iz djaspore se voze samo nekim autobusima ! pune kofere mesa, sira, paprika, cigareta ... pa cak sam gledao kako luka nose iz srbije , nemogu oni to avionom a autobusom im je sve dozvoljeno ... imamo transport koji zasluzujemo i gotovo ...

men

pre 9 godina

Kakve veze ima Etihad sa bekstvom loukostera?
Srbija je najsiromašnija zemlja u Evropi čiji gradjani jednostavno nemaju novca nigde da putuju čak ni sa low-cost kompanijama.

Iz ove zemlje se avionom putuje samo službeno kad firma plaća i zato preživljava Air Serbia jer loukost kompanije nisu pogodne za službena putovanja iz mnogo razloga.
Nemojmo odmah kriviti Arape jer nam oni nisu krivi što nismo sproveli reforme pre 20 godina pa bi i mi putovali kao i ostatak Istočne Evrope.

Ja

pre 9 godina

Zasto mora da znaci da beze? Avio kompanije uvek ispituju trziste i lete tamo gde ce najvise da zarade, to ne znaci da je ista lose sa Beogradom, samo da imaju neki drugi prioritet.

Jelena

pre 9 godina

Wizzair je vec ukinuo svoj najpopularniji let Beograd-London nedeljom, a od septembra ce imati samo dva leta nedeljno. Razlog nije neostvarivanje profita, vec to sto je gospodi Vucic 1. oduzeo termin (mi smo svi dolazili kuci u petak posle posla i vracali se u London u nedelju uvece) Wizzair-u, 2. podigao im takse na 18£ dok etihad placa 12£. Prisilno uvodjenje monopola, kako bi pokazao da JAT sada dobro posluje. To sve naravno puca po nama, jer poslednja dva puta kada sam isla kuci karta sa Wizzair-om me je kostala oko 150£ dok je JAT isto to naplacivao 450£. Dakle, da objasnim mami i tati zbog koga cu ih vidjati tri puta redje godisnje. Samo u Srbiji!

Milan

pre 9 godina

Odlazak(smanjenje saobracaja) WIZZ AIR-a je znacio gubitak low cost prevoznika.

Germanwings je cesto bio tek nesto malo jeftiniji od Jata.

Nije to pravi low cost,cim su cene do Stutgarta(kad platis i prtljag) bile rutinski do 130 evra.


Ono sto je najvaznije,U TEKSTU NIJE NAVEDEN KONKRETAN RAZLOG ODLASKA OVE KOMPANIJE!!!!!!!!!!!!!!!


Za Wizz se zna,ali Germanwings je uvek placao ful uslugu u Beogradu.Treba ih pitati zasto konkretno odlaze.

dd

pre 9 godina

Prema planu matične kompanije, Džermanvings će postati njihov regionalni i evropski prevoznik koji će preuzeti celokupan Lufthanzin kratkolinijski i srednjolinijski saobraćaj između nemačkih gradova kao i između Nemačke i evropskih gradova. Jedino će linije Lufthanze iz glavnih čvorišta u Minhenu, Frankfurtu i Diseldorfu ostati matičnoj kompaniji.
Први разред основне школе-читање са разумевањем. Прво прочитајте текст па онда коментаришете. У овом тексту је аутор требао да напише колика је попуњеност путничке кабине, колика је просечна цена карте и колики је профит. Тек онда би могли да коментаришемо овако или онако. Овако нема смисла била шта рећи о овој назови вести.

Srb

pre 9 godina

I niko od vas nije procitao vest do kraja vec samo naslov. Na kraju teksta je navedeno da je toliko novih kompanija i doslo koliko je i otislo.

Mikica

pre 9 godina

Sve ce kompanije da otera AirS(NS)erbia. Na kraju ce da preuzmu javni prevoz u gradovima i rasprodaju sve autobuse da bi nabavili jos par "novih" aviona starih 20 godina. Veselje

marko

pre 9 godina

To je to. Juce je i Turkish airlines za pocetak redukovao letove, a verovatno ce i oni kasnije pobeci iz Beograda, a sve pod pritiskom Air Srbije. Etihad da bi ostvario profit, kupivsi raspali JAT, je ocigledno odlucio da zavede potpuni monopol na Nikoli Tesli i oterace na kraju sve low cost, a i druge vece kompanije iz Srbije. Odlazak German Wingsa je gubitak i za budzet, jer vise ova kompanija nece placati prelete preko Srbije, vec ce to ciniti drugim zemljama preko kojih ce leteteti. Naravno, najveci gubitnik ce biti gradjani Srbije, koji ce imati samo AIR Etihad Srbiju kojima ce placati skupe karte za letove. Jel ste Vi ljudi zaista mislili da ce Arapi iz sazaljenja da kupe propali JAT, a da ne zarade?? Zato se verovatno i krije Ugovor sa Etihadom. Videcete kolike ce biti karte do Studgarta sa Air Srbijom, a kolike su bile sa Germanwingsom. To je takozvano privlacenje stranih investitora, kroz dozvoljavanje monopola samo jednoj stranoj kompaniji Etihad da radi u Srbiji sta hoce!!!! Sramno i jadno!! Neka nam je bog u pomoci.

АИР

pre 9 godina

Питате се шта је разлог? Па Ер Србија их разваљује на овој линији упркос томе што је Ер Србија скупља. Традиционално добра попуњеност на линији Ер Србије за Штутгарт је учинила своје.
Подсећам да Џерманвингс размишља и о укидању линије Берлин - Сарајево због слабог интересовања

vratite loukost

pre 9 godina

"Sjajan" potez. Da li je to realizacija strategije Er Serbie da rastera loukostere i da onda do mile volje podiže cene? Pa nismo se baš za to "borili"...

vratite loukost

pre 9 godina

"Sjajan" potez. Da li je to realizacija strategije Er Serbie da rastera loukostere i da onda do mile volje podiže cene? Pa nismo se baš za to "borili"...

marko

pre 9 godina

To je to. Juce je i Turkish airlines za pocetak redukovao letove, a verovatno ce i oni kasnije pobeci iz Beograda, a sve pod pritiskom Air Srbije. Etihad da bi ostvario profit, kupivsi raspali JAT, je ocigledno odlucio da zavede potpuni monopol na Nikoli Tesli i oterace na kraju sve low cost, a i druge vece kompanije iz Srbije. Odlazak German Wingsa je gubitak i za budzet, jer vise ova kompanija nece placati prelete preko Srbije, vec ce to ciniti drugim zemljama preko kojih ce leteteti. Naravno, najveci gubitnik ce biti gradjani Srbije, koji ce imati samo AIR Etihad Srbiju kojima ce placati skupe karte za letove. Jel ste Vi ljudi zaista mislili da ce Arapi iz sazaljenja da kupe propali JAT, a da ne zarade?? Zato se verovatno i krije Ugovor sa Etihadom. Videcete kolike ce biti karte do Studgarta sa Air Srbijom, a kolike su bile sa Germanwingsom. To je takozvano privlacenje stranih investitora, kroz dozvoljavanje monopola samo jednoj stranoj kompaniji Etihad da radi u Srbiji sta hoce!!!! Sramno i jadno!! Neka nam je bog u pomoci.

Mikica

pre 9 godina

Sve ce kompanije da otera AirS(NS)erbia. Na kraju ce da preuzmu javni prevoz u gradovima i rasprodaju sve autobuse da bi nabavili jos par "novih" aviona starih 20 godina. Veselje

akcionar aerodroma

pre 9 godina

Odlaze avio kompanije koje placaju aerodromske usluge, ostace samo Air Serbia koja po tajnom ugovoru s Etihadom ne mora da placa aerodromske usluge.

Jelena

pre 9 godina

Wizzair je vec ukinuo svoj najpopularniji let Beograd-London nedeljom, a od septembra ce imati samo dva leta nedeljno. Razlog nije neostvarivanje profita, vec to sto je gospodi Vucic 1. oduzeo termin (mi smo svi dolazili kuci u petak posle posla i vracali se u London u nedelju uvece) Wizzair-u, 2. podigao im takse na 18£ dok etihad placa 12£. Prisilno uvodjenje monopola, kako bi pokazao da JAT sada dobro posluje. To sve naravno puca po nama, jer poslednja dva puta kada sam isla kuci karta sa Wizzair-om me je kostala oko 150£ dok je JAT isto to naplacivao 450£. Dakle, da objasnim mami i tati zbog koga cu ih vidjati tri puta redje godisnje. Samo u Srbiji!

tako (nam i) treba!

pre 9 godina

"Sjajan" potez. Da li je to realizacija strategije Er Serbie da rastera loukostere i da onda do mile volje podiže cene? Pa nismo se baš za to "borili"...
(vratite loukost, 18. jun 2014 21:05)

U pravu si!

Nismo se mi "borili" ni za sta, mi cutimo i trpimo sve sto nam se servira, zato ovako i zivimo!!!

Maksim

pre 9 godina

Ma srbijanci iz djaspore se voze samo nekim autobusima ! pune kofere mesa, sira, paprika, cigareta ... pa cak sam gledao kako luka nose iz srbije , nemogu oni to avionom a autobusom im je sve dozvoljeno ... imamo transport koji zasluzujemo i gotovo ...

Milan

pre 9 godina

Odlazak(smanjenje saobracaja) WIZZ AIR-a je znacio gubitak low cost prevoznika.

Germanwings je cesto bio tek nesto malo jeftiniji od Jata.

Nije to pravi low cost,cim su cene do Stutgarta(kad platis i prtljag) bile rutinski do 130 evra.


Ono sto je najvaznije,U TEKSTU NIJE NAVEDEN KONKRETAN RAZLOG ODLASKA OVE KOMPANIJE!!!!!!!!!!!!!!!


Za Wizz se zna,ali Germanwings je uvek placao ful uslugu u Beogradu.Treba ih pitati zasto konkretno odlaze.

АИР

pre 9 godina

Питате се шта је разлог? Па Ер Србија их разваљује на овој линији упркос томе што је Ер Србија скупља. Традиционално добра попуњеност на линији Ер Србије за Штутгарт је учинила своје.
Подсећам да Џерманвингс размишља и о укидању линије Берлин - Сарајево због слабог интересовања

MilanG

pre 9 godina

Ljudi s juga Srbije kada lete iz/za Nemacku masovno koriste Sofijski aerodrom iako je put do Sofije mnogo duzi/losiji, iako se prelazi granica ipak je isplatljivije. Nesto tu debelo ne stima.

dd

pre 9 godina

Prema planu matične kompanije, Džermanvings će postati njihov regionalni i evropski prevoznik koji će preuzeti celokupan Lufthanzin kratkolinijski i srednjolinijski saobraćaj između nemačkih gradova kao i između Nemačke i evropskih gradova. Jedino će linije Lufthanze iz glavnih čvorišta u Minhenu, Frankfurtu i Diseldorfu ostati matičnoj kompaniji.
Први разред основне школе-читање са разумевањем. Прво прочитајте текст па онда коментаришете. У овом тексту је аутор требао да напише колика је попуњеност путничке кабине, колика је просечна цена карте и колики је профит. Тек онда би могли да коментаришемо овако или онако. Овако нема смисла била шта рећи о овој назови вести.

nada 22

pre 9 godina

Zašto bi ste leteli Nemačkim kompanijama za 50€ kada možete arapskim za samo 250€?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 18. jun 2014 20:48)
A gde si to sa nemačkim kompanijama leteo za 50€? Ne mora da bude ni iz Beograda, samo navedi relaciju (može i bez prtljaga) ali ne zaboravi OBAVEZNE TAKSE.

men

pre 9 godina

Kakve veze ima Etihad sa bekstvom loukostera?
Srbija je najsiromašnija zemlja u Evropi čiji gradjani jednostavno nemaju novca nigde da putuju čak ni sa low-cost kompanijama.

Iz ove zemlje se avionom putuje samo službeno kad firma plaća i zato preživljava Air Serbia jer loukost kompanije nisu pogodne za službena putovanja iz mnogo razloga.
Nemojmo odmah kriviti Arape jer nam oni nisu krivi što nismo sproveli reforme pre 20 godina pa bi i mi putovali kao i ostatak Istočne Evrope.

strasbourg

pre 9 godina

German wings je bio povolja samo u pocetku ali kasnije nikad nisam nalazio povoljne karte.prebacio sam se na basel moulhouse I wizzair.cesto sam leteo za povratnu kartu od 50 evra ako ubodem prave dane. Evo sad cu ne produzeni vikend polovinom jula za manje od 100 evra a iz bg pprijatelj dolazi u jednom smeru 2899rsd.naravno sa rucnim prtljagom.e sad kad se to ukine bice lose.air serbia nikad nece imati takve pogodnosti, naprosto nama je u krvi drpanje!

sasans

pre 9 godina

Ja sam clan Wizzaira , I putovao sam u poslednjih godina preko njih svuda. Beograd - Pariz cena povratne karte sa svim taksama oktobar 2013.g. 3400din po osobi sam platio.
Timisoar - Rim Mart 2014. g. sam platio 32eur povratnu kartu sa svim taksama.
Imam jos puno primera I sa drugim kompanijama ali mislim da sadasnja vlast vraca narod u rikverc sto se tice razvoja drzave I svojih gradjana.

sasa

pre 9 godina

Ljudi, ne palite se!

Nazalost ko nema ekonomski interes (citaj profit) taj odlazi. Pa nismo mi Svajcarska pa da se regionalne kompanije bore za prisustvo na nasem trzistu.

Putujem cesto tokom cele godine a ne samo za praznike i god.odmore i kao putnik vidim da je popunjenost slaba.

Bez boljeg zivotnog standarda nema avio letova, te postovanje svim avio kompanijama koje su odlucile da ovde rade!

dosta vise hejta

Bojan

pre 9 godina

Bravo PPV, oterao si jos jednog. Monopol je prava stvar. Putnici iz Srbije ce opet placati vise za karte. Opet ce ljudi minibusevima za Budimpestu, kao i za vreme Milosevica.

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Zašto beže?! Zar je toliki teško da se shvati da odlaze a da ne beže iz jednog jedinog i prostog razloga: OVDE VIŠE NEMAJU INTERESA. Ovaj narod nikako da shvati da strane investicije i strane kompanije ne dolaze u Srbiju zbog Srba i njihovog standarda već, zbog svog profita odnosno povećanja standarda svojih gradjana. Zar smo zaista toliki debili da to ne možemo da shvatimo?! Dolaze Nemci DA NAMA BUDE BOLJE? Neverovatno?! Oni dolaze draga gospodo jer ih ovde čeka monopoilistički položaj/prethodno su uništili srspke firme/, jer će uposliti Srbe za po 200 evra, koje im možda neće ni isplatiti u potpunosti, dolaze jer će dobiti subvencije koje će iskoristiti i onda zatvoriti svoja predstavništva?! Da li je to jasno? Čim su se pojavile i druge kompanije, smanjio broj putnika Nemci ne beže nego odlaze jer NEMAJU INTERES. Tako je preko noći "Simens" zatvarao fabrike u Madjarskoj i odlazio u Bugarsku a onda dalje na istok. Gospodo, zar vi zaista mislite da je privreda Srbije uništena "tek tako"? Zar ste mislili da će "tudja ruka svrab da češe"? Zar ste mislili da će našim fabrikama bolje da gospoidare Nemci sa ciljem da nama podignu standard? Da će oni umesto nas, da muzu naše "krave" kako bi mi imali više mleka?!Ko o tome sanja ima problema sa inteligencijom.

Srb

pre 9 godina

I niko od vas nije procitao vest do kraja vec samo naslov. Na kraju teksta je navedeno da je toliko novih kompanija i doslo koliko je i otislo.

Džoni

pre 9 godina

Nemojte se blamirati sa ovakvim naslovima. Sa svih aerodroma u svetu prevoznici dolaze i odlaze, čitav sektor je veoma nestabilan i osetljiv na sve živo. Nešto se ne sećam da ste, kada su u poslednjih par meseci svoje dolaske najavili Vueling, TAP i Air Cairo, to ispratili sa naslovima: "Avio kompanije hrle u Beograd"...

slavisa

pre 9 godina

Ne znam da li vecina od ovih komentatora i leti u opste, ali sve mi se cini da ne.
Do sada nije bila linija BGD -Zeneva, od sada je ima sa swiss air, sa air serbia, i jos jedna low cost i cak i sa swiss air ako se odabere pravi trenutak karta kosta manje od 50 eur. Ne znam sta bi jeftinije, leti se proverenom kompanijom, sa normalnim avionom, gde moze da se stavi rucni prtljag gore u ostavu. Isto je i sa Air Serbia. Vise mi je drago zbog Vouelinga nego da su ovi ostavili ovu liniju.

deki

pre 9 godina

Ja sam poslao zenu i sina u Nedelju preko Germanwingsa a da se vrate 10.Jula,uprkos cinjenici da Nemci naplacuju torbe i to 12,5€u jednom pravcu,karte su bile jevtinije oko 50€ nego kod "nasih", leteo sam puno puta i uvek je bio avion pun.Naravno za ljude koji putuju ovo nije dobra vest jer CE sada cene kod " nasih" biti jos vece.Stavio sam navodnike jer mi ustvari i neznamo nista o kompaniji Air Serbia

Treba momentalno bezati odavde sto pre prvom prilikom

pre 9 godina

Tako i treba za ovaj narod.Nikako drugacije.I 1000 evra do Nemacke 2015-e godine sa AIR Serbia da je avionska karta i to u najeftinijoj economy klasi narod bi opet placao 1000 evra.

Kako ovom narodu reci dijagnozu od koje boluje a ne uvrediti ga?Ne uvrediti mu "nacionalno dostojanstvo" i "nacionalni identitet"?

Jedva cekam da emigriram odavde.Sto pre to bolje.Nema ovde hleba za normalne i pametne ljude.Ostali su samo mazohisti u Srbiji i oni drugi sa niskim IQ.

Sve sto ima pameti je odavno otislo iz SRbije.

Alex

pre 9 godina

jedino resenje je aerodrom u Nisu jer ovi ce sa Nikole Tesle da oteraju svakog ko je jeftiniji od njih. Vi iz BG ce te morati busom do Nisa ali bolje i to nego paprena cena karte vucicevom kompanijom.

SkyDriver

pre 9 godina

Sve te "niskotarifne kompanije" su velika prevara. Na papiru cene su im nize ali zato ti uzmu 30 eura za "veliki" prtljag + 15 eura za "mali prtljag" + pare za posluzenje + ... + dodatne pare za normalan prostor izmedju sedista + ... i jos te avionom dovezu na aerodrom koji je u 3PM udaljen od destinacije gde putujete (kao kada bi Air Serbia ili Lufthansa ili neka treca kompanija umesto u Surcin putnike ostavljala u Lajkovcu, Topoli ili Smederevu). Na kraju sve ispadne mnogo skuplje nego klasicnom avio kompanijom.
(Dragan, 19. jun 2014 07:40)

Pa nije bas tako, primera radi London-Beograd preko wizz aira kosta duplo manje nego preko air serbia. Sve kad se ukljuci i cena prevoza. Tj za dve osobe ispadne usteda oko 30 000 din kad se svi dodatni troskovi uracunaju, autobuska karta do aerodroma naplacen prtljag itd.., za te pare mozemo da pojedemo prase u avionu umesto jednog sendvica i dva soka koje dobijemo sa Air Serbiom. Tako da nije bas kao sto ti pricas.

Grgur

pre 9 godina

Kako je objavljeno, Turkish ce redukovati broj letova i izjednaciti sa brojem letova AS. To znaci da ce u mesto dva leta dnevno imati samo jedan. Ali nisu samo oni u pitanju. Pegasus je u ovoj letnjoj sezoni dobio let manje nego u prosloj, pa ima cetiri u mesto pet letova nedeljno. Etihad preko AS vrsi uticaj na Direktorat da se otera sva konkurencija, a kada je ne bude, gledacemo bugarski scenario.

Ja

pre 9 godina

Zasto mora da znaci da beze? Avio kompanije uvek ispituju trziste i lete tamo gde ce najvise da zarade, to ne znaci da je ista lose sa Beogradom, samo da imaju neki drugi prioritet.

Igor

pre 9 godina

(Dragan, 19. jun 2014 07:40)

To da svi loukosteri slecu na udaljene aerodrome je glupost. Neki slecu, a neki koriste glavne aerodrome. Da ti potrepim licnim iskustvom: Easyjet Berlin (Senefeld)-Pariz(De Gol), povratna karta 90 evra. Germanwings Zagreb(Pleso)-Berlin(ne secam se tacno na koji od dva aerodroma ali bez obzira, oba su glavna), povratna karta 80 evra. Posluzenje te niko ne bije po usima da kupis. Moze se bez klope dva sata.

Milan

pre 9 godina

Autoput od Nisa do granice sa Bugarskom se radi polako ali se ipak radi. Njegovim zavrsetkom ce se put ubrzati i skratiti za nekih 15km. To ce aerodrom u Sofiji uciniti 85KM blizim od Nikole Tesle Ljudima iz Nisa i okoline! Ako se u tu racunicu ubaci cena karte iz Sofije, ja ne kapiram, sta uprava Nikole Tesle misli, da odavde niko ne leti? Ne samo jugu Srbije, vec i severno od Nisa, recimo sve do Jagodine, imaces autoput direktno do aerodroma gde su karte 3X jeftinije. Neko je ovde debelo kratkovid...

kad-smrdizan-sudije-bije

pre 9 godina

Inace da nema arapa leteli bi nom stop, a iz beograda bi imali linje za bukvalno ceo svet, pa bi nemci, britanci i ameri presedali u beogradu jer je do arapa odavde bilo najbolje leteti.

Dragan

pre 9 godina

Sve te "niskotarifne kompanije" su velika prevara. Na papiru cene su im nize ali zato ti uzmu 30 eura za "veliki" prtljag + 15 eura za "mali prtljag" + pare za posluzenje + ... + dodatne pare za normalan prostor izmedju sedista + ... i jos te avionom dovezu na aerodrom koji je u 3PM udaljen od destinacije gde putujete (kao kada bi Air Serbia ili Lufthansa ili neka treca kompanija umesto u Surcin putnike ostavljala u Lajkovcu, Topoli ili Smederevu). Na kraju sve ispadne mnogo skuplje nego klasicnom avio kompanijom.

ludi splićo

pre 9 godina

A gde si to sa nemačkim kompanijama leteo za 50€? Ne mora da bude ni iz Beograda, samo navedi relaciju (može i bez prtljaga) ali ne zaboravi OBAVEZNE TAKSE.
(nada 22, 18. jun 2014 23:14)

Prijatelju iz Splita ili Zadra možeš do Londona za 20-30 eura. Najjeftinija karta Split-Rim je 15 eura. Stvar je naravno u tome da moraš kartu rezervirat na vrime, ali se da vrlo jeftino putovat po Europi.

StefanBU

pre 9 godina

@MilanG
Zivim na krajnjem jugu Srbije i nije tacno da je put do Sofije duzi. Sofija mi je 20 km bliza od Bg. A Skoplje (aerodrom)je na 70 km od Bujanovca. Tako da je blize i jeftinije ici u ova dva grada!

boris fr.

pre 9 godina

Nemo nikoga da iznenade ovakve vesti, od kriminala koji vlada u Srbiju moraju, a sav taj kriminal pocinje iz samog vrha vlade Srbije ...

Jadran

pre 9 godina

(dare dare, 19. jun 2014 11:57)

Slazem se da treba negovati svoje, samo sto Er Srbija nije nasa. Ili si ti mozda uspeo da vidis ugovor?

flx

pre 9 godina

Preselili se iz Beograda u Pristinu! A mogao je Nis da bude ozbiljan LC aerodrom, medjutim bg bulumentu interesuje samo Beograd, a takva drzava je osudjena na propast. Ako nam je pametno da idemo u Sofiju i Skoplje, a tesko preko Nisa, cestitam drzavo!

Orko

pre 9 godina

(Mladen Mladenović, 19. jun 2014 09:28)

O stranim investitorima, koji ce da rese sve nase probleme, sanjaju apsolutno svi politicari u ovoj zemlji. Tako je najlakse jer ne moraju da se cimaju da organizuju drzavu i privredu. Dovoljno je da zavrse posao sa strancima (izdaju im papire, srede lokaciju, dogovore da ce narod da radi za sicu) i eventualno si uzmu proviziju zbog "uspesno" sklopljenog posla. A o tome sanja i narod serbski, koji je jadan skroz izgubio osecaj da mora sam sebi da stvori nesto u zivotu, nego je navikao da mu se daje.

pfc

pre 9 godina

(Jovan, 19. jun 2014 10:11)

Koliko pausalnih i neistnitih konstatacija na jednom mestu .Verovatno si ti leteo samo carterima.Protiv istih naravno nemam nista.Leteo sam sa dosta low cost komapanija (ryanair,easyjet,wizzair,vueling,iberia pa i pomenuti germanwings).Jer destinacije na koje leti Jat-Air Serbia se uglavnom svode da pokriju dijasporu na privremenom radu.U prilicno skupe i ne zanimljive gradove.Zeleo sam da vidim recimo krajnji jug Italije,Francuske,Spanije.Na koje naravno Jat-Air Serbia nikad nece leteti. Vidjao na letovima i vrlo poslovne ljude.Avioni obicno novi jer lowcosteri imaju politiku da kupuju veci broj aviona zbog popusta koje dobiaju. Posle velikE eksplatacijom prodaju.I tako u krug.Osoblje obicno mladje i vrlo ljubazno.Ako su ti problem voda,alkoholna pica i topli obrok sto nije besplatan,ti ponesi od kuce pa slobodno obeduj u avionu.Apsoluno je dozvoljeno.I ako sve to ne kosta vise od 4-5 evra.Mislim da je cesto prednost sleteti na manji aerodrom zbog brzog izlaska sa istog.Svi su oni pokriveni metro,bus,voz do centra grada.I brzo se stize.I sa velikih aerodroma ces nekad morati putovati slicno vreme.Sto se prtljaga tice Wizzair naplacuje kabinski prtljag to jeste tacno.Ali kod svih ostalih komanija nisam platio.Govorim o dimenzijama 55 x 45 x 25cm prtljaga.Sto je i vise nego dovoljno za put od 5-6 dana.Nemoj da mislis da imam nesto protiv Air Serbia,vec ne vidim zasto bih nesto platio tri cetiri puta skuplje ako ne moram.Pozdrav.

Objavite mi komentar

pre 9 godina

German wings je bar pouzdan, sa nasima sam jednom ostao sedam sati na "Tesli" jer nam se avion pokvario pa smo cekali drugi 737 da doleti iz Dizeldorfa. Nista preostaje kombinovanje tj presedanje u Becu ili Minhenu. Air Serbia neka hvala.

Boris

pre 9 godina

Nije sve u ceni. Ja JAT (AS) ne letim pošto mnogo kasne. Dva puta sam zakasnio zbog njihovog kašnjenja zakasnio na sledeći let i onda se premorim, i još mi propadne jedan radni dan pa me izgubljena dnevnica košta kao tri JAT-ove karte. Rekao sam sebi, nikad više srpskom avio kompanijom iako sam iz Srbije.

kad-smrdizan-sudije-bije

pre 9 godina

Realno nije da su im bili puni avioni. Neka se zatvaraju, dolaze novo, sto i pise u clanku, ali je bolje staviti senzacionalistixki naslov. Svaka cast...not.

Jovan

pre 9 godina

Low cost kompanije, a Wizz Air pre svih, mogle su biti zanimljive studentima ili avnturistima, kojima ionako nije bitno kada kreću, kako i koliko putuju i kada i gde sleću. Mali, prljavi avioni, natmurene stjuardese, mere ručnog prtljaga svedene na malo veću „pederušu“, doplata i za čašu vode u kabini, etc. Takav „nivo“ usluge apsolutno neće nedostajati nikome ozbiljnom.
Koliko god pljuvali po „Air Serbia“, usluga je na vrhunskom nivou, avioni solidni, osoblje prijatnog izgleda i ljubazno, a na svakom letu služi se topao obrok. Kafa, sokovi, 2-3 alkoholna pića, sve je uračunato u cenu karte i itekako doprinosi opštem ustisku. Izgleda da ste zaboravili neljubazne babe i dede u JAT-u, a ni višestruko skuplje karte u polu-raspalim avionima u kojima je smrdeo kerozin nisu vam smetale. Siguran sam da barem polovina onih koji komentarišu ni ne koristi usluge avio prevoza-osim čartera do Egipta ili Grčke, eventualno.

Nikola

pre 9 godina

Kakva god da je konkurencija, ako imaš tržište, ti ćeš tu poslovati. Njima je Air Serbia "otela" tržište sa boljom uslugom, oni više nemaju dovoljan broj putnika, i to je to. Odlazak.

Djordje

pre 9 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem koliko neznaja se krije u ljudima.Oni koji ne putuju ili nemaju mogućnosti da to rade najružnije komentare pišu,napadaj,osudjuju a da pri tome veze nemaju o stvarnom poslovanju Avio kompanija.Da nije bilo Arapa gomila novca bi i dalje krpila dugove raspale kompanije a novac koji je potreban za nešto važnije bi se slivao u džepove partiskih funkcionera.
Dragi moji treba da ostanete u Srbiji i da nikada vise ne izadjete iz nje jer niste za nista bolje.

vladimir

pre 9 godina

ljudi nemojte da pisete napamer. I ja sam bio besan zbog GW ali sam otisao na njihov sajt i uporedio cene sa air serbia ,i AS je jeftinija od njih za 100 e. Ni ja nisam mogao da verujem . Inace i sam cesto koristim low cost tj wizz air.. bice odlicno ako se otvori linija za barselonu jer je bila izuzetnio popularna.

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Moj kolega Turcin iz principa leti Turskim avio prev.iako ima nemacki pasos sa kojim se slika i za fb a kad je lova u pitanju daje svojima e to je patriota a ne ko ima duza tri prsta...Negujmo svoje
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dare dare, 19. jun 2014 11:57)
-----------
Nemojte da nas poredite sa Turcima?!Daleko su oni od nas.U svakom smislu te rečei.Posebno u onom osećaju nacionalne pripadnosti i poštovanju svoje države. Nažalost,to je surova istina?!Oni mogu imati deset pasoša ali će sa svojom ženom i decom razgovarati na turskom jeziku,njihova deca /NIKADA/ neće "krasiti" nemačka imena već SAMO turska nacionalna imena.Isto je i sa ostalim nacijama.A mi,kao "veliki nacionalisti",jedva čekamo da nestanemo. Da se najedemo, poput goveda, i da posle prvog obilnijeg obroka postajemo neko drugi. Prtelazimo u "kvalitet" više?! Kao što Srbin izbegava srpsku radnju tako će Turčin "pod obavezno" napraviti pazar u Turskoj radnji.Oni će leteti svojim komapnijama čak i ako su neki evro skuplje.Da li se sećate one kampanje kod nas "kupujte domaće"?Sećate li se "frke" koja se oko toga digla?A samo je trebalo da kupimo domaći proizvod,naravno,ako je isplativije?!To je shvaćeno kao udar na našu slobodu?!Kao da ne kupujemo proizvode koje smo mi proizveli i od kojih živimo?A možda,ustvari,ništa i ne proizvodimo,zbog čega ovako i živimo?!Duga je to i tragična priča.

e tugo

pre 9 godina

Jako puno bacanja cijena letova u komentarima, to nije bit clanka, trebala bi biti to da su dva prijevoznika se povukla sa NT a jos neki najavili otkazivanje linija. Stvar je trenda koji je negativan, sto vise letova radi er srbija to su gubitci NT veci a ne manji.
Naravno kad sve to pukne bit ce da su za to krivi neki drugi i teorije zavjere belosvetskih razmera zbog mocne er srbije zbog koje se pri njezinom osnivanju noge odsekle lufthansi. I tada se govorilo o tome kako se sve americke i europske kompanije i drzave bore rukama i nogama da sprijece mocnu 0airplane fleet company koja ce postat lider sa 8 iznajmljenih aviona koja putuje iskljucivo na relacijama za beograd :)

Zoran Bojic

pre 9 godina

Odlaze odavde jer mi kao narod generalno malo putujemo jer nemamo novca. Svako gleda svoju racunicu. Moja iskustva sa jeftinim avio kompanijama nisu bas najsjajnija, sve u svemu ispadne to neki put dosta novca ako se putovanje ne planira na vreme. U slucaju otkazivanja leta nastaje pravi haos, zato je po mom misljenju ipak bolje putovati regularnom avio kompanijom, a sve one se trude da nekim povremenim popustima primame nove klijente. Putovanja se planiraju i tada mogu biti povoljna. :)

Djape

pre 9 godina

Beži? Ako pročitate i tekst ispod naslova, videćete da naslov nema puno veze sa tekstom. Broj avio kompanija koje dolaze poslednjih godina se povecava a broj putnika konstantno raste, sto mozete proveriti u aerodromskoj statistici.

dare dare

pre 9 godina

daleko im lepa kuca.Ako su zaista dobri zasto ne lete iz M,F,Berlina...Leteo sam Wizzair- om iz Memlingena aerodrom je kao njiva u Vojvodini sa kucicom od 200 kvadrata.Ipak je N.T nas jedini aerodrom.Imaju Batajnicu Nis pa izvolte ili bi hteli aerodrom pored BAS-a da bude blize presedanju
Razlika je u 20 €.Moj kolega Turcin iz principa leti Turskim avio prev.iako ima nemacki pasos sa kojim se slika i za fb a kad je lova u pitanju daje svojima e to je patriota a ne ko ima duza tri prsta...Negujmo svoje

Vladica

pre 9 godina

Pre par godina sam u par meseci više puta išao baš do Študgarta, i u većem broju potrebnih datuma mi je JAT ispadao jeftiniji od GW sa jednim prtljagom, mada su tada karte JATa bile drastično jeftinije nego sada (60-120 eur, sad su od 110-200) i bilo je očigledno da je JAT tada imao taktiku da spušta cene prilično kada let nije popunjen).
Evo i sad sam gledao za sledeću nedelju ispada GW za 50eur + prtljag skuplji od AirSerbia. Šteta je što se povlače, ali GW definitivno nije LowCost po cenama.

Aca

pre 9 godina

Leteo sam GermanWings-om jednom.
Koja lowcost !!!! Otvorite wizzair i pogledajte cene i sta znaci lowcost.
Do Stuttgarta gde sam leteo i po 2 meseca unapred karte su 60-80e po putniku po jednom pravcu. Trazio sam ove godine 3 meseca unapred i za 3 osobe nije moglo ispod 450e. Kod Wizzair do Memmingena 220e za mesec ipo unapred

nada 22

pre 9 godina

nada... Frankfurt-beograd povratna karta. Lufthansom. sa svim taksama....116€ . toliko o tvom komentaru
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sesir, 19. jun 2014 03:48)
TAČNO, ali Lufthansa NE BEŽI IZ BEOGRADA, već i dalje ima SVAKODNEVNE REDOVNE letove! Osim toga, i sa Air Srbija se može za tu cenu putovati u Frankfurt i nazad. Juče sam rezervisala povratnu kartu za Septembar za manje od 16.000RSD.
PS. U ovoj vesti se pominju "jeftine" kompanije, pa sam pretpostavila da je i Vaš kometar u vezi sa tim.

АИР

pre 9 godina

Питате се шта је разлог? Па Ер Србија их разваљује на овој линији упркос томе што је Ер Србија скупља. Традиционално добра попуњеност на линији Ер Србије за Штутгарт је учинила своје.
Подсећам да Џерманвингс размишља и о укидању линије Берлин - Сарајево због слабог интересовања

Maksim

pre 9 godina

Ma srbijanci iz djaspore se voze samo nekim autobusima ! pune kofere mesa, sira, paprika, cigareta ... pa cak sam gledao kako luka nose iz srbije , nemogu oni to avionom a autobusom im je sve dozvoljeno ... imamo transport koji zasluzujemo i gotovo ...

nada 22

pre 9 godina

Zašto bi ste leteli Nemačkim kompanijama za 50€ kada možete arapskim za samo 250€?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 18. jun 2014 20:48)
A gde si to sa nemačkim kompanijama leteo za 50€? Ne mora da bude ni iz Beograda, samo navedi relaciju (može i bez prtljaga) ali ne zaboravi OBAVEZNE TAKSE.

men

pre 9 godina

Kakve veze ima Etihad sa bekstvom loukostera?
Srbija je najsiromašnija zemlja u Evropi čiji gradjani jednostavno nemaju novca nigde da putuju čak ni sa low-cost kompanijama.

Iz ove zemlje se avionom putuje samo službeno kad firma plaća i zato preživljava Air Serbia jer loukost kompanije nisu pogodne za službena putovanja iz mnogo razloga.
Nemojmo odmah kriviti Arape jer nam oni nisu krivi što nismo sproveli reforme pre 20 godina pa bi i mi putovali kao i ostatak Istočne Evrope.

Dragan

pre 9 godina

Sve te "niskotarifne kompanije" su velika prevara. Na papiru cene su im nize ali zato ti uzmu 30 eura za "veliki" prtljag + 15 eura za "mali prtljag" + pare za posluzenje + ... + dodatne pare za normalan prostor izmedju sedista + ... i jos te avionom dovezu na aerodrom koji je u 3PM udaljen od destinacije gde putujete (kao kada bi Air Serbia ili Lufthansa ili neka treca kompanija umesto u Surcin putnike ostavljala u Lajkovcu, Topoli ili Smederevu). Na kraju sve ispadne mnogo skuplje nego klasicnom avio kompanijom.

Ja

pre 9 godina

Zasto mora da znaci da beze? Avio kompanije uvek ispituju trziste i lete tamo gde ce najvise da zarade, to ne znaci da je ista lose sa Beogradom, samo da imaju neki drugi prioritet.

marko

pre 9 godina

To je to. Juce je i Turkish airlines za pocetak redukovao letove, a verovatno ce i oni kasnije pobeci iz Beograda, a sve pod pritiskom Air Srbije. Etihad da bi ostvario profit, kupivsi raspali JAT, je ocigledno odlucio da zavede potpuni monopol na Nikoli Tesli i oterace na kraju sve low cost, a i druge vece kompanije iz Srbije. Odlazak German Wingsa je gubitak i za budzet, jer vise ova kompanija nece placati prelete preko Srbije, vec ce to ciniti drugim zemljama preko kojih ce leteteti. Naravno, najveci gubitnik ce biti gradjani Srbije, koji ce imati samo AIR Etihad Srbiju kojima ce placati skupe karte za letove. Jel ste Vi ljudi zaista mislili da ce Arapi iz sazaljenja da kupe propali JAT, a da ne zarade?? Zato se verovatno i krije Ugovor sa Etihadom. Videcete kolike ce biti karte do Studgarta sa Air Srbijom, a kolike su bile sa Germanwingsom. To je takozvano privlacenje stranih investitora, kroz dozvoljavanje monopola samo jednoj stranoj kompaniji Etihad da radi u Srbiji sta hoce!!!! Sramno i jadno!! Neka nam je bog u pomoci.

Srb

pre 9 godina

I niko od vas nije procitao vest do kraja vec samo naslov. Na kraju teksta je navedeno da je toliko novih kompanija i doslo koliko je i otislo.

Nikola

pre 9 godina

Kakva god da je konkurencija, ako imaš tržište, ti ćeš tu poslovati. Njima je Air Serbia "otela" tržište sa boljom uslugom, oni više nemaju dovoljan broj putnika, i to je to. Odlazak.

Jovan

pre 9 godina

Low cost kompanije, a Wizz Air pre svih, mogle su biti zanimljive studentima ili avnturistima, kojima ionako nije bitno kada kreću, kako i koliko putuju i kada i gde sleću. Mali, prljavi avioni, natmurene stjuardese, mere ručnog prtljaga svedene na malo veću „pederušu“, doplata i za čašu vode u kabini, etc. Takav „nivo“ usluge apsolutno neće nedostajati nikome ozbiljnom.
Koliko god pljuvali po „Air Serbia“, usluga je na vrhunskom nivou, avioni solidni, osoblje prijatnog izgleda i ljubazno, a na svakom letu služi se topao obrok. Kafa, sokovi, 2-3 alkoholna pića, sve je uračunato u cenu karte i itekako doprinosi opštem ustisku. Izgleda da ste zaboravili neljubazne babe i dede u JAT-u, a ni višestruko skuplje karte u polu-raspalim avionima u kojima je smrdeo kerozin nisu vam smetale. Siguran sam da barem polovina onih koji komentarišu ni ne koristi usluge avio prevoza-osim čartera do Egipta ili Grčke, eventualno.

Jelena

pre 9 godina

Wizzair je vec ukinuo svoj najpopularniji let Beograd-London nedeljom, a od septembra ce imati samo dva leta nedeljno. Razlog nije neostvarivanje profita, vec to sto je gospodi Vucic 1. oduzeo termin (mi smo svi dolazili kuci u petak posle posla i vracali se u London u nedelju uvece) Wizzair-u, 2. podigao im takse na 18£ dok etihad placa 12£. Prisilno uvodjenje monopola, kako bi pokazao da JAT sada dobro posluje. To sve naravno puca po nama, jer poslednja dva puta kada sam isla kuci karta sa Wizzair-om me je kostala oko 150£ dok je JAT isto to naplacivao 450£. Dakle, da objasnim mami i tati zbog koga cu ih vidjati tri puta redje godisnje. Samo u Srbiji!

Mikica

pre 9 godina

Sve ce kompanije da otera AirS(NS)erbia. Na kraju ce da preuzmu javni prevoz u gradovima i rasprodaju sve autobuse da bi nabavili jos par "novih" aviona starih 20 godina. Veselje

vratite loukost

pre 9 godina

"Sjajan" potez. Da li je to realizacija strategije Er Serbie da rastera loukostere i da onda do mile volje podiže cene? Pa nismo se baš za to "borili"...

slavisa

pre 9 godina

Ne znam da li vecina od ovih komentatora i leti u opste, ali sve mi se cini da ne.
Do sada nije bila linija BGD -Zeneva, od sada je ima sa swiss air, sa air serbia, i jos jedna low cost i cak i sa swiss air ako se odabere pravi trenutak karta kosta manje od 50 eur. Ne znam sta bi jeftinije, leti se proverenom kompanijom, sa normalnim avionom, gde moze da se stavi rucni prtljag gore u ostavu. Isto je i sa Air Serbia. Vise mi je drago zbog Vouelinga nego da su ovi ostavili ovu liniju.

Djape

pre 9 godina

Beži? Ako pročitate i tekst ispod naslova, videćete da naslov nema puno veze sa tekstom. Broj avio kompanija koje dolaze poslednjih godina se povecava a broj putnika konstantno raste, sto mozete proveriti u aerodromskoj statistici.

akcionar aerodroma

pre 9 godina

Odlaze avio kompanije koje placaju aerodromske usluge, ostace samo Air Serbia koja po tajnom ugovoru s Etihadom ne mora da placa aerodromske usluge.

kad-smrdizan-sudije-bije

pre 9 godina

Realno nije da su im bili puni avioni. Neka se zatvaraju, dolaze novo, sto i pise u clanku, ali je bolje staviti senzacionalistixki naslov. Svaka cast...not.

Djordje

pre 9 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem koliko neznaja se krije u ljudima.Oni koji ne putuju ili nemaju mogućnosti da to rade najružnije komentare pišu,napadaj,osudjuju a da pri tome veze nemaju o stvarnom poslovanju Avio kompanija.Da nije bilo Arapa gomila novca bi i dalje krpila dugove raspale kompanije a novac koji je potreban za nešto važnije bi se slivao u džepove partiskih funkcionera.
Dragi moji treba da ostanete u Srbiji i da nikada vise ne izadjete iz nje jer niste za nista bolje.

Džoni

pre 9 godina

Nemojte se blamirati sa ovakvim naslovima. Sa svih aerodroma u svetu prevoznici dolaze i odlaze, čitav sektor je veoma nestabilan i osetljiv na sve živo. Nešto se ne sećam da ste, kada su u poslednjih par meseci svoje dolaske najavili Vueling, TAP i Air Cairo, to ispratili sa naslovima: "Avio kompanije hrle u Beograd"...

Treba momentalno bezati odavde sto pre prvom prilikom

pre 9 godina

Tako i treba za ovaj narod.Nikako drugacije.I 1000 evra do Nemacke 2015-e godine sa AIR Serbia da je avionska karta i to u najeftinijoj economy klasi narod bi opet placao 1000 evra.

Kako ovom narodu reci dijagnozu od koje boluje a ne uvrediti ga?Ne uvrediti mu "nacionalno dostojanstvo" i "nacionalni identitet"?

Jedva cekam da emigriram odavde.Sto pre to bolje.Nema ovde hleba za normalne i pametne ljude.Ostali su samo mazohisti u Srbiji i oni drugi sa niskim IQ.

Sve sto ima pameti je odavno otislo iz SRbije.

dare dare

pre 9 godina

daleko im lepa kuca.Ako su zaista dobri zasto ne lete iz M,F,Berlina...Leteo sam Wizzair- om iz Memlingena aerodrom je kao njiva u Vojvodini sa kucicom od 200 kvadrata.Ipak je N.T nas jedini aerodrom.Imaju Batajnicu Nis pa izvolte ili bi hteli aerodrom pored BAS-a da bude blize presedanju
Razlika je u 20 €.Moj kolega Turcin iz principa leti Turskim avio prev.iako ima nemacki pasos sa kojim se slika i za fb a kad je lova u pitanju daje svojima e to je patriota a ne ko ima duza tri prsta...Negujmo svoje

dd

pre 9 godina

Prema planu matične kompanije, Džermanvings će postati njihov regionalni i evropski prevoznik koji će preuzeti celokupan Lufthanzin kratkolinijski i srednjolinijski saobraćaj između nemačkih gradova kao i između Nemačke i evropskih gradova. Jedino će linije Lufthanze iz glavnih čvorišta u Minhenu, Frankfurtu i Diseldorfu ostati matičnoj kompaniji.
Први разред основне школе-читање са разумевањем. Прво прочитајте текст па онда коментаришете. У овом тексту је аутор требао да напише колика је попуњеност путничке кабине, колика је просечна цена карте и колики је профит. Тек онда би могли да коментаришемо овако или онако. Овако нема смисла била шта рећи о овој назови вести.

Bojan

pre 9 godina

Bravo PPV, oterao si jos jednog. Monopol je prava stvar. Putnici iz Srbije ce opet placati vise za karte. Opet ce ljudi minibusevima za Budimpestu, kao i za vreme Milosevica.

Milan

pre 9 godina

Odlazak(smanjenje saobracaja) WIZZ AIR-a je znacio gubitak low cost prevoznika.

Germanwings je cesto bio tek nesto malo jeftiniji od Jata.

Nije to pravi low cost,cim su cene do Stutgarta(kad platis i prtljag) bile rutinski do 130 evra.


Ono sto je najvaznije,U TEKSTU NIJE NAVEDEN KONKRETAN RAZLOG ODLASKA OVE KOMPANIJE!!!!!!!!!!!!!!!


Za Wizz se zna,ali Germanwings je uvek placao ful uslugu u Beogradu.Treba ih pitati zasto konkretno odlaze.

Grgur

pre 9 godina

Kako je objavljeno, Turkish ce redukovati broj letova i izjednaciti sa brojem letova AS. To znaci da ce u mesto dva leta dnevno imati samo jedan. Ali nisu samo oni u pitanju. Pegasus je u ovoj letnjoj sezoni dobio let manje nego u prosloj, pa ima cetiri u mesto pet letova nedeljno. Etihad preko AS vrsi uticaj na Direktorat da se otera sva konkurencija, a kada je ne bude, gledacemo bugarski scenario.

kad-smrdizan-sudije-bije

pre 9 godina

Inace da nema arapa leteli bi nom stop, a iz beograda bi imali linje za bukvalno ceo svet, pa bi nemci, britanci i ameri presedali u beogradu jer je do arapa odavde bilo najbolje leteti.

Objavite mi komentar

pre 9 godina

German wings je bar pouzdan, sa nasima sam jednom ostao sedam sati na "Tesli" jer nam se avion pokvario pa smo cekali drugi 737 da doleti iz Dizeldorfa. Nista preostaje kombinovanje tj presedanje u Becu ili Minhenu. Air Serbia neka hvala.

nada 22

pre 9 godina

nada... Frankfurt-beograd povratna karta. Lufthansom. sa svim taksama....116€ . toliko o tvom komentaru
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sesir, 19. jun 2014 03:48)
TAČNO, ali Lufthansa NE BEŽI IZ BEOGRADA, već i dalje ima SVAKODNEVNE REDOVNE letove! Osim toga, i sa Air Srbija se može za tu cenu putovati u Frankfurt i nazad. Juče sam rezervisala povratnu kartu za Septembar za manje od 16.000RSD.
PS. U ovoj vesti se pominju "jeftine" kompanije, pa sam pretpostavila da je i Vaš kometar u vezi sa tim.

sasa

pre 9 godina

Ljudi, ne palite se!

Nazalost ko nema ekonomski interes (citaj profit) taj odlazi. Pa nismo mi Svajcarska pa da se regionalne kompanije bore za prisustvo na nasem trzistu.

Putujem cesto tokom cele godine a ne samo za praznike i god.odmore i kao putnik vidim da je popunjenost slaba.

Bez boljeg zivotnog standarda nema avio letova, te postovanje svim avio kompanijama koje su odlucile da ovde rade!

dosta vise hejta

vladimir

pre 9 godina

ljudi nemojte da pisete napamer. I ja sam bio besan zbog GW ali sam otisao na njihov sajt i uporedio cene sa air serbia ,i AS je jeftinija od njih za 100 e. Ni ja nisam mogao da verujem . Inace i sam cesto koristim low cost tj wizz air.. bice odlicno ako se otvori linija za barselonu jer je bila izuzetnio popularna.

Boris

pre 9 godina

Nije sve u ceni. Ja JAT (AS) ne letim pošto mnogo kasne. Dva puta sam zakasnio zbog njihovog kašnjenja zakasnio na sledeći let i onda se premorim, i još mi propadne jedan radni dan pa me izgubljena dnevnica košta kao tri JAT-ove karte. Rekao sam sebi, nikad više srpskom avio kompanijom iako sam iz Srbije.

sasans

pre 9 godina

Ja sam clan Wizzaira , I putovao sam u poslednjih godina preko njih svuda. Beograd - Pariz cena povratne karte sa svim taksama oktobar 2013.g. 3400din po osobi sam platio.
Timisoar - Rim Mart 2014. g. sam platio 32eur povratnu kartu sa svim taksama.
Imam jos puno primera I sa drugim kompanijama ali mislim da sadasnja vlast vraca narod u rikverc sto se tice razvoja drzave I svojih gradjana.

strasbourg

pre 9 godina

German wings je bio povolja samo u pocetku ali kasnije nikad nisam nalazio povoljne karte.prebacio sam se na basel moulhouse I wizzair.cesto sam leteo za povratnu kartu od 50 evra ako ubodem prave dane. Evo sad cu ne produzeni vikend polovinom jula za manje od 100 evra a iz bg pprijatelj dolazi u jednom smeru 2899rsd.naravno sa rucnim prtljagom.e sad kad se to ukine bice lose.air serbia nikad nece imati takve pogodnosti, naprosto nama je u krvi drpanje!

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Zašto beže?! Zar je toliki teško da se shvati da odlaze a da ne beže iz jednog jedinog i prostog razloga: OVDE VIŠE NEMAJU INTERESA. Ovaj narod nikako da shvati da strane investicije i strane kompanije ne dolaze u Srbiju zbog Srba i njihovog standarda već, zbog svog profita odnosno povećanja standarda svojih gradjana. Zar smo zaista toliki debili da to ne možemo da shvatimo?! Dolaze Nemci DA NAMA BUDE BOLJE? Neverovatno?! Oni dolaze draga gospodo jer ih ovde čeka monopoilistički položaj/prethodno su uništili srspke firme/, jer će uposliti Srbe za po 200 evra, koje im možda neće ni isplatiti u potpunosti, dolaze jer će dobiti subvencije koje će iskoristiti i onda zatvoriti svoja predstavništva?! Da li je to jasno? Čim su se pojavile i druge kompanije, smanjio broj putnika Nemci ne beže nego odlaze jer NEMAJU INTERES. Tako je preko noći "Simens" zatvarao fabrike u Madjarskoj i odlazio u Bugarsku a onda dalje na istok. Gospodo, zar vi zaista mislite da je privreda Srbije uništena "tek tako"? Zar ste mislili da će "tudja ruka svrab da češe"? Zar ste mislili da će našim fabrikama bolje da gospoidare Nemci sa ciljem da nama podignu standard? Da će oni umesto nas, da muzu naše "krave" kako bi mi imali više mleka?!Ko o tome sanja ima problema sa inteligencijom.

tako (nam i) treba!

pre 9 godina

"Sjajan" potez. Da li je to realizacija strategije Er Serbie da rastera loukostere i da onda do mile volje podiže cene? Pa nismo se baš za to "borili"...
(vratite loukost, 18. jun 2014 21:05)

U pravu si!

Nismo se mi "borili" ni za sta, mi cutimo i trpimo sve sto nam se servira, zato ovako i zivimo!!!

Vladica

pre 9 godina

Pre par godina sam u par meseci više puta išao baš do Študgarta, i u većem broju potrebnih datuma mi je JAT ispadao jeftiniji od GW sa jednim prtljagom, mada su tada karte JATa bile drastično jeftinije nego sada (60-120 eur, sad su od 110-200) i bilo je očigledno da je JAT tada imao taktiku da spušta cene prilično kada let nije popunjen).
Evo i sad sam gledao za sledeću nedelju ispada GW za 50eur + prtljag skuplji od AirSerbia. Šteta je što se povlače, ali GW definitivno nije LowCost po cenama.

deki

pre 9 godina

Ja sam poslao zenu i sina u Nedelju preko Germanwingsa a da se vrate 10.Jula,uprkos cinjenici da Nemci naplacuju torbe i to 12,5€u jednom pravcu,karte su bile jevtinije oko 50€ nego kod "nasih", leteo sam puno puta i uvek je bio avion pun.Naravno za ljude koji putuju ovo nije dobra vest jer CE sada cene kod " nasih" biti jos vece.Stavio sam navodnike jer mi ustvari i neznamo nista o kompaniji Air Serbia

flx

pre 9 godina

Preselili se iz Beograda u Pristinu! A mogao je Nis da bude ozbiljan LC aerodrom, medjutim bg bulumentu interesuje samo Beograd, a takva drzava je osudjena na propast. Ako nam je pametno da idemo u Sofiju i Skoplje, a tesko preko Nisa, cestitam drzavo!

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Moj kolega Turcin iz principa leti Turskim avio prev.iako ima nemacki pasos sa kojim se slika i za fb a kad je lova u pitanju daje svojima e to je patriota a ne ko ima duza tri prsta...Negujmo svoje
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dare dare, 19. jun 2014 11:57)
-----------
Nemojte da nas poredite sa Turcima?!Daleko su oni od nas.U svakom smislu te rečei.Posebno u onom osećaju nacionalne pripadnosti i poštovanju svoje države. Nažalost,to je surova istina?!Oni mogu imati deset pasoša ali će sa svojom ženom i decom razgovarati na turskom jeziku,njihova deca /NIKADA/ neće "krasiti" nemačka imena već SAMO turska nacionalna imena.Isto je i sa ostalim nacijama.A mi,kao "veliki nacionalisti",jedva čekamo da nestanemo. Da se najedemo, poput goveda, i da posle prvog obilnijeg obroka postajemo neko drugi. Prtelazimo u "kvalitet" više?! Kao što Srbin izbegava srpsku radnju tako će Turčin "pod obavezno" napraviti pazar u Turskoj radnji.Oni će leteti svojim komapnijama čak i ako su neki evro skuplje.Da li se sećate one kampanje kod nas "kupujte domaće"?Sećate li se "frke" koja se oko toga digla?A samo je trebalo da kupimo domaći proizvod,naravno,ako je isplativije?!To je shvaćeno kao udar na našu slobodu?!Kao da ne kupujemo proizvode koje smo mi proizveli i od kojih živimo?A možda,ustvari,ništa i ne proizvodimo,zbog čega ovako i živimo?!Duga je to i tragična priča.

SkyDriver

pre 9 godina

Sve te "niskotarifne kompanije" su velika prevara. Na papiru cene su im nize ali zato ti uzmu 30 eura za "veliki" prtljag + 15 eura za "mali prtljag" + pare za posluzenje + ... + dodatne pare za normalan prostor izmedju sedista + ... i jos te avionom dovezu na aerodrom koji je u 3PM udaljen od destinacije gde putujete (kao kada bi Air Serbia ili Lufthansa ili neka treca kompanija umesto u Surcin putnike ostavljala u Lajkovcu, Topoli ili Smederevu). Na kraju sve ispadne mnogo skuplje nego klasicnom avio kompanijom.
(Dragan, 19. jun 2014 07:40)

Pa nije bas tako, primera radi London-Beograd preko wizz aira kosta duplo manje nego preko air serbia. Sve kad se ukljuci i cena prevoza. Tj za dve osobe ispadne usteda oko 30 000 din kad se svi dodatni troskovi uracunaju, autobuska karta do aerodroma naplacen prtljag itd.., za te pare mozemo da pojedemo prase u avionu umesto jednog sendvica i dva soka koje dobijemo sa Air Serbiom. Tako da nije bas kao sto ti pricas.

Alex

pre 9 godina

jedino resenje je aerodrom u Nisu jer ovi ce sa Nikole Tesle da oteraju svakog ko je jeftiniji od njih. Vi iz BG ce te morati busom do Nisa ali bolje i to nego paprena cena karte vucicevom kompanijom.

MilanG

pre 9 godina

Ljudi s juga Srbije kada lete iz/za Nemacku masovno koriste Sofijski aerodrom iako je put do Sofije mnogo duzi/losiji, iako se prelazi granica ipak je isplatljivije. Nesto tu debelo ne stima.

Igor

pre 9 godina

(Dragan, 19. jun 2014 07:40)

To da svi loukosteri slecu na udaljene aerodrome je glupost. Neki slecu, a neki koriste glavne aerodrome. Da ti potrepim licnim iskustvom: Easyjet Berlin (Senefeld)-Pariz(De Gol), povratna karta 90 evra. Germanwings Zagreb(Pleso)-Berlin(ne secam se tacno na koji od dva aerodroma ali bez obzira, oba su glavna), povratna karta 80 evra. Posluzenje te niko ne bije po usima da kupis. Moze se bez klope dva sata.

Milan

pre 9 godina

Autoput od Nisa do granice sa Bugarskom se radi polako ali se ipak radi. Njegovim zavrsetkom ce se put ubrzati i skratiti za nekih 15km. To ce aerodrom u Sofiji uciniti 85KM blizim od Nikole Tesle Ljudima iz Nisa i okoline! Ako se u tu racunicu ubaci cena karte iz Sofije, ja ne kapiram, sta uprava Nikole Tesle misli, da odavde niko ne leti? Ne samo jugu Srbije, vec i severno od Nisa, recimo sve do Jagodine, imaces autoput direktno do aerodroma gde su karte 3X jeftinije. Neko je ovde debelo kratkovid...

pfc

pre 9 godina

(Jovan, 19. jun 2014 10:11)

Koliko pausalnih i neistnitih konstatacija na jednom mestu .Verovatno si ti leteo samo carterima.Protiv istih naravno nemam nista.Leteo sam sa dosta low cost komapanija (ryanair,easyjet,wizzair,vueling,iberia pa i pomenuti germanwings).Jer destinacije na koje leti Jat-Air Serbia se uglavnom svode da pokriju dijasporu na privremenom radu.U prilicno skupe i ne zanimljive gradove.Zeleo sam da vidim recimo krajnji jug Italije,Francuske,Spanije.Na koje naravno Jat-Air Serbia nikad nece leteti. Vidjao na letovima i vrlo poslovne ljude.Avioni obicno novi jer lowcosteri imaju politiku da kupuju veci broj aviona zbog popusta koje dobiaju. Posle velikE eksplatacijom prodaju.I tako u krug.Osoblje obicno mladje i vrlo ljubazno.Ako su ti problem voda,alkoholna pica i topli obrok sto nije besplatan,ti ponesi od kuce pa slobodno obeduj u avionu.Apsoluno je dozvoljeno.I ako sve to ne kosta vise od 4-5 evra.Mislim da je cesto prednost sleteti na manji aerodrom zbog brzog izlaska sa istog.Svi su oni pokriveni metro,bus,voz do centra grada.I brzo se stize.I sa velikih aerodroma ces nekad morati putovati slicno vreme.Sto se prtljaga tice Wizzair naplacuje kabinski prtljag to jeste tacno.Ali kod svih ostalih komanija nisam platio.Govorim o dimenzijama 55 x 45 x 25cm prtljaga.Sto je i vise nego dovoljno za put od 5-6 dana.Nemoj da mislis da imam nesto protiv Air Serbia,vec ne vidim zasto bih nesto platio tri cetiri puta skuplje ako ne moram.Pozdrav.

Jadran

pre 9 godina

(dare dare, 19. jun 2014 11:57)

Slazem se da treba negovati svoje, samo sto Er Srbija nije nasa. Ili si ti mozda uspeo da vidis ugovor?

Zoran Bojic

pre 9 godina

Odlaze odavde jer mi kao narod generalno malo putujemo jer nemamo novca. Svako gleda svoju racunicu. Moja iskustva sa jeftinim avio kompanijama nisu bas najsjajnija, sve u svemu ispadne to neki put dosta novca ako se putovanje ne planira na vreme. U slucaju otkazivanja leta nastaje pravi haos, zato je po mom misljenju ipak bolje putovati regularnom avio kompanijom, a sve one se trude da nekim povremenim popustima primame nove klijente. Putovanja se planiraju i tada mogu biti povoljna. :)

ludi splićo

pre 9 godina

A gde si to sa nemačkim kompanijama leteo za 50€? Ne mora da bude ni iz Beograda, samo navedi relaciju (može i bez prtljaga) ali ne zaboravi OBAVEZNE TAKSE.
(nada 22, 18. jun 2014 23:14)

Prijatelju iz Splita ili Zadra možeš do Londona za 20-30 eura. Najjeftinija karta Split-Rim je 15 eura. Stvar je naravno u tome da moraš kartu rezervirat na vrime, ali se da vrlo jeftino putovat po Europi.

e tugo

pre 9 godina

Jako puno bacanja cijena letova u komentarima, to nije bit clanka, trebala bi biti to da su dva prijevoznika se povukla sa NT a jos neki najavili otkazivanje linija. Stvar je trenda koji je negativan, sto vise letova radi er srbija to su gubitci NT veci a ne manji.
Naravno kad sve to pukne bit ce da su za to krivi neki drugi i teorije zavjere belosvetskih razmera zbog mocne er srbije zbog koje se pri njezinom osnivanju noge odsekle lufthansi. I tada se govorilo o tome kako se sve americke i europske kompanije i drzave bore rukama i nogama da sprijece mocnu 0airplane fleet company koja ce postat lider sa 8 iznajmljenih aviona koja putuje iskljucivo na relacijama za beograd :)

boris fr.

pre 9 godina

Nemo nikoga da iznenade ovakve vesti, od kriminala koji vlada u Srbiju moraju, a sav taj kriminal pocinje iz samog vrha vlade Srbije ...

StefanBU

pre 9 godina

@MilanG
Zivim na krajnjem jugu Srbije i nije tacno da je put do Sofije duzi. Sofija mi je 20 km bliza od Bg. A Skoplje (aerodrom)je na 70 km od Bujanovca. Tako da je blize i jeftinije ici u ova dva grada!

Orko

pre 9 godina

(Mladen Mladenović, 19. jun 2014 09:28)

O stranim investitorima, koji ce da rese sve nase probleme, sanjaju apsolutno svi politicari u ovoj zemlji. Tako je najlakse jer ne moraju da se cimaju da organizuju drzavu i privredu. Dovoljno je da zavrse posao sa strancima (izdaju im papire, srede lokaciju, dogovore da ce narod da radi za sicu) i eventualno si uzmu proviziju zbog "uspesno" sklopljenog posla. A o tome sanja i narod serbski, koji je jadan skroz izgubio osecaj da mora sam sebi da stvori nesto u zivotu, nego je navikao da mu se daje.

Aca

pre 9 godina

Leteo sam GermanWings-om jednom.
Koja lowcost !!!! Otvorite wizzair i pogledajte cene i sta znaci lowcost.
Do Stuttgarta gde sam leteo i po 2 meseca unapred karte su 60-80e po putniku po jednom pravcu. Trazio sam ove godine 3 meseca unapred i za 3 osobe nije moglo ispod 450e. Kod Wizzair do Memmingena 220e za mesec ipo unapred