Miler:Neko iz vlasti koči Južni tok

Prvi čovek "Gasproma" Aleksej Miler tokom nedavnog razgovora u Vladi Srbije rekao je da "pojedinci pokušavaju da opstruišu" gasni sporazum Rusije i Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 31.03.2013.

11:14

Default images

Kako piše Blic Miler je naglasio i da se opstruiše i sprovođenje velikog posla "Južni tok".

Kako list navodi, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić dao je lične garancije da će izbaciti iz stranke i Vlade svakoga ko bude opstruisao taj projekat.

Miler je 27. marta u ime "Gasproma" potpisao strateški gasni sporazum i tom prilikom se susreo s premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Vučićem.

Na oba sastanka Miler je istakao da pojedinci opstruišu gasni sporazum i Južni tok, piše "Blic" i navodi da su na sastanku s Dačićem bili prisutni i ministar rudarstva Milan Bačević i ministarka energije Zorana Mihajlović.

"Miler, govoreći o opstrukciji, nije pomenuo nijedno ime. Insistirao je da je u pitanju strateško partnerstvo sa Srbijom i 'Srbijagasom', a direktora 'Srbijagasa' Dušana Bajtovića je označio kao garanta tog partnerstva", rekao je "Blicu" jedan od učesnika sastanka.

Izvor "Blica" navodi da je prvi potpredsednik Vlade uveravao Milera da SNS i Vlada podržavaju strateško gasno partnerstvo sa Rusijom.

"Vučić je rekao da će lično iz stranke i Vlade izbaciti svakog ko bude opstruisao dogovor", navodi izvor "Blica".

List piše da je Vučić na njihovo pitanje da li njegove garancije da niko neće opstruisati gasne aranžmane sa Rusijom i "Južni tok" znače da će biti stopirane istrage u "Srbijagasu" odgovorio negativno. "Ni slučajno ne znači stopiranje istrage. Niko tako nešto od Vučića ne bi smeo da traži", rečeno je "Blicu" u kabinetu prvog potpredsednika.

List piše da se već mesecima vodi rat izmedju ministarke energetike Zorane Mihajlović i direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića, koji, kako navode, ima rusku zaštitu. Ministarka je nedavno posle podnošenja prekršajnih prijava Državne revizorske institucije protiv direktora "Srbijagasa" zatražila i da tužilaštvo reaguje, jer je zbog nepravilnosti u javnim nabakama, kako kaže, zabeležen gubitak od oko 450 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: