Formiran Srpski sindikalni front

Srpski sindikalni front danas je u Beogradu formiralo pet sindikalnih centrala, kako bi se uspešnije borili protiv najavljenih promena zakona o radu i štrajku.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.10.2013.

16:03

Default images

Kako se ističe u saopštenju, Srpski sindikalni front će se svim sredstvima izboriti da Vlada Srbije ne usvoji predloženi tekst Zakona o radu i Zakona o štrajku.

Taj front su formirale Konfederacija slobodnih sindikata, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije "Sloga", Industrijski sindikat Srbije i Udruženje sindikata penzionera Srbije.

Srpski sindikalni front, precizira se, okuplja više od 350.000 članova od ukupno 550.000 registrovanih članova sindikata u Srbiji.

Formiran je na inicijativu reprezentativnog sindikata Konfederacije slobodnih sindikata.

Članice tog udruženja su kritikovale predložene izmene zakona o radu i štrajku, ukazujući da su usmerene protiv stečenih prava radnika, zagarantovanih evropskom socijalnom poveljom, koja je ratifikovana u Skupštini Srbije.

Plan delovanja udruženih sindikata biće predstavljen javnosti u petak 1. novembra.

Sastanku sindikata, na kome je doneta odluka o zajedničkom delovanju svih srpskih sindikata, nisu prisustvovali Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost".

Ta dva sindikata su najavila da će zajednički nastupati u odbrani prava radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: