Radulović i 27 sindikata

Ministar privrede Saša Radulović sastao se danas u Ministarstvu privrede sa predstavnicima 27 sindikata.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2013.

17:03

Default images

On je sa sindikatima razgovarao o rešenjima aktuelnih problema u njihovim preduzeća i o predlozima izmena radnog zakonodavstva.

Kako se navodi u saopštenju Ministarsva privrede, Radulović je istakao je da je postupak privatizacije koji je do sada vođen doveo do gubitka ogromnog broja radnih mesta i pljačke imovine, i da je tome sada kraj.

"Glavni krivac za to je bila država. Agencija za privatizaciju nije bila institucija, već organizacija koja je zadovoljavala stranačke i pojedinačne interese, samo ne državne. U velikom broju slučajeva, privatizacija se obavljala samo radi dobijanja građevinskog zemljišta. Za to je preduslov bio netransparentan rad ove Agencije", naveo je ministar na sastanku.

Radulović je naglasio je da je ovom teškom javašluku došao kraj i da je Ministarstvo privrede počelo da zavodi red, kako bi profunkcionisale institucije sistema.

"Postavljena je nova v.d. direktorka Agencije za privatizaciju Vida Uzelac koja je veliki profesionalac i koja se, dok je vodila Centralni registar hartija od vrednosti, borila protiv svih oblika korupcije", rekao je Radulović.

Kako je podsetio, Ministarstvo traži "lične karte" 153 preduzeća u restrukturiranju, kao i ostalih 419 preduzeća u raznim fazama privatizacije, kako bi se utvrdilo pravo stanje u njima.

Preko tranzicionog fonda, kako navodi ministar, obezbeđen je novac za sve neisplaćene minimalne zarade radnika, kao i za povezivanje staža i socijalni program.

Radulović je zamolio predstavnike sindikata da insistiraju kod svojih rukovodstava da dostavljaju tražene podatke u „ličnim kartama“ i da se odgovorno i domaćinski ponašaju prema imovini i kapitalu preduzeca kojim rukovode.

U saopštenju Ministarstva se dodaje da su predsednici SSSS i UGS Nezavisnost, Ljubisav Orbović i Branislav Čanak, obavestili ministra Radulovića da neće prisustvovati sastanku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: