Kragujevac konačno bez blokada

Radnici "Autosaobraćaja" iz Kragujevca deblokirali su danas, oko 14 časova, posle 42 dana blokade, prugu i magistralni put Kragujevac-Kraljevo.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2013.

11:09

Default images

Blokade su uklonjene nakon što je radnicima na sastanku sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem u Beogradu, obećano ispunjenje njihovih zahteva.

Nakon što su odblokirali prugu, prvi voz za Kraljevo krenuo je oko 14.20 časova.

Predstavnici sindikata rekli su, nakon današnjeg sastanka s Vučićem u Beogradu, da im je obećana isplata dva minimalca do subote, 7. decembra, a isplata preostalih zarada biće utvrđena po dolasku novog menadžmenta, koji će država postaviti sledeće nedelje.

Kako je Tanjugu rekla predsednica Slobodnog sindikata "Autosaobraćaja" Kragujevac Suzana Marković na sastanku sa Vučićem obećano im je i da će do petka, 6. decembra, imovina grada u "Autosaobraćaju" preći na državu, što će omogućiti isplatu socijalnog programa za 288 prijavljenih radnika.

Ona je istakla da je Vlada spremna da isplati novac za socijalni program u tom preduzeću, koji se što pre očekuje.

Markovićeva je prenela i da je Vučić najavio da će se do 15. februara znati konačan status tog preduzaća i to da li će država da rukovoditi "Autosaobraćajem" ili starteški partner, za koga ima naznaka da bi mogao biti pronađen.

Radnici "Autosaobraćaja" blokirali su prugu i magistralni put zahtevajući isplatu devet plata, realizaciju socijalnog programa za polovinu od oko 500 radnika, overe zdravstvenih knjižica, pronalaženje strateškog partnera i utvrđivanje odgovornosti za propadanje tog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: