Srbija

Sreda, 12.03.2014.

09:29

Beograd na vodi zvezda u Kanu

Master plan projekta “Beograd na vodi” danas je imao svetsku premijeru u Kanu, na otvaranju jednog od najvećih sajmova nekretnina na svetu MIPIM.

Izvor: B92

Default images

Na štandu kompanije "Igl hils" iz Abu Dabija, koja će graditi "Beograd na vodi" predstavljena je trodimenzionalna maketa ovog projekta. Već tokom prvog dana sajma, najviše interesovanja bilo je baš za Beograd na vodi.

"Ovde ljudi dolaze da prezentuju svoje projekte, da nađu investitore, skoro sva pitanja koja su bila upućena jeste finansiranje. Razlika između Beograda na vodi i nekih drugih projekata je što smo mi investitora obezbedili, što je veoma značajno", rekao je za B92 Siniša Mali predsednik Privremenog organa Beograda.

Mali kaže da će današnje predstavljanje doprineti ne samo promociji Beograda već i promociji cele Srbije.

"Cena učešća na ovakvim sajmovima je veoma visoka, snagu sajma čini broj investitora. Projekat Beograd na vodi je izazvao veliko interesovanje i to je jedan od najvećih projekata na ovogodišnjem sajmu", kaže Dragana Radojković, predstavnik sajma za region.

Sajam u Kanu je ove godine okupio 20.000 izlagača i 4.000 investitora, a promocija projekta može obezbediti ne samo investitore već i kupce. Ranije, Mali je rekao da je predstavljanje projekta na najvećem sajmu nekretnina u Kanu izuzetna prilika.

"Uklanjanje šina iz Savskog amfiteatra već je počelo, kao i renoviranje zgrade Stare zadruge, gde će biti promotivni i prodajni centar projekta. Rok za izmeštanje šina je od šest do osam meseci, a za rekonstrukciju zgrade Stare zadruge tri meseca. Projekat omogućava upošljavanje čitave srpske građevinske industrije i pokretanje naše privrede. On nas prosto tera da završimo neke veoma važne stvari", rekao je on.

On je istakao da je projekat "Beograd na vodi" najveća je razvojna šansa grada i najznačajniji infrastrukturni projekat u čitavoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

14 h

Podeli: