Nedelja, 31.03.2013.

11:14

Miler:Neko iz vlasti koči Južni tok

Prvi čovek "Gasproma" Aleksej Miler tokom nedavnog razgovora u Vladi Srbije rekao je da "pojedinci pokušavaju da opstruišu" gasni sporazum Rusije i Srbije.

Izvor: Blic

Miler:Neko iz vlasti koèi Južni tok IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

nidža

pre 11 godina

Dok se ne reši problem poslovanja Srbijagasa i uloge Bajatovića u svemu ni Južni tok nema perspektivu da krene punim kapacitetom!

ćomi

pre 11 godina

Gospodin Miler bi trebao malo temeljnije da se upusti u analizu poslovanja Srbijgasa, a ne tek tako da naseda na rekla-kazala priče Bajatovića.

sremac

pre 11 godina

Moraju se navići da u Srbiji uvek postoje oni što po malo koče kompoziciju. Samo da spreče "ispadanje iz šina".Ipak su naše pruge zastarele!

ćeranić

pre 11 godina

Ništa Bajatovića neće zaštititi, pa ni očigledno dobri odnosi sa gospodinom Milerom, od odgovornosti, ukoliko se pokaže da je u poslovanju Srbijagasa bilo nezakonitih radnji.

prle

pre 11 godina

Nisam član ni jedne partije, ali ako Vučiću ovo dvoje što se u komentarima najviše pominju a utvrdi se da ko je ovaj istorijski projekat oko Južnog toka kočio izbaciš iz vlade odmah se učlanjujem u SNS

Nole

pre 11 godina

Ma Bajatovića čuva njegova stranka sa sve Premijerom, a ne Miler. Jadna li je Srbija kada ni posle gomile optužbi za kradju i korupciju koja vodi ka Bajatoviću, tužilaštvo ne sme ni da pipne tog tipa, koji unazad već mnogo godina pustoši Srbijagas i finansira ko zna koga (pored svoje SPS partije). Dačić je najveći licemer koji postoji i bez novih izbora nema rešenja za korupciju i kriminal, jer je SPS koči.

Mali Radojica

pre 11 godina

Ma to braca rusi nam na fin nacin kazu da samo oni mogu da kraduckaju u zemlji Srbijici. A Aca Nes nam porucuje da se sa tim u potpunosti slaze.

pršić

pre 11 godina

Projekat "Južni tok" i gasni sporazum sa Rusijom je od vitalne važnosti za Srbiju. Nije mala stvar potpisati sa Rusijom ugovor o isporuci gasa do 2021. godine, i to po cenama nižim nego što Rusija naplaćuje drugim zemljama u okruženju. Zbog toga te ugovore ne smeju da ugrožavaju svojim izjavama jedan ili dva pojedinca iz vlade, i ako takvi pojedinci uopšte postoje, opstruciju Vučić sigurno neće dozvoliti. Međutim, indikativno je da ministarka Zorana Mihajlović sa pravom traži da se ispita poslovanje Srbijagasa na čijem je čelu Bajatović, pa se postavlja pitanje da li ovakvu priču rusima nije servirao upravo Bajatović kako bi sprečio da se istražne radnje koje vode prema Bajatoviću zaustave. Bajatović se grdno vara ako misli da će ga to što je blizak rusima zaštititi od odgovornosti, jer on očigledno nije ozbiljno shvatio reči Vučića da u Srbiji nema nedodirljivih. Ako je Bajatović izvršio neke nezakonite radnje ništa ga neće zaštititi da za te radnje odgovara.

milica

pre 11 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa Rusijom, jer upravo ti dobri odnosi sa Rusijom, mogu biti velika prednost Srbije, ukoliko Srbija narednih godina postane član EU.

Despina

pre 11 godina

Trebalo bi ispitati ako neko opstruiše i koći izgradnju Južni tok. Protiv Dušana Bajatovića je pokrenuta istraga, i izgleda da na ovakav način želi da se Aleksandru Vučiću i narodu Srbije osveti. Nema smisla našta su sve funkcioneri DS i SPS spremni. Mislim da ukoliko zaista neko koči najveće investicije koje će pomoći Srbiji u ekonomskom razvoju mora da odgovara. SGrađani Srbije su zaista odlučili da žive u jednoj normalnoj i jakoj državi.Potpuno podržavam i verujem u Aleksandra Vučića.

Marija84

pre 11 godina

Premijer Ivica Dacic je i te kako upoznat sa stvarima koje su e desile u Srbija-Gasu,zato nema opravdanja za g-dina Bajatovica,a sve nas zajedno ne treba da zanima koliko je on dugo visoki funkcioner SPS-a.

juzni potok

pre 11 godina

Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko
koja zemlja ima.
(kos, 31. mart 2013 16:31)
Nemacka ("neprijatelj" Rusije) ima 50% bolji ugovor (nize cene) od nas ("prijatelja")...
A inace, ovo je toliko providno da je pokusaj/manevar Bajatovica da izbegne odgovornost tj. istragu, da je to smesno. Pitanje je samo koji je interes Milera da ga brani, tj. koliki je njegov deo

Alek

pre 11 godina

Mislim da je ovakva izjava cista glupost,zasto bi vlast minirala samu sebe time sto bi kocila izgradnju necega sto nam je svima u interesu.
(kuda ide ovaj svet, 31. mart 2013 20:07)

Nije glupost jer smo potpisali ugovor za prikljucak na "Nabuko". To je onaj gasovod koji grade Amerikanci da bi oteli musterije Juznom Toku. Proslo je neprimeceno u nasoj javnosti jer ga je onako, samo usput, pomenula ministarka govreci o necem drugom.

Biba

pre 11 godina

Ne treba shvatiti kao kocenje izgradnje Juznog toka,ali nikako se nesme prelaziti preko nekih gresaka iz proslosti,napravljenih od jako bitnih i uticajnim ljudi,koji su bliski saradnici i ovoj i bivsoj vlasti.Treba biti realan i bez tolerancije prema korupciji i kriminalu,kao sto to cini ova vlast predvodjena naprednjacima.

OLIVEROLIVER

pre 11 godina

J. Tok je dobar za Srbiju.
Ali bratstvo Rusi ukidaju cim
neko zeli da se zakonskim regulativam
ispostuje sav posao.
Pa zasto da pravim po svaku cenu nesto,
tj. gubimo milione poreza.
Rusi se ponasaju kao da su nam nesto dali na dzabe.
A sto su dobili nove milione potrosaca?
I nove energetske zavisnike.
Naravno mogli su to oni goniti i preko Rumunije.
Uredu je uslovljanje ali do neke granice brate.

Srpska uskoro Srbija

pre 11 godina

Kad smo vec sami nesposobni da upravljamo nasom zemljom,koja je napravljena sa velikom zrtvom nasih predaka,za bolje i nismo.Neka jase magare ko stigne kad smo mutavi.Sram treba da nas bude,toliko imamo potencijala da nismo toga ni svesni,ali dzabe.Trenutno sam veoma razocaran u NASU SRBIJU i vecinu njenih gradjana,ali nadam se da ce doci neke bolje generacije Srba u buducnosti,koja nije lenja i pohlepna kao ova sad.

Ali sam i dalje ponosan sto sam Srbin,tako ce uvek i ostati!!!

CecaO

pre 11 godina

Zašto se sve ovo dešava kada treba da se obelodane činjenice do kojih se došlo? Da li je moguće da se koristi svaka prilika da se zabode nož u leđa sadašnjoj Vladi? Pa ljudi, da li ste vi svesni koliko godina unazad se kralo? Potrebno je vreme da se stvari postave na svoje mesto, a još uvek su na nekim pozicijama ljudi iz prethodnog režima! Uverena sam da ova Vlada maksimalno podržava izgradnju Južnog toka, jer to je nešto što Srbiji treba

Nikola

pre 11 godina

Da li je neko procitao izvestaj DRI za Srbijagas. Tamo nema nista od onoga sto spominje ministarka. Nesto ovde nije uredu.... Ili je Bajatovic napravio dil sa DRI ili neko hoce da ga smeni.Sta vi mislite?

gti

pre 11 godina

@KoleM: Bice da je ono sto vi projektujete na druge u vezi "nedovoljne inteligencije" zapravo vise vas problem. Kako bi bilo da vi razmislite u vezi gubitaka Srbijagasa i kako mogu da nastaju gubici ako neki zasticeni potrosaci ne placaju svoje racune, a to je pitanje politicke volje. Za taj zakljucak zaista nije potrebno nista vise od prosecne inteligencije, cak ni toliko. Uzmite vi da vodite firmu i da vam neko kaze da od nekoga ne mozete da naplatite, pa da vidimo koliku dobit cete onda imati. Druga stvar da li je taj koji vodi firmu nekome simpatican ili ne, ali cinjenice moraju da se znaju i postuju.

kuda ide ovaj svet

pre 11 godina

Mislim da je ovakva izjava cista glupost,zasto bi vlast minirala samu sebe time sto bi kocila izgradnju necega sto nam je svima u interesu.

milan

pre 11 godina

Mileru zna se koje bio protiv prodaje NIS-a iz sadasnje vlasti, Dinkic. Ali i treba postaviti pitanje sta taj doticni zna sto mi neznamo pa je sa razlogom protiv "Juznog Toka". Mi jesmo braca po veri ali nekada kada se saberemo nije bas najjasnije dali smo i braca po interesu.

Djenka

pre 11 godina

Gospodin Miler je mogao da navede i imena tih koji iz vlasti koce Juzni tok. Medjutim on je istakao kako je Bajatovic garant tog posla. Pa zar garant tog posla nije vlada Republike Srbije nego direktor Srbijagasa. Ovakvom izjavom Miler je dao podrsku Bajatovicu koji sada moze da ucenjuje sve i svakoga i da ne dozvoli istragu u Srbijagasu na cije poslovanje je imao primedbu i DRI. Najbolje bi bilo da se ispitaju te pretpostavke i da se vec jednom sazna istina. Ukoliko ima elemenata krivicnog dela neka se odgovorni procesuiraju u suprotnom jos bolje nece biti ovih spekulacija. Juzni tok je velika sansa za Srbiju koju mi ne smemo da propustimo i nije mi jasno da u vladi postoje osobe koje taj projekat koce. Ako su premijer i prvi potpredsednik za taj projekat onda to automatski znaci da je i cela vlada. Mislim da se bespotrebno dize ovolika halabuka i prasina oko toga jer je bespredmetno govoriti o znacaju Juznog toka za Srbiju u svakom smislu.

miki

pre 11 godina

Nisam poštovalac lika i dela ministarke energetike a još manje SNS-a ali Bajatovića štititi na ovakav način nije uredu dosta je bilo i karića i miloševića i ko zna koliko likova koje Rusija štiti a koji su nas zakopali ...ako Vučić sad pokaže odlučnost dokraja e tada se sve menja bar što se moje priče sa početka teksta

Trifun

pre 11 godina

Бајатовић и СПС су пустили корење и није лако то све исчупати. Министарка је на великом задатку, а ко се нада да се проблеми могу решити преко ноћи није реалан.

lili

pre 11 godina

To sto se misli da Bajatovic ima zastitu Rusa , ne znaci da ne treba da se ispitaju nepravilnosti u Srbijagasu.Bajatovic je postavljen po stranackom kljucu, SPS moze da da i nekog drugog i to sto ministarka Mihajlovic trazi da se ispitaju nepravilnosti ne znaci da neko koci Juzni tok.Ovo je manevar Bajatovica a ja podrzavam ministarku Zoranu Mihajlovic.

valerija

pre 11 godina

Bez obzira šta kritičari odnosa Srbije i Rusije pričali, Srbija ima veliku podršku od Rusije, i nije mala stvar da je ugovorena isporuka gasa do 2021 godine, i to po nižim cenama nego za druge zemlje, i bez ikakve opcije plaćanja penala. Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko koja zemlja ima.

Južni tok?

pre 11 godina

Kako stoje stvari Južni tok će se graditi samo u Srbiji!? Gospodina Milera bi trebalo upozoriti da se ne meša u unutrašnje stvari Banana Republike Srbije a ako mu treba Bajatović valjda je dovoljno uticajan da mu nađe posao u Gaspromu. Naravno, ako se "izvuče" ovde s obzirom na haos u Srbijagasu... Poniženje je poniženje ma sa koje strane da dolazi a od "prijatelja" više boli.

KoleM

pre 11 godina

Energetski sporazumi sa Rusijom su najveća krađa ikad u Srbiji. Samo nedovoljno inteligentni ili potplaćeni mogu to podržavati bezrezervno. Verovatno u vladi postoje oni koji su čitali sporazume i videli kako smo mi oštećeni a Rusi ne daju ni da se pisne. Razmislite, NIS pravi dobit, Jugorosgas takođe a Srbijagas ima gubitak od milijarde evra koje svi mi moramo da pokrijemo. Ti Rusi nama vade svake godine MILIJARDU EVRA nafte i gasa besplatno. Mihajlovićka je par puta spomenula da sporazum nije dobar za nas, a da sme verovatno bi javno rekla da je katastrofa, a sad će miler da zavrće uši u Srbiji. Pa mi smo poklonili NIS da bismo dobili južni tok, a taj Južni tok moramo sami da platimo a koliko ćemo dobijati određuju oni koji su većinski vlasnici, znači Rusi, pa nas još teraju da kupujemo više gasa i još da pravimo sulude gasne elektrane, da pravimo struju od uvoznog energenta?!

milan

pre 11 godina

Polako Vucicu nemozes ti nikoga samo tako izbaciti iz vlade ali dobro tvoje razumevanje demokratije nam vec odavno poznato da nije bas na zavidnom nivou.

RN

pre 11 godina

Ne moze Zorana da popravi za 6 meseci ono sto je neko 12 godina unistavao
a zna se ko koci izgradnju juznog toka isti oni koji su bili da se izgrad gasovod Nabuko.
(oliver, 31. mart 2013 15:57)

Zna se ko je taj. Mlađan Dinkić, ministar finansija i ekonomije u trenutnoj Vladi. To je onaj kojega će Aleksandar Vučić uhapsiti čim dođe na vlast.

nn

pre 11 godina

Nema nedodirljivih, kazu, ali to u Srbiji ne zele da sprovedu u delo. Sve u aps koji su pokrali narod!!!U rudnik i oduyeti im imovinu, obavezno i neizostavno, inace, dzaba smo krecili!!

kos

pre 11 godina

Bez obzira šta kritičari odnosa Srbije i Rusije pričali, Srbija ima veliku podršku od Rusije, i nije mala stvar da je ugovorena isporuka gasa do 2021 godine, i to po nižim cenama nego za druge zemlje, i bez ikakve opcije plaćanja penala. Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko koja zemlja ima.

Aleksa

pre 11 godina

Ovo je klasičan pokušaj Bajatovića da se skrene pažnja javnosti sa malverzacija u Srbijagasu, koje su pre neki dan objavljene! Ne možete me ubediti da preduzeće koje po logici stvari treba da bude profitabilno, bude u minusu od 400 miliona eura, a da se direktor tog preduzeća ne oseća odgovornim!? Bez ozbiljne borbe protiv korupcije i kriminala nema ozbiljne države, a bez ozbiljne države nikad nećemo izaći iz ovog dna gde smo sad!?

miau miau ma

pre 11 godina

Ovde se radi samo o spekulacijama kojima pojedinci hoce da zbune narod.Naravno da je svima stalo do Juznog Toka,a to sto oni nazivaju tkz "kocenjem" je samo provera onoga sto su prethodnici ostavili iza sebe.

Sany

pre 11 godina

Dobro ljudi gde ste navalili Zorana je malo sporija ali sve će to biti ok ako Mladja ne izminira ? Ma vlada nam je cirkus. Svako ima svoj resor i pokušava apsolutistički da vlada unutar njega, i ako može da malo nanese štetu onom drugum ! Smejurija a s druge strane tuga jer nas vode bezveznjakovići. Nema ni jednog da vredi u vladi.

oliver

pre 11 godina

Ne moze Zorana da popravi za 6 meseci ono sto je neko 12 godina unistavao
a zna se ko koci izgradnju juznog toka isti oni koji su bili da se izgrad gasovod Nabuko.

zluradi

pre 11 godina

"prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić dao je lične garancije da će izbaciti iz stranke i Vlade svakoga ko bude opstruisao taj proekat"

Dakle, ti si prvi POTPREDSEDNIK Vlade, a ne PRVI potpredsednik Vlade.

Rajko

pre 11 godina

Ko god da koči Južni tok, biće eliminisan iz vlasti, uveren sam. To je investicija od ogromnog značaja i Vučić neće dozvoliti da se bilo ko sa tim igra.

Prske

pre 11 godina

Jadan taj na koga će Vučić da se okomi.... Nije mi ga žao, jel ako koči , onda treba i više da mu se uradi od izbacivanja iz stranke, vlade , itd...

sone

pre 11 godina

Ja koliko vidim Zorana Mihajlovic tek uspostavlja sistem,ljudi pa treba tolike brljotine prethodne uprave ispraviti i dovesti u red,a koliko znam da je SNS dok je bila u opoziciji podrzala izgradnju juznog toka i ako je vecina iz ondasnje vlade bila protiv,cak su hteli onaj gasovod iz Turske Nabuko cini mi se.

svrdlo

pre 11 godina

Muahaha...... Toliko ste jadni rusi da ne moz' biti gore. Kao vi jadni ne znate ko je. Pa koliko jedna firma ima udela u drzavama sveta gde ste vi "donatori" i mesate se u sve sfere zivota, a ovamo kao ne mozete jednu njusku da nadjete. I to u zemlji Srbiji. Mi smo proklet narod i pustite nas sami da izgorimo u paklu jer mi to zasluzujemo. Ajmo rusi, PALJBA!

Giljotina

pre 11 godina

Takvima, koji blokiraju napredak Srbije, treba glavu skinuti.... Zašto se dozvoljava takvim ljudima da dođu na mesta na kojima mogu imati uticaj?
Svaka čast Vučiću. Ne sumnjam da će uraditi to što je i rekao

Lale

pre 11 godina

Ovo je najotvoreniji primer ruskog političkog i "partnerskog" odnosa prema vladi Srbije. Drsko ponižavanje vlade i davanje podrške ruskom agentu Bajatoviću, kao garantu sprovođenja ruskih inreresau u bednoj Srbiji. Gde je sada srpski ponos i dostojanstvo sa kojim vladajuća garnitura maše EU i USA radi zabavljanja polupismenog naroda ? Nema ga nigde. Ajde Vučići pokaži malo hrabrosti i prema jačima od sebe ... Podržavam ministarku Marković, koja očigledmo ima više hrabrosti od svojih partijskih kolega.

gubitasi

pre 11 godina

Kada god se otkriju neke malverzacije, a otkrivace se narednih deset godina, krive Vucica da vodi rat protiv DS-a ili SPS-a. Zar je malo ukrao Djilas, Dinkic, Jesic, zar je malo ukrao Bajatovic..., zar ih treba pustiti da odnesu sav novac koji su ukrali. Bajatovic vodi firmu koja jedina u svetu koja ima dugovanje, sve ostale firma koje se bave ovakvim poslom su ogromnom dobitku. Zar im treba dozvoliti da uniste i to malo sto je ostalo.

gojko

pre 11 godina

Mislim da dinkic opstruise tu pricu ako se setimo kad je nis prodat rusima on je najveci protivnik bio te transakcije.Nevidim zasto bi se rusija zalaga za bajtovica direktora javnog preduzeca, ako ta prica ne ide preko porodice slobodana milosevica iz moskve pa nije bajatovic srbija.Mada ako se setimo bilo je reci po novinama da kad su uhapsili dzajica da je trebao tada i zarko zecevic direktor partizana u zatvor ali su rusi stopirali.

Milan

pre 11 godina

(Mirka, 31. mart 2013 12:41)

Sta tebi smeta Zoranica? Da nisi malo vise ljubomorna sto je lepa, pametna i sposobna dama? Ministarstvo energetike je ucinilo sve da se pripremi okvir za realizaciju Juznog toka kroz Srbiju i tu se njegova odgovornost zavrsava. Podvlacim, ministarstvo energetike je ucinilo svoj deo posla da projekat bude realizovan, tako da nema osnova optuzivati ministarku.

Nevenka

pre 11 godina

Niti verujem da je iko iz Vlade,niti verujem da je iko iz SNS protiv izgradnje Juznog toka,a takodje mislim da ovo ne znači stopiranje istrage,vec naprotiv ocekujem da se uskoro obelodane cinjenice do kojih se doslo

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Ovo bi trebalo tumaciti direktnim i nedopustenim mesanjem u politicki zivot druge zemlje.Tvrdim da ce posledice ovih izjava izazvati progon kadrova iz DS sto se vidi i iz reakcije gospodina Vucica.Sa rusima ne bi trebalo nista raditi.

Milos

pre 11 godina

Cime je to Bajatovic zaduzio Ruse kad ga ovoliko stite, a mi zbog ruskog naloga moramo to da trpimo uprkos sto su zloupotrebe u Srbijagasu ocigledne? Sta je sada Vucicu sa onim "nema zasticenih"?

Kapica

pre 11 godina

Svako ko lose radi, treba da bude smenjen. Sve sto je dobro za drzavu, nadje se uvek neko da to unisti. Dosta vise i pustite ljude da rade kako treba, ako mislimo da uspemo. I niko nije protiv izgradnje.

Vasilije

pre 11 godina

Pa iz teksta se da shvatiti da Rusi pokretanje istrage u 'Srbijagasu'smatraju kocenjem projekta? I sta je tu sporno, i treba da koci, pre nego sto se energetska mafija definitivno ne instalira u Srbiju.

mile

pre 11 godina

Koliko godina smo plaćali preskuposkupo gas. Ako je gospodin Miler zaista hteo da zaštiti Bajatovića, sve je jasno. I ovaj sporazum je na dugi period, cena nafte i gasa dosta varira. Za pet godina verovatno ćemo shvatiti da smo izigrani opet. I ukrajinci su pukli na ceni gasa, plaćaju skuplje od nemaca, pa se sada vade iz blata.

Milan

pre 11 godina

Ne dirajte mi Zokicu. Ona nema veze sa ovim jer je ministarstvo uradilo svoj deo posla koji je trebalo, a to je kreira ambijent i zakonski okvir. Po meni, glavni krivci su Dacic i Dinkic.

Lepi Cane

pre 11 godina

Ako postoji takav pojedinac da opstruiše Južni tok ima da leti naglavačke iz vlade. Sasvim razumljivo. Nema Srbija vremena da se nateže sa birokratijom pojedinim oholim likovima kojima je najbitnija fotelja i sistem što gore tim bolje.

Mirka

pre 11 godina

Neko=Zorana. Pa videlo se kako je Miler nezadovoljan za vreme posete. Zoana se malo zaigrala, misli da ima moc a, ne zna da i nad popom ima pop.

Jesen stiže dunjo moja

pre 11 godina

Najbolje ni nio da kaže gospodin Miler koji je taj lik i da se pozdravi sa miinistarskom foteljom(ako je ministar) ili direktorskom.

daj-dam

pre 11 godina

Zašto je Bajatović garant strateškog partnerstva? Valjda je garant država Srbija, nemože direktor jednog javnog preduzeća da ima veći autoritet od države. Da li se i ovde nešto ne "mulja", o čemu ćemo saznati tek kada SPS ode u opoziciju.

Vla

pre 11 godina

"Vučić je rekao da će lično iz stranke i Vlade izbaciti svakog ko bude opstruisao dogovor" I treba tako....Dokle će da se dozvoljava samovolja pojedinih političara koji blokiraju napredak Srbije?!

zoran

pre 11 godina

Ko je srushio Jugoslaviju no peta kolona...ko ce da dovrshi Srbiju, istot ako peta kolona...taktika trojanskog konja je poznata odvajkada. Niti jedna zemlja se ne mzoe srushiti spolja, ma kako protivnik bio jak. No, iznutra, ako je nagrizesh gotovo je je za par meseci. Srbija nikada nije oskudevala u petokolonashima. Imamo ih za izvoz. Rusi nas bolje poznaju no mi sebe same.

ni Amer ni Rus

pre 11 godina

Zorana pripremi se za let. Možda ponovo kod Mlađe...
Mislite šta hoćete ali Južni zok je nešto najbolje što će nam se desiti u narednih par godina. Čak su i Hrvati angažovani da nadoknade propušteno iako neće biti na našem nivou što se sporazuma tiče.

Branko

pre 11 godina

Protiv "Južnog toka" su Zorana M. (bivši član G17+) i Mlađan D. (predsednik G17+). Bajatović je za "Južni tok" ali je sve "odvukao" za Vojvodinu (82% planirane snage gasnih elektrana je predvideo preko Save i Dunava) što nije dobro za bezbednost i energetsku sigurnost Srbije. Ulaskom gasovoda kod Zaječara on je mogao da formira "South stream d.o.o. Novi Sad ali da je gasovod ušao kod Dimitrovgrada bila bi formirana firma "South stream d.o.o. Niš" što bi za Srbiju bilo od veoma velikog geostrateškog značaja. "NIS", "Srbijagas" i "South stream d.o.o. Novi Sad", Rafinerija u Pančevu, skladište gasa u Banovcima, sve je to u Vojvodini!???

Dragan

pre 11 godina

Kod nas na sve važno se pita strani faktor! Kome smetate strateški, ti svojim igračima daju instrukcije.
A ako mislite da isisavate pare, pa onda kad se otkrije da politički pritiskate...neće to lako da prođe! Znači po svemu da je Dušan radio po vašem nalogu?! A ako ga se dirne nadrljali smo...
Bože dragi, da li ćemo ikad imati iskrenog saveznika?

bice sve gore.

pre 11 godina

Secam se kako je bio opstruiran referendum za promenu ustava u vezi Kim. Juzni tok se odavno opstruira, (ne samo kod nas u Srbiji, glupo da kazem da je i logicno), ali ne samo juzni tok, jednostavno bilo kakav napredak Srbije koji nije doziran ili pod kontrolom zapada se opstruira. Davno smo izgubili suverenitet, ... ovo su samo posledice takvog stanja. Pozdrav svima.

ignjat

pre 11 godina

Zbog velike važnosti koje ovi ugovori sa Rusijom imaju po državu Srbiju potpuno je ispravan stav Vučića da pojedince koji opstruišu projekat "Južni tok" i gasni sporazum, treba upozoriti da to ne rade, a ako nastave sa takvim odnosom prema ovim projektima da ih treba izbaciti iz vlade. Ne smu odnosi sa ovako velikom i bitnom zemljom za ekonomski razvoj Srbije da trpe zbog jednog ili dva pojedinca.

neko

pre 11 godina

@(sasa jokic, 31. mart 2013 11:56)

Sasa ne trabunjaj ...
Ako nisi primetio mi smo pod okupacijom vec duze vreme i normalno je da Rusi podrzavaju Bajatovica jer je njihov covek. Isto tako normalno je da neko ko je americki covek opstruise Juzni Tok jer to udaljava Srbiju od zavisnosti prema zapadu. Nemoj da mislis da ja vise volim da budem rob Rusima nego Amerikancima - ja ne volim da budem rob uopste ;)
Sto se tice Djindjica - razmisli malo kome je najvise odgovaralo da on bude ubijen ... Prema mom misljenju to su bili Albanci jer je on jos 2002 zeleo da resi to pitanje na nacin o kom mi sada mozemo samo da sanjamo. Isto tako ne mislim da su Albanci sposobni da stoje iza toga.
Ukratko - niko od nasih politicara se ne pita nista ovde i to svi znaju a svoja partijska ubedjena brani na sednicama tvoje stranke ...

nikad vise

pre 11 godina

Ja!!!!!!!! Da skinemo SNS, a onda da vratimo DS koji je opljackao sve sto se moglo opljackati. Cak su uzimali kredite, navodno za investicije, a sve su trpali sebi. Odakle im onolike palate i zgrade i odakle im novac za vracanje kredita DS.

IBJ

pre 11 godina

Eto, i lepa Zoka je iskreno poverovala u Vučkove priče o bespoštednoj i neselektivnoj borbi protiv korupcije, protekcije, nekompetencije, kriminala, i sve tako... Sad će da nauči da je u današnjoj srpskoj političkoj "eliti" (ha, ha, haaaa!) lična inicijativa, bazirana na naivnom poverenju u Vođu, najskuplja roba. Jer kad Baćuška (pod) gasom podvikne...

Dačić, Knežević, Bahatović... Vučko, druže, ti nastavi niz onih koji u "tvojoj" Srbiji NISU nedodirljivi! Ja ne mogu, muka mi je.

sasa jokic

pre 11 godina

Za naivne ova poseta je za razlog imala da se podrzi izgradnja, i da se skrene paznja na toboze opstrukciju.
Ja ne vidim niti promil mogucnosti da neko iz ove Vlade opstruira projekat, bukvalno ne postoji!
Kljucna recenica koja objasnjava dolazak Mikera je;" Bajatovic je garant ostvarenja projekta".
Kada se u novinama obznanilo koliko je para proneverio g.Bajatovic, a rec je o stotinama miliona eura, i kada mu se smesio zatvor, stigao je Miler da objasni Vucicu da je to njihov covek, i da je kao takav zasticen, pamakar pokrao stotine miliona.
Kada se Kostunici smesilo privodenje za politicku pozadinu ubistva Zorana, doleteto je Putin. Tada nam je ako se secateobecao milijarde investicija. Prodje vise od dve godine, a ni rublja nije stigla.
Miri i Marku su dali azil, a na nacionalnom dnevniku je voditelj rekao da je Djindjic zasluzio metak!
Cinjenica je da Rusi uvek podrzavaju one koji nanose stetu Srbiji, zasto?!
Neka svako sam donese zakljucak, ja sam svoj odavno doneo.

sasa jokic

pre 11 godina

Za naivne ova poseta je za razlog imala da se podrzi izgradnja, i da se skrene paznja na toboze opstrukciju.
Ja ne vidim niti promil mogucnosti da neko iz ove Vlade opstruira projekat, bukvalno ne postoji!
Kljucna recenica koja objasnjava dolazak Mikera je;" Bajatovic je garant ostvarenja projekta".
Kada se u novinama obznanilo koliko je para proneverio g.Bajatovic, a rec je o stotinama miliona eura, i kada mu se smesio zatvor, stigao je Miler da objasni Vucicu da je to njihov covek, i da je kao takav zasticen, pamakar pokrao stotine miliona.
Kada se Kostunici smesilo privodenje za politicku pozadinu ubistva Zorana, doleteto je Putin. Tada nam je ako se secateobecao milijarde investicija. Prodje vise od dve godine, a ni rublja nije stigla.
Miri i Marku su dali azil, a na nacionalnom dnevniku je voditelj rekao da je Djindjic zasluzio metak!
Cinjenica je da Rusi uvek podrzavaju one koji nanose stetu Srbiji, zasto?!
Neka svako sam donese zakljucak, ja sam svoj odavno doneo.

daj-dam

pre 11 godina

Zašto je Bajatović garant strateškog partnerstva? Valjda je garant država Srbija, nemože direktor jednog javnog preduzeća da ima veći autoritet od države. Da li se i ovde nešto ne "mulja", o čemu ćemo saznati tek kada SPS ode u opoziciju.

Vasilije

pre 11 godina

Pa iz teksta se da shvatiti da Rusi pokretanje istrage u 'Srbijagasu'smatraju kocenjem projekta? I sta je tu sporno, i treba da koci, pre nego sto se energetska mafija definitivno ne instalira u Srbiju.

Lale

pre 11 godina

Ovo je najotvoreniji primer ruskog političkog i "partnerskog" odnosa prema vladi Srbije. Drsko ponižavanje vlade i davanje podrške ruskom agentu Bajatoviću, kao garantu sprovođenja ruskih inreresau u bednoj Srbiji. Gde je sada srpski ponos i dostojanstvo sa kojim vladajuća garnitura maše EU i USA radi zabavljanja polupismenog naroda ? Nema ga nigde. Ajde Vučići pokaži malo hrabrosti i prema jačima od sebe ... Podržavam ministarku Marković, koja očigledmo ima više hrabrosti od svojih partijskih kolega.

Milos

pre 11 godina

Cime je to Bajatovic zaduzio Ruse kad ga ovoliko stite, a mi zbog ruskog naloga moramo to da trpimo uprkos sto su zloupotrebe u Srbijagasu ocigledne? Sta je sada Vucicu sa onim "nema zasticenih"?

ni Amer ni Rus

pre 11 godina

Zorana pripremi se za let. Možda ponovo kod Mlađe...
Mislite šta hoćete ali Južni zok je nešto najbolje što će nam se desiti u narednih par godina. Čak su i Hrvati angažovani da nadoknade propušteno iako neće biti na našem nivou što se sporazuma tiče.

IBJ

pre 11 godina

Eto, i lepa Zoka je iskreno poverovala u Vučkove priče o bespoštednoj i neselektivnoj borbi protiv korupcije, protekcije, nekompetencije, kriminala, i sve tako... Sad će da nauči da je u današnjoj srpskoj političkoj "eliti" (ha, ha, haaaa!) lična inicijativa, bazirana na naivnom poverenju u Vođu, najskuplja roba. Jer kad Baćuška (pod) gasom podvikne...

Dačić, Knežević, Bahatović... Vučko, druže, ti nastavi niz onih koji u "tvojoj" Srbiji NISU nedodirljivi! Ja ne mogu, muka mi je.

bice sve gore.

pre 11 godina

Secam se kako je bio opstruiran referendum za promenu ustava u vezi Kim. Juzni tok se odavno opstruira, (ne samo kod nas u Srbiji, glupo da kazem da je i logicno), ali ne samo juzni tok, jednostavno bilo kakav napredak Srbije koji nije doziran ili pod kontrolom zapada se opstruira. Davno smo izgubili suverenitet, ... ovo su samo posledice takvog stanja. Pozdrav svima.

Mirka

pre 11 godina

Neko=Zorana. Pa videlo se kako je Miler nezadovoljan za vreme posete. Zoana se malo zaigrala, misli da ima moc a, ne zna da i nad popom ima pop.

neko

pre 11 godina

@(sasa jokic, 31. mart 2013 11:56)

Sasa ne trabunjaj ...
Ako nisi primetio mi smo pod okupacijom vec duze vreme i normalno je da Rusi podrzavaju Bajatovica jer je njihov covek. Isto tako normalno je da neko ko je americki covek opstruise Juzni Tok jer to udaljava Srbiju od zavisnosti prema zapadu. Nemoj da mislis da ja vise volim da budem rob Rusima nego Amerikancima - ja ne volim da budem rob uopste ;)
Sto se tice Djindjica - razmisli malo kome je najvise odgovaralo da on bude ubijen ... Prema mom misljenju to su bili Albanci jer je on jos 2002 zeleo da resi to pitanje na nacin o kom mi sada mozemo samo da sanjamo. Isto tako ne mislim da su Albanci sposobni da stoje iza toga.
Ukratko - niko od nasih politicara se ne pita nista ovde i to svi znaju a svoja partijska ubedjena brani na sednicama tvoje stranke ...

mile

pre 11 godina

Koliko godina smo plaćali preskuposkupo gas. Ako je gospodin Miler zaista hteo da zaštiti Bajatovića, sve je jasno. I ovaj sporazum je na dugi period, cena nafte i gasa dosta varira. Za pet godina verovatno ćemo shvatiti da smo izigrani opet. I ukrajinci su pukli na ceni gasa, plaćaju skuplje od nemaca, pa se sada vade iz blata.

Branko

pre 11 godina

Protiv "Južnog toka" su Zorana M. (bivši član G17+) i Mlađan D. (predsednik G17+). Bajatović je za "Južni tok" ali je sve "odvukao" za Vojvodinu (82% planirane snage gasnih elektrana je predvideo preko Save i Dunava) što nije dobro za bezbednost i energetsku sigurnost Srbije. Ulaskom gasovoda kod Zaječara on je mogao da formira "South stream d.o.o. Novi Sad ali da je gasovod ušao kod Dimitrovgrada bila bi formirana firma "South stream d.o.o. Niš" što bi za Srbiju bilo od veoma velikog geostrateškog značaja. "NIS", "Srbijagas" i "South stream d.o.o. Novi Sad", Rafinerija u Pančevu, skladište gasa u Banovcima, sve je to u Vojvodini!???

nikad vise

pre 11 godina

Ja!!!!!!!! Da skinemo SNS, a onda da vratimo DS koji je opljackao sve sto se moglo opljackati. Cak su uzimali kredite, navodno za investicije, a sve su trpali sebi. Odakle im onolike palate i zgrade i odakle im novac za vracanje kredita DS.

gubitasi

pre 11 godina

Kada god se otkriju neke malverzacije, a otkrivace se narednih deset godina, krive Vucica da vodi rat protiv DS-a ili SPS-a. Zar je malo ukrao Djilas, Dinkic, Jesic, zar je malo ukrao Bajatovic..., zar ih treba pustiti da odnesu sav novac koji su ukrali. Bajatovic vodi firmu koja jedina u svetu koja ima dugovanje, sve ostale firma koje se bave ovakvim poslom su ogromnom dobitku. Zar im treba dozvoliti da uniste i to malo sto je ostalo.

Sany

pre 11 godina

Dobro ljudi gde ste navalili Zorana je malo sporija ali sve će to biti ok ako Mladja ne izminira ? Ma vlada nam je cirkus. Svako ima svoj resor i pokušava apsolutistički da vlada unutar njega, i ako može da malo nanese štetu onom drugum ! Smejurija a s druge strane tuga jer nas vode bezveznjakovići. Nema ni jednog da vredi u vladi.

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Ovo bi trebalo tumaciti direktnim i nedopustenim mesanjem u politicki zivot druge zemlje.Tvrdim da ce posledice ovih izjava izazvati progon kadrova iz DS sto se vidi i iz reakcije gospodina Vucica.Sa rusima ne bi trebalo nista raditi.

zluradi

pre 11 godina

"prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić dao je lične garancije da će izbaciti iz stranke i Vlade svakoga ko bude opstruisao taj proekat"

Dakle, ti si prvi POTPREDSEDNIK Vlade, a ne PRVI potpredsednik Vlade.

RN

pre 11 godina

Ne moze Zorana da popravi za 6 meseci ono sto je neko 12 godina unistavao
a zna se ko koci izgradnju juznog toka isti oni koji su bili da se izgrad gasovod Nabuko.
(oliver, 31. mart 2013 15:57)

Zna se ko je taj. Mlađan Dinkić, ministar finansija i ekonomije u trenutnoj Vladi. To je onaj kojega će Aleksandar Vučić uhapsiti čim dođe na vlast.

KoleM

pre 11 godina

Energetski sporazumi sa Rusijom su najveća krađa ikad u Srbiji. Samo nedovoljno inteligentni ili potplaćeni mogu to podržavati bezrezervno. Verovatno u vladi postoje oni koji su čitali sporazume i videli kako smo mi oštećeni a Rusi ne daju ni da se pisne. Razmislite, NIS pravi dobit, Jugorosgas takođe a Srbijagas ima gubitak od milijarde evra koje svi mi moramo da pokrijemo. Ti Rusi nama vade svake godine MILIJARDU EVRA nafte i gasa besplatno. Mihajlovićka je par puta spomenula da sporazum nije dobar za nas, a da sme verovatno bi javno rekla da je katastrofa, a sad će miler da zavrće uši u Srbiji. Pa mi smo poklonili NIS da bismo dobili južni tok, a taj Južni tok moramo sami da platimo a koliko ćemo dobijati određuju oni koji su većinski vlasnici, znači Rusi, pa nas još teraju da kupujemo više gasa i još da pravimo sulude gasne elektrane, da pravimo struju od uvoznog energenta?!

zoran

pre 11 godina

Ko je srushio Jugoslaviju no peta kolona...ko ce da dovrshi Srbiju, istot ako peta kolona...taktika trojanskog konja je poznata odvajkada. Niti jedna zemlja se ne mzoe srushiti spolja, ma kako protivnik bio jak. No, iznutra, ako je nagrizesh gotovo je je za par meseci. Srbija nikada nije oskudevala u petokolonashima. Imamo ih za izvoz. Rusi nas bolje poznaju no mi sebe same.

Djenka

pre 11 godina

Gospodin Miler je mogao da navede i imena tih koji iz vlasti koce Juzni tok. Medjutim on je istakao kako je Bajatovic garant tog posla. Pa zar garant tog posla nije vlada Republike Srbije nego direktor Srbijagasa. Ovakvom izjavom Miler je dao podrsku Bajatovicu koji sada moze da ucenjuje sve i svakoga i da ne dozvoli istragu u Srbijagasu na cije poslovanje je imao primedbu i DRI. Najbolje bi bilo da se ispitaju te pretpostavke i da se vec jednom sazna istina. Ukoliko ima elemenata krivicnog dela neka se odgovorni procesuiraju u suprotnom jos bolje nece biti ovih spekulacija. Juzni tok je velika sansa za Srbiju koju mi ne smemo da propustimo i nije mi jasno da u vladi postoje osobe koje taj projekat koce. Ako su premijer i prvi potpredsednik za taj projekat onda to automatski znaci da je i cela vlada. Mislim da se bespotrebno dize ovolika halabuka i prasina oko toga jer je bespredmetno govoriti o znacaju Juznog toka za Srbiju u svakom smislu.

milan

pre 11 godina

Mileru zna se koje bio protiv prodaje NIS-a iz sadasnje vlasti, Dinkic. Ali i treba postaviti pitanje sta taj doticni zna sto mi neznamo pa je sa razlogom protiv "Juznog Toka". Mi jesmo braca po veri ali nekada kada se saberemo nije bas najjasnije dali smo i braca po interesu.

svrdlo

pre 11 godina

Muahaha...... Toliko ste jadni rusi da ne moz' biti gore. Kao vi jadni ne znate ko je. Pa koliko jedna firma ima udela u drzavama sveta gde ste vi "donatori" i mesate se u sve sfere zivota, a ovamo kao ne mozete jednu njusku da nadjete. I to u zemlji Srbiji. Mi smo proklet narod i pustite nas sami da izgorimo u paklu jer mi to zasluzujemo. Ajmo rusi, PALJBA!

sone

pre 11 godina

Ja koliko vidim Zorana Mihajlovic tek uspostavlja sistem,ljudi pa treba tolike brljotine prethodne uprave ispraviti i dovesti u red,a koliko znam da je SNS dok je bila u opoziciji podrzala izgradnju juznog toka i ako je vecina iz ondasnje vlade bila protiv,cak su hteli onaj gasovod iz Turske Nabuko cini mi se.

Lepi Cane

pre 11 godina

Ako postoji takav pojedinac da opstruiše Južni tok ima da leti naglavačke iz vlade. Sasvim razumljivo. Nema Srbija vremena da se nateže sa birokratijom pojedinim oholim likovima kojima je najbitnija fotelja i sistem što gore tim bolje.

Dragan

pre 11 godina

Kod nas na sve važno se pita strani faktor! Kome smetate strateški, ti svojim igračima daju instrukcije.
A ako mislite da isisavate pare, pa onda kad se otkrije da politički pritiskate...neće to lako da prođe! Znači po svemu da je Dušan radio po vašem nalogu?! A ako ga se dirne nadrljali smo...
Bože dragi, da li ćemo ikad imati iskrenog saveznika?

oliver

pre 11 godina

Ne moze Zorana da popravi za 6 meseci ono sto je neko 12 godina unistavao
a zna se ko koci izgradnju juznog toka isti oni koji su bili da se izgrad gasovod Nabuko.

Južni tok?

pre 11 godina

Kako stoje stvari Južni tok će se graditi samo u Srbiji!? Gospodina Milera bi trebalo upozoriti da se ne meša u unutrašnje stvari Banana Republike Srbije a ako mu treba Bajatović valjda je dovoljno uticajan da mu nađe posao u Gaspromu. Naravno, ako se "izvuče" ovde s obzirom na haos u Srbijagasu... Poniženje je poniženje ma sa koje strane da dolazi a od "prijatelja" više boli.

miki

pre 11 godina

Nisam poštovalac lika i dela ministarke energetike a još manje SNS-a ali Bajatovića štititi na ovakav način nije uredu dosta je bilo i karića i miloševića i ko zna koliko likova koje Rusija štiti a koji su nas zakopali ...ako Vučić sad pokaže odlučnost dokraja e tada se sve menja bar što se moje priče sa početka teksta

ignjat

pre 11 godina

Zbog velike važnosti koje ovi ugovori sa Rusijom imaju po državu Srbiju potpuno je ispravan stav Vučića da pojedince koji opstruišu projekat "Južni tok" i gasni sporazum, treba upozoriti da to ne rade, a ako nastave sa takvim odnosom prema ovim projektima da ih treba izbaciti iz vlade. Ne smu odnosi sa ovako velikom i bitnom zemljom za ekonomski razvoj Srbije da trpe zbog jednog ili dva pojedinca.

Aleksa

pre 11 godina

Ovo je klasičan pokušaj Bajatovića da se skrene pažnja javnosti sa malverzacija u Srbijagasu, koje su pre neki dan objavljene! Ne možete me ubediti da preduzeće koje po logici stvari treba da bude profitabilno, bude u minusu od 400 miliona eura, a da se direktor tog preduzeća ne oseća odgovornim!? Bez ozbiljne borbe protiv korupcije i kriminala nema ozbiljne države, a bez ozbiljne države nikad nećemo izaći iz ovog dna gde smo sad!?

milan

pre 11 godina

Polako Vucicu nemozes ti nikoga samo tako izbaciti iz vlade ali dobro tvoje razumevanje demokratije nam vec odavno poznato da nije bas na zavidnom nivou.

Kapica

pre 11 godina

Svako ko lose radi, treba da bude smenjen. Sve sto je dobro za drzavu, nadje se uvek neko da to unisti. Dosta vise i pustite ljude da rade kako treba, ako mislimo da uspemo. I niko nije protiv izgradnje.

Rajko

pre 11 godina

Ko god da koči Južni tok, biće eliminisan iz vlasti, uveren sam. To je investicija od ogromnog značaja i Vučić neće dozvoliti da se bilo ko sa tim igra.

OLIVEROLIVER

pre 11 godina

J. Tok je dobar za Srbiju.
Ali bratstvo Rusi ukidaju cim
neko zeli da se zakonskim regulativam
ispostuje sav posao.
Pa zasto da pravim po svaku cenu nesto,
tj. gubimo milione poreza.
Rusi se ponasaju kao da su nam nesto dali na dzabe.
A sto su dobili nove milione potrosaca?
I nove energetske zavisnike.
Naravno mogli su to oni goniti i preko Rumunije.
Uredu je uslovljanje ali do neke granice brate.

Vla

pre 11 godina

"Vučić je rekao da će lično iz stranke i Vlade izbaciti svakog ko bude opstruisao dogovor" I treba tako....Dokle će da se dozvoljava samovolja pojedinih političara koji blokiraju napredak Srbije?!

Jesen stiže dunjo moja

pre 11 godina

Najbolje ni nio da kaže gospodin Miler koji je taj lik i da se pozdravi sa miinistarskom foteljom(ako je ministar) ili direktorskom.

Milan

pre 11 godina

Ne dirajte mi Zokicu. Ona nema veze sa ovim jer je ministarstvo uradilo svoj deo posla koji je trebalo, a to je kreira ambijent i zakonski okvir. Po meni, glavni krivci su Dacic i Dinkic.

Milan

pre 11 godina

(Mirka, 31. mart 2013 12:41)

Sta tebi smeta Zoranica? Da nisi malo vise ljubomorna sto je lepa, pametna i sposobna dama? Ministarstvo energetike je ucinilo sve da se pripremi okvir za realizaciju Juznog toka kroz Srbiju i tu se njegova odgovornost zavrsava. Podvlacim, ministarstvo energetike je ucinilo svoj deo posla da projekat bude realizovan, tako da nema osnova optuzivati ministarku.

gojko

pre 11 godina

Mislim da dinkic opstruise tu pricu ako se setimo kad je nis prodat rusima on je najveci protivnik bio te transakcije.Nevidim zasto bi se rusija zalaga za bajtovica direktora javnog preduzeca, ako ta prica ne ide preko porodice slobodana milosevica iz moskve pa nije bajatovic srbija.Mada ako se setimo bilo je reci po novinama da kad su uhapsili dzajica da je trebao tada i zarko zecevic direktor partizana u zatvor ali su rusi stopirali.

nn

pre 11 godina

Nema nedodirljivih, kazu, ali to u Srbiji ne zele da sprovedu u delo. Sve u aps koji su pokrali narod!!!U rudnik i oduyeti im imovinu, obavezno i neizostavno, inace, dzaba smo krecili!!

valerija

pre 11 godina

Bez obzira šta kritičari odnosa Srbije i Rusije pričali, Srbija ima veliku podršku od Rusije, i nije mala stvar da je ugovorena isporuka gasa do 2021 godine, i to po nižim cenama nego za druge zemlje, i bez ikakve opcije plaćanja penala. Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko koja zemlja ima.

lili

pre 11 godina

To sto se misli da Bajatovic ima zastitu Rusa , ne znaci da ne treba da se ispitaju nepravilnosti u Srbijagasu.Bajatovic je postavljen po stranackom kljucu, SPS moze da da i nekog drugog i to sto ministarka Mihajlovic trazi da se ispitaju nepravilnosti ne znaci da neko koci Juzni tok.Ovo je manevar Bajatovica a ja podrzavam ministarku Zoranu Mihajlovic.

Nevenka

pre 11 godina

Niti verujem da je iko iz Vlade,niti verujem da je iko iz SNS protiv izgradnje Juznog toka,a takodje mislim da ovo ne znači stopiranje istrage,vec naprotiv ocekujem da se uskoro obelodane cinjenice do kojih se doslo

kuda ide ovaj svet

pre 11 godina

Mislim da je ovakva izjava cista glupost,zasto bi vlast minirala samu sebe time sto bi kocila izgradnju necega sto nam je svima u interesu.

Srpska uskoro Srbija

pre 11 godina

Kad smo vec sami nesposobni da upravljamo nasom zemljom,koja je napravljena sa velikom zrtvom nasih predaka,za bolje i nismo.Neka jase magare ko stigne kad smo mutavi.Sram treba da nas bude,toliko imamo potencijala da nismo toga ni svesni,ali dzabe.Trenutno sam veoma razocaran u NASU SRBIJU i vecinu njenih gradjana,ali nadam se da ce doci neke bolje generacije Srba u buducnosti,koja nije lenja i pohlepna kao ova sad.

Ali sam i dalje ponosan sto sam Srbin,tako ce uvek i ostati!!!

juzni potok

pre 11 godina

Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko
koja zemlja ima.
(kos, 31. mart 2013 16:31)
Nemacka ("neprijatelj" Rusije) ima 50% bolji ugovor (nize cene) od nas ("prijatelja")...
A inace, ovo je toliko providno da je pokusaj/manevar Bajatovica da izbegne odgovornost tj. istragu, da je to smesno. Pitanje je samo koji je interes Milera da ga brani, tj. koliki je njegov deo

Giljotina

pre 11 godina

Takvima, koji blokiraju napredak Srbije, treba glavu skinuti.... Zašto se dozvoljava takvim ljudima da dođu na mesta na kojima mogu imati uticaj?
Svaka čast Vučiću. Ne sumnjam da će uraditi to što je i rekao

kos

pre 11 godina

Bez obzira šta kritičari odnosa Srbije i Rusije pričali, Srbija ima veliku podršku od Rusije, i nije mala stvar da je ugovorena isporuka gasa do 2021 godine, i to po nižim cenama nego za druge zemlje, i bez ikakve opcije plaćanja penala. Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko koja zemlja ima.

Trifun

pre 11 godina

Бајатовић и СПС су пустили корење и није лако то све исчупати. Министарка је на великом задатку, а ко се нада да се проблеми могу решити преко ноћи није реалан.

Prske

pre 11 godina

Jadan taj na koga će Vučić da se okomi.... Nije mi ga žao, jel ako koči , onda treba i više da mu se uradi od izbacivanja iz stranke, vlade , itd...

pršić

pre 11 godina

Projekat "Južni tok" i gasni sporazum sa Rusijom je od vitalne važnosti za Srbiju. Nije mala stvar potpisati sa Rusijom ugovor o isporuci gasa do 2021. godine, i to po cenama nižim nego što Rusija naplaćuje drugim zemljama u okruženju. Zbog toga te ugovore ne smeju da ugrožavaju svojim izjavama jedan ili dva pojedinca iz vlade, i ako takvi pojedinci uopšte postoje, opstruciju Vučić sigurno neće dozvoliti. Međutim, indikativno je da ministarka Zorana Mihajlović sa pravom traži da se ispita poslovanje Srbijagasa na čijem je čelu Bajatović, pa se postavlja pitanje da li ovakvu priču rusima nije servirao upravo Bajatović kako bi sprečio da se istražne radnje koje vode prema Bajatoviću zaustave. Bajatović se grdno vara ako misli da će ga to što je blizak rusima zaštititi od odgovornosti, jer on očigledno nije ozbiljno shvatio reči Vučića da u Srbiji nema nedodirljivih. Ako je Bajatović izvršio neke nezakonite radnje ništa ga neće zaštititi da za te radnje odgovara.

sremac

pre 11 godina

Moraju se navići da u Srbiji uvek postoje oni što po malo koče kompoziciju. Samo da spreče "ispadanje iz šina".Ipak su naše pruge zastarele!

Nikola

pre 11 godina

Da li je neko procitao izvestaj DRI za Srbijagas. Tamo nema nista od onoga sto spominje ministarka. Nesto ovde nije uredu.... Ili je Bajatovic napravio dil sa DRI ili neko hoce da ga smeni.Sta vi mislite?

milica

pre 11 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa Rusijom, jer upravo ti dobri odnosi sa Rusijom, mogu biti velika prednost Srbije, ukoliko Srbija narednih godina postane član EU.

Mali Radojica

pre 11 godina

Ma to braca rusi nam na fin nacin kazu da samo oni mogu da kraduckaju u zemlji Srbijici. A Aca Nes nam porucuje da se sa tim u potpunosti slaze.

Nole

pre 11 godina

Ma Bajatovića čuva njegova stranka sa sve Premijerom, a ne Miler. Jadna li je Srbija kada ni posle gomile optužbi za kradju i korupciju koja vodi ka Bajatoviću, tužilaštvo ne sme ni da pipne tog tipa, koji unazad već mnogo godina pustoši Srbijagas i finansira ko zna koga (pored svoje SPS partije). Dačić je najveći licemer koji postoji i bez novih izbora nema rešenja za korupciju i kriminal, jer je SPS koči.

gti

pre 11 godina

@KoleM: Bice da je ono sto vi projektujete na druge u vezi "nedovoljne inteligencije" zapravo vise vas problem. Kako bi bilo da vi razmislite u vezi gubitaka Srbijagasa i kako mogu da nastaju gubici ako neki zasticeni potrosaci ne placaju svoje racune, a to je pitanje politicke volje. Za taj zakljucak zaista nije potrebno nista vise od prosecne inteligencije, cak ni toliko. Uzmite vi da vodite firmu i da vam neko kaze da od nekoga ne mozete da naplatite, pa da vidimo koliku dobit cete onda imati. Druga stvar da li je taj koji vodi firmu nekome simpatican ili ne, ali cinjenice moraju da se znaju i postuju.

Marija84

pre 11 godina

Premijer Ivica Dacic je i te kako upoznat sa stvarima koje su e desile u Srbija-Gasu,zato nema opravdanja za g-dina Bajatovica,a sve nas zajedno ne treba da zanima koliko je on dugo visoki funkcioner SPS-a.

nidža

pre 11 godina

Dok se ne reši problem poslovanja Srbijagasa i uloge Bajatovića u svemu ni Južni tok nema perspektivu da krene punim kapacitetom!

Alek

pre 11 godina

Mislim da je ovakva izjava cista glupost,zasto bi vlast minirala samu sebe time sto bi kocila izgradnju necega sto nam je svima u interesu.
(kuda ide ovaj svet, 31. mart 2013 20:07)

Nije glupost jer smo potpisali ugovor za prikljucak na "Nabuko". To je onaj gasovod koji grade Amerikanci da bi oteli musterije Juznom Toku. Proslo je neprimeceno u nasoj javnosti jer ga je onako, samo usput, pomenula ministarka govreci o necem drugom.

ćomi

pre 11 godina

Gospodin Miler bi trebao malo temeljnije da se upusti u analizu poslovanja Srbijgasa, a ne tek tako da naseda na rekla-kazala priče Bajatovića.

Despina

pre 11 godina

Trebalo bi ispitati ako neko opstruiše i koći izgradnju Južni tok. Protiv Dušana Bajatovića je pokrenuta istraga, i izgleda da na ovakav način želi da se Aleksandru Vučiću i narodu Srbije osveti. Nema smisla našta su sve funkcioneri DS i SPS spremni. Mislim da ukoliko zaista neko koči najveće investicije koje će pomoći Srbiji u ekonomskom razvoju mora da odgovara. SGrađani Srbije su zaista odlučili da žive u jednoj normalnoj i jakoj državi.Potpuno podržavam i verujem u Aleksandra Vučića.

miau miau ma

pre 11 godina

Ovde se radi samo o spekulacijama kojima pojedinci hoce da zbune narod.Naravno da je svima stalo do Juznog Toka,a to sto oni nazivaju tkz "kocenjem" je samo provera onoga sto su prethodnici ostavili iza sebe.

CecaO

pre 11 godina

Zašto se sve ovo dešava kada treba da se obelodane činjenice do kojih se došlo? Da li je moguće da se koristi svaka prilika da se zabode nož u leđa sadašnjoj Vladi? Pa ljudi, da li ste vi svesni koliko godina unazad se kralo? Potrebno je vreme da se stvari postave na svoje mesto, a još uvek su na nekim pozicijama ljudi iz prethodnog režima! Uverena sam da ova Vlada maksimalno podržava izgradnju Južnog toka, jer to je nešto što Srbiji treba

Biba

pre 11 godina

Ne treba shvatiti kao kocenje izgradnje Juznog toka,ali nikako se nesme prelaziti preko nekih gresaka iz proslosti,napravljenih od jako bitnih i uticajnim ljudi,koji su bliski saradnici i ovoj i bivsoj vlasti.Treba biti realan i bez tolerancije prema korupciji i kriminalu,kao sto to cini ova vlast predvodjena naprednjacima.

prle

pre 11 godina

Nisam član ni jedne partije, ali ako Vučiću ovo dvoje što se u komentarima najviše pominju a utvrdi se da ko je ovaj istorijski projekat oko Južnog toka kočio izbaciš iz vlade odmah se učlanjujem u SNS

ćeranić

pre 11 godina

Ništa Bajatovića neće zaštititi, pa ni očigledno dobri odnosi sa gospodinom Milerom, od odgovornosti, ukoliko se pokaže da je u poslovanju Srbijagasa bilo nezakonitih radnji.

sasa jokic

pre 11 godina

Za naivne ova poseta je za razlog imala da se podrzi izgradnja, i da se skrene paznja na toboze opstrukciju.
Ja ne vidim niti promil mogucnosti da neko iz ove Vlade opstruira projekat, bukvalno ne postoji!
Kljucna recenica koja objasnjava dolazak Mikera je;" Bajatovic je garant ostvarenja projekta".
Kada se u novinama obznanilo koliko je para proneverio g.Bajatovic, a rec je o stotinama miliona eura, i kada mu se smesio zatvor, stigao je Miler da objasni Vucicu da je to njihov covek, i da je kao takav zasticen, pamakar pokrao stotine miliona.
Kada se Kostunici smesilo privodenje za politicku pozadinu ubistva Zorana, doleteto je Putin. Tada nam je ako se secateobecao milijarde investicija. Prodje vise od dve godine, a ni rublja nije stigla.
Miri i Marku su dali azil, a na nacionalnom dnevniku je voditelj rekao da je Djindjic zasluzio metak!
Cinjenica je da Rusi uvek podrzavaju one koji nanose stetu Srbiji, zasto?!
Neka svako sam donese zakljucak, ja sam svoj odavno doneo.

sone

pre 11 godina

Ja koliko vidim Zorana Mihajlovic tek uspostavlja sistem,ljudi pa treba tolike brljotine prethodne uprave ispraviti i dovesti u red,a koliko znam da je SNS dok je bila u opoziciji podrzala izgradnju juznog toka i ako je vecina iz ondasnje vlade bila protiv,cak su hteli onaj gasovod iz Turske Nabuko cini mi se.

nikad vise

pre 11 godina

Ja!!!!!!!! Da skinemo SNS, a onda da vratimo DS koji je opljackao sve sto se moglo opljackati. Cak su uzimali kredite, navodno za investicije, a sve su trpali sebi. Odakle im onolike palate i zgrade i odakle im novac za vracanje kredita DS.

Rajko

pre 11 godina

Ko god da koči Južni tok, biće eliminisan iz vlasti, uveren sam. To je investicija od ogromnog značaja i Vučić neće dozvoliti da se bilo ko sa tim igra.

neko

pre 11 godina

@(sasa jokic, 31. mart 2013 11:56)

Sasa ne trabunjaj ...
Ako nisi primetio mi smo pod okupacijom vec duze vreme i normalno je da Rusi podrzavaju Bajatovica jer je njihov covek. Isto tako normalno je da neko ko je americki covek opstruise Juzni Tok jer to udaljava Srbiju od zavisnosti prema zapadu. Nemoj da mislis da ja vise volim da budem rob Rusima nego Amerikancima - ja ne volim da budem rob uopste ;)
Sto se tice Djindjica - razmisli malo kome je najvise odgovaralo da on bude ubijen ... Prema mom misljenju to su bili Albanci jer je on jos 2002 zeleo da resi to pitanje na nacin o kom mi sada mozemo samo da sanjamo. Isto tako ne mislim da su Albanci sposobni da stoje iza toga.
Ukratko - niko od nasih politicara se ne pita nista ovde i to svi znaju a svoja partijska ubedjena brani na sednicama tvoje stranke ...

Milan

pre 11 godina

Ne dirajte mi Zokicu. Ona nema veze sa ovim jer je ministarstvo uradilo svoj deo posla koji je trebalo, a to je kreira ambijent i zakonski okvir. Po meni, glavni krivci su Dacic i Dinkic.

oliver

pre 11 godina

Ne moze Zorana da popravi za 6 meseci ono sto je neko 12 godina unistavao
a zna se ko koci izgradnju juznog toka isti oni koji su bili da se izgrad gasovod Nabuko.

Milan

pre 11 godina

(Mirka, 31. mart 2013 12:41)

Sta tebi smeta Zoranica? Da nisi malo vise ljubomorna sto je lepa, pametna i sposobna dama? Ministarstvo energetike je ucinilo sve da se pripremi okvir za realizaciju Juznog toka kroz Srbiju i tu se njegova odgovornost zavrsava. Podvlacim, ministarstvo energetike je ucinilo svoj deo posla da projekat bude realizovan, tako da nema osnova optuzivati ministarku.

ni Amer ni Rus

pre 11 godina

Zorana pripremi se za let. Možda ponovo kod Mlađe...
Mislite šta hoćete ali Južni zok je nešto najbolje što će nam se desiti u narednih par godina. Čak su i Hrvati angažovani da nadoknade propušteno iako neće biti na našem nivou što se sporazuma tiče.

ignjat

pre 11 godina

Zbog velike važnosti koje ovi ugovori sa Rusijom imaju po državu Srbiju potpuno je ispravan stav Vučića da pojedince koji opstruišu projekat "Južni tok" i gasni sporazum, treba upozoriti da to ne rade, a ako nastave sa takvim odnosom prema ovim projektima da ih treba izbaciti iz vlade. Ne smu odnosi sa ovako velikom i bitnom zemljom za ekonomski razvoj Srbije da trpe zbog jednog ili dva pojedinca.

bice sve gore.

pre 11 godina

Secam se kako je bio opstruiran referendum za promenu ustava u vezi Kim. Juzni tok se odavno opstruira, (ne samo kod nas u Srbiji, glupo da kazem da je i logicno), ali ne samo juzni tok, jednostavno bilo kakav napredak Srbije koji nije doziran ili pod kontrolom zapada se opstruira. Davno smo izgubili suverenitet, ... ovo su samo posledice takvog stanja. Pozdrav svima.

Vla

pre 11 godina

"Vučić je rekao da će lično iz stranke i Vlade izbaciti svakog ko bude opstruisao dogovor" I treba tako....Dokle će da se dozvoljava samovolja pojedinih političara koji blokiraju napredak Srbije?!

Giljotina

pre 11 godina

Takvima, koji blokiraju napredak Srbije, treba glavu skinuti.... Zašto se dozvoljava takvim ljudima da dođu na mesta na kojima mogu imati uticaj?
Svaka čast Vučiću. Ne sumnjam da će uraditi to što je i rekao

Lale

pre 11 godina

Ovo je najotvoreniji primer ruskog političkog i "partnerskog" odnosa prema vladi Srbije. Drsko ponižavanje vlade i davanje podrške ruskom agentu Bajatoviću, kao garantu sprovođenja ruskih inreresau u bednoj Srbiji. Gde je sada srpski ponos i dostojanstvo sa kojim vladajuća garnitura maše EU i USA radi zabavljanja polupismenog naroda ? Nema ga nigde. Ajde Vučići pokaži malo hrabrosti i prema jačima od sebe ... Podržavam ministarku Marković, koja očigledmo ima više hrabrosti od svojih partijskih kolega.

Lepi Cane

pre 11 godina

Ako postoji takav pojedinac da opstruiše Južni tok ima da leti naglavačke iz vlade. Sasvim razumljivo. Nema Srbija vremena da se nateže sa birokratijom pojedinim oholim likovima kojima je najbitnija fotelja i sistem što gore tim bolje.

gubitasi

pre 11 godina

Kada god se otkriju neke malverzacije, a otkrivace se narednih deset godina, krive Vucica da vodi rat protiv DS-a ili SPS-a. Zar je malo ukrao Djilas, Dinkic, Jesic, zar je malo ukrao Bajatovic..., zar ih treba pustiti da odnesu sav novac koji su ukrali. Bajatovic vodi firmu koja jedina u svetu koja ima dugovanje, sve ostale firma koje se bave ovakvim poslom su ogromnom dobitku. Zar im treba dozvoliti da uniste i to malo sto je ostalo.

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Ovo bi trebalo tumaciti direktnim i nedopustenim mesanjem u politicki zivot druge zemlje.Tvrdim da ce posledice ovih izjava izazvati progon kadrova iz DS sto se vidi i iz reakcije gospodina Vucica.Sa rusima ne bi trebalo nista raditi.

Vasilije

pre 11 godina

Pa iz teksta se da shvatiti da Rusi pokretanje istrage u 'Srbijagasu'smatraju kocenjem projekta? I sta je tu sporno, i treba da koci, pre nego sto se energetska mafija definitivno ne instalira u Srbiju.

Prske

pre 11 godina

Jadan taj na koga će Vučić da se okomi.... Nije mi ga žao, jel ako koči , onda treba i više da mu se uradi od izbacivanja iz stranke, vlade , itd...

Jesen stiže dunjo moja

pre 11 godina

Najbolje ni nio da kaže gospodin Miler koji je taj lik i da se pozdravi sa miinistarskom foteljom(ako je ministar) ili direktorskom.

Mirka

pre 11 godina

Neko=Zorana. Pa videlo se kako je Miler nezadovoljan za vreme posete. Zoana se malo zaigrala, misli da ima moc a, ne zna da i nad popom ima pop.

mile

pre 11 godina

Koliko godina smo plaćali preskuposkupo gas. Ako je gospodin Miler zaista hteo da zaštiti Bajatovića, sve je jasno. I ovaj sporazum je na dugi period, cena nafte i gasa dosta varira. Za pet godina verovatno ćemo shvatiti da smo izigrani opet. I ukrajinci su pukli na ceni gasa, plaćaju skuplje od nemaca, pa se sada vade iz blata.

Nevenka

pre 11 godina

Niti verujem da je iko iz Vlade,niti verujem da je iko iz SNS protiv izgradnje Juznog toka,a takodje mislim da ovo ne znači stopiranje istrage,vec naprotiv ocekujem da se uskoro obelodane cinjenice do kojih se doslo

KoleM

pre 11 godina

Energetski sporazumi sa Rusijom su najveća krađa ikad u Srbiji. Samo nedovoljno inteligentni ili potplaćeni mogu to podržavati bezrezervno. Verovatno u vladi postoje oni koji su čitali sporazume i videli kako smo mi oštećeni a Rusi ne daju ni da se pisne. Razmislite, NIS pravi dobit, Jugorosgas takođe a Srbijagas ima gubitak od milijarde evra koje svi mi moramo da pokrijemo. Ti Rusi nama vade svake godine MILIJARDU EVRA nafte i gasa besplatno. Mihajlovićka je par puta spomenula da sporazum nije dobar za nas, a da sme verovatno bi javno rekla da je katastrofa, a sad će miler da zavrće uši u Srbiji. Pa mi smo poklonili NIS da bismo dobili južni tok, a taj Južni tok moramo sami da platimo a koliko ćemo dobijati određuju oni koji su većinski vlasnici, znači Rusi, pa nas još teraju da kupujemo više gasa i još da pravimo sulude gasne elektrane, da pravimo struju od uvoznog energenta?!

svrdlo

pre 11 godina

Muahaha...... Toliko ste jadni rusi da ne moz' biti gore. Kao vi jadni ne znate ko je. Pa koliko jedna firma ima udela u drzavama sveta gde ste vi "donatori" i mesate se u sve sfere zivota, a ovamo kao ne mozete jednu njusku da nadjete. I to u zemlji Srbiji. Mi smo proklet narod i pustite nas sami da izgorimo u paklu jer mi to zasluzujemo. Ajmo rusi, PALJBA!

IBJ

pre 11 godina

Eto, i lepa Zoka je iskreno poverovala u Vučkove priče o bespoštednoj i neselektivnoj borbi protiv korupcije, protekcije, nekompetencije, kriminala, i sve tako... Sad će da nauči da je u današnjoj srpskoj političkoj "eliti" (ha, ha, haaaa!) lična inicijativa, bazirana na naivnom poverenju u Vođu, najskuplja roba. Jer kad Baćuška (pod) gasom podvikne...

Dačić, Knežević, Bahatović... Vučko, druže, ti nastavi niz onih koji u "tvojoj" Srbiji NISU nedodirljivi! Ja ne mogu, muka mi je.

Branko

pre 11 godina

Protiv "Južnog toka" su Zorana M. (bivši član G17+) i Mlađan D. (predsednik G17+). Bajatović je za "Južni tok" ali je sve "odvukao" za Vojvodinu (82% planirane snage gasnih elektrana je predvideo preko Save i Dunava) što nije dobro za bezbednost i energetsku sigurnost Srbije. Ulaskom gasovoda kod Zaječara on je mogao da formira "South stream d.o.o. Novi Sad ali da je gasovod ušao kod Dimitrovgrada bila bi formirana firma "South stream d.o.o. Niš" što bi za Srbiju bilo od veoma velikog geostrateškog značaja. "NIS", "Srbijagas" i "South stream d.o.o. Novi Sad", Rafinerija u Pančevu, skladište gasa u Banovcima, sve je to u Vojvodini!???

kuda ide ovaj svet

pre 11 godina

Mislim da je ovakva izjava cista glupost,zasto bi vlast minirala samu sebe time sto bi kocila izgradnju necega sto nam je svima u interesu.

daj-dam

pre 11 godina

Zašto je Bajatović garant strateškog partnerstva? Valjda je garant država Srbija, nemože direktor jednog javnog preduzeća da ima veći autoritet od države. Da li se i ovde nešto ne "mulja", o čemu ćemo saznati tek kada SPS ode u opoziciju.

Milos

pre 11 godina

Cime je to Bajatovic zaduzio Ruse kad ga ovoliko stite, a mi zbog ruskog naloga moramo to da trpimo uprkos sto su zloupotrebe u Srbijagasu ocigledne? Sta je sada Vucicu sa onim "nema zasticenih"?

kos

pre 11 godina

Bez obzira šta kritičari odnosa Srbije i Rusije pričali, Srbija ima veliku podršku od Rusije, i nije mala stvar da je ugovorena isporuka gasa do 2021 godine, i to po nižim cenama nego za druge zemlje, i bez ikakve opcije plaćanja penala. Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko koja zemlja ima.

valerija

pre 11 godina

Bez obzira šta kritičari odnosa Srbije i Rusije pričali, Srbija ima veliku podršku od Rusije, i nije mala stvar da je ugovorena isporuka gasa do 2021 godine, i to po nižim cenama nego za druge zemlje, i bez ikakve opcije plaćanja penala. Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko koja zemlja ima.

lili

pre 11 godina

To sto se misli da Bajatovic ima zastitu Rusa , ne znaci da ne treba da se ispitaju nepravilnosti u Srbijagasu.Bajatovic je postavljen po stranackom kljucu, SPS moze da da i nekog drugog i to sto ministarka Mihajlovic trazi da se ispitaju nepravilnosti ne znaci da neko koci Juzni tok.Ovo je manevar Bajatovica a ja podrzavam ministarku Zoranu Mihajlovic.

gojko

pre 11 godina

Mislim da dinkic opstruise tu pricu ako se setimo kad je nis prodat rusima on je najveci protivnik bio te transakcije.Nevidim zasto bi se rusija zalaga za bajtovica direktora javnog preduzeca, ako ta prica ne ide preko porodice slobodana milosevica iz moskve pa nije bajatovic srbija.Mada ako se setimo bilo je reci po novinama da kad su uhapsili dzajica da je trebao tada i zarko zecevic direktor partizana u zatvor ali su rusi stopirali.

Sany

pre 11 godina

Dobro ljudi gde ste navalili Zorana je malo sporija ali sve će to biti ok ako Mladja ne izminira ? Ma vlada nam je cirkus. Svako ima svoj resor i pokušava apsolutistički da vlada unutar njega, i ako može da malo nanese štetu onom drugum ! Smejurija a s druge strane tuga jer nas vode bezveznjakovići. Nema ni jednog da vredi u vladi.

Južni tok?

pre 11 godina

Kako stoje stvari Južni tok će se graditi samo u Srbiji!? Gospodina Milera bi trebalo upozoriti da se ne meša u unutrašnje stvari Banana Republike Srbije a ako mu treba Bajatović valjda je dovoljno uticajan da mu nađe posao u Gaspromu. Naravno, ako se "izvuče" ovde s obzirom na haos u Srbijagasu... Poniženje je poniženje ma sa koje strane da dolazi a od "prijatelja" više boli.

Trifun

pre 11 godina

Бајатовић и СПС су пустили корење и није лако то све исчупати. Министарка је на великом задатку, а ко се нада да се проблеми могу решити преко ноћи није реалан.

zoran

pre 11 godina

Ko je srushio Jugoslaviju no peta kolona...ko ce da dovrshi Srbiju, istot ako peta kolona...taktika trojanskog konja je poznata odvajkada. Niti jedna zemlja se ne mzoe srushiti spolja, ma kako protivnik bio jak. No, iznutra, ako je nagrizesh gotovo je je za par meseci. Srbija nikada nije oskudevala u petokolonashima. Imamo ih za izvoz. Rusi nas bolje poznaju no mi sebe same.

zluradi

pre 11 godina

"prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić dao je lične garancije da će izbaciti iz stranke i Vlade svakoga ko bude opstruisao taj proekat"

Dakle, ti si prvi POTPREDSEDNIK Vlade, a ne PRVI potpredsednik Vlade.

miau miau ma

pre 11 godina

Ovde se radi samo o spekulacijama kojima pojedinci hoce da zbune narod.Naravno da je svima stalo do Juznog Toka,a to sto oni nazivaju tkz "kocenjem" je samo provera onoga sto su prethodnici ostavili iza sebe.

miki

pre 11 godina

Nisam poštovalac lika i dela ministarke energetike a još manje SNS-a ali Bajatovića štititi na ovakav način nije uredu dosta je bilo i karića i miloševića i ko zna koliko likova koje Rusija štiti a koji su nas zakopali ...ako Vučić sad pokaže odlučnost dokraja e tada se sve menja bar što se moje priče sa početka teksta

Aleksa

pre 11 godina

Ovo je klasičan pokušaj Bajatovića da se skrene pažnja javnosti sa malverzacija u Srbijagasu, koje su pre neki dan objavljene! Ne možete me ubediti da preduzeće koje po logici stvari treba da bude profitabilno, bude u minusu od 400 miliona eura, a da se direktor tog preduzeća ne oseća odgovornim!? Bez ozbiljne borbe protiv korupcije i kriminala nema ozbiljne države, a bez ozbiljne države nikad nećemo izaći iz ovog dna gde smo sad!?

Djenka

pre 11 godina

Gospodin Miler je mogao da navede i imena tih koji iz vlasti koce Juzni tok. Medjutim on je istakao kako je Bajatovic garant tog posla. Pa zar garant tog posla nije vlada Republike Srbije nego direktor Srbijagasa. Ovakvom izjavom Miler je dao podrsku Bajatovicu koji sada moze da ucenjuje sve i svakoga i da ne dozvoli istragu u Srbijagasu na cije poslovanje je imao primedbu i DRI. Najbolje bi bilo da se ispitaju te pretpostavke i da se vec jednom sazna istina. Ukoliko ima elemenata krivicnog dela neka se odgovorni procesuiraju u suprotnom jos bolje nece biti ovih spekulacija. Juzni tok je velika sansa za Srbiju koju mi ne smemo da propustimo i nije mi jasno da u vladi postoje osobe koje taj projekat koce. Ako su premijer i prvi potpredsednik za taj projekat onda to automatski znaci da je i cela vlada. Mislim da se bespotrebno dize ovolika halabuka i prasina oko toga jer je bespredmetno govoriti o znacaju Juznog toka za Srbiju u svakom smislu.

CecaO

pre 11 godina

Zašto se sve ovo dešava kada treba da se obelodane činjenice do kojih se došlo? Da li je moguće da se koristi svaka prilika da se zabode nož u leđa sadašnjoj Vladi? Pa ljudi, da li ste vi svesni koliko godina unazad se kralo? Potrebno je vreme da se stvari postave na svoje mesto, a još uvek su na nekim pozicijama ljudi iz prethodnog režima! Uverena sam da ova Vlada maksimalno podržava izgradnju Južnog toka, jer to je nešto što Srbiji treba

Despina

pre 11 godina

Trebalo bi ispitati ako neko opstruiše i koći izgradnju Južni tok. Protiv Dušana Bajatovića je pokrenuta istraga, i izgleda da na ovakav način želi da se Aleksandru Vučiću i narodu Srbije osveti. Nema smisla našta su sve funkcioneri DS i SPS spremni. Mislim da ukoliko zaista neko koči najveće investicije koje će pomoći Srbiji u ekonomskom razvoju mora da odgovara. SGrađani Srbije su zaista odlučili da žive u jednoj normalnoj i jakoj državi.Potpuno podržavam i verujem u Aleksandra Vučića.

pršić

pre 11 godina

Projekat "Južni tok" i gasni sporazum sa Rusijom je od vitalne važnosti za Srbiju. Nije mala stvar potpisati sa Rusijom ugovor o isporuci gasa do 2021. godine, i to po cenama nižim nego što Rusija naplaćuje drugim zemljama u okruženju. Zbog toga te ugovore ne smeju da ugrožavaju svojim izjavama jedan ili dva pojedinca iz vlade, i ako takvi pojedinci uopšte postoje, opstruciju Vučić sigurno neće dozvoliti. Međutim, indikativno je da ministarka Zorana Mihajlović sa pravom traži da se ispita poslovanje Srbijagasa na čijem je čelu Bajatović, pa se postavlja pitanje da li ovakvu priču rusima nije servirao upravo Bajatović kako bi sprečio da se istražne radnje koje vode prema Bajatoviću zaustave. Bajatović se grdno vara ako misli da će ga to što je blizak rusima zaštititi od odgovornosti, jer on očigledno nije ozbiljno shvatio reči Vučića da u Srbiji nema nedodirljivih. Ako je Bajatović izvršio neke nezakonite radnje ništa ga neće zaštititi da za te radnje odgovara.

milica

pre 11 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa Rusijom, jer upravo ti dobri odnosi sa Rusijom, mogu biti velika prednost Srbije, ukoliko Srbija narednih godina postane član EU.

Dragan

pre 11 godina

Kod nas na sve važno se pita strani faktor! Kome smetate strateški, ti svojim igračima daju instrukcije.
A ako mislite da isisavate pare, pa onda kad se otkrije da politički pritiskate...neće to lako da prođe! Znači po svemu da je Dušan radio po vašem nalogu?! A ako ga se dirne nadrljali smo...
Bože dragi, da li ćemo ikad imati iskrenog saveznika?

Kapica

pre 11 godina

Svako ko lose radi, treba da bude smenjen. Sve sto je dobro za drzavu, nadje se uvek neko da to unisti. Dosta vise i pustite ljude da rade kako treba, ako mislimo da uspemo. I niko nije protiv izgradnje.

OLIVEROLIVER

pre 11 godina

J. Tok je dobar za Srbiju.
Ali bratstvo Rusi ukidaju cim
neko zeli da se zakonskim regulativam
ispostuje sav posao.
Pa zasto da pravim po svaku cenu nesto,
tj. gubimo milione poreza.
Rusi se ponasaju kao da su nam nesto dali na dzabe.
A sto su dobili nove milione potrosaca?
I nove energetske zavisnike.
Naravno mogli su to oni goniti i preko Rumunije.
Uredu je uslovljanje ali do neke granice brate.

milan

pre 11 godina

Polako Vucicu nemozes ti nikoga samo tako izbaciti iz vlade ali dobro tvoje razumevanje demokratije nam vec odavno poznato da nije bas na zavidnom nivou.

Mali Radojica

pre 11 godina

Ma to braca rusi nam na fin nacin kazu da samo oni mogu da kraduckaju u zemlji Srbijici. A Aca Nes nam porucuje da se sa tim u potpunosti slaze.

milan

pre 11 godina

Mileru zna se koje bio protiv prodaje NIS-a iz sadasnje vlasti, Dinkic. Ali i treba postaviti pitanje sta taj doticni zna sto mi neznamo pa je sa razlogom protiv "Juznog Toka". Mi jesmo braca po veri ali nekada kada se saberemo nije bas najjasnije dali smo i braca po interesu.

juzni potok

pre 11 godina

Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko
koja zemlja ima.
(kos, 31. mart 2013 16:31)
Nemacka ("neprijatelj" Rusije) ima 50% bolji ugovor (nize cene) od nas ("prijatelja")...
A inace, ovo je toliko providno da je pokusaj/manevar Bajatovica da izbegne odgovornost tj. istragu, da je to smesno. Pitanje je samo koji je interes Milera da ga brani, tj. koliki je njegov deo

ćomi

pre 11 godina

Gospodin Miler bi trebao malo temeljnije da se upusti u analizu poslovanja Srbijgasa, a ne tek tako da naseda na rekla-kazala priče Bajatovića.

Srpska uskoro Srbija

pre 11 godina

Kad smo vec sami nesposobni da upravljamo nasom zemljom,koja je napravljena sa velikom zrtvom nasih predaka,za bolje i nismo.Neka jase magare ko stigne kad smo mutavi.Sram treba da nas bude,toliko imamo potencijala da nismo toga ni svesni,ali dzabe.Trenutno sam veoma razocaran u NASU SRBIJU i vecinu njenih gradjana,ali nadam se da ce doci neke bolje generacije Srba u buducnosti,koja nije lenja i pohlepna kao ova sad.

Ali sam i dalje ponosan sto sam Srbin,tako ce uvek i ostati!!!

nn

pre 11 godina

Nema nedodirljivih, kazu, ali to u Srbiji ne zele da sprovedu u delo. Sve u aps koji su pokrali narod!!!U rudnik i oduyeti im imovinu, obavezno i neizostavno, inace, dzaba smo krecili!!

RN

pre 11 godina

Ne moze Zorana da popravi za 6 meseci ono sto je neko 12 godina unistavao
a zna se ko koci izgradnju juznog toka isti oni koji su bili da se izgrad gasovod Nabuko.
(oliver, 31. mart 2013 15:57)

Zna se ko je taj. Mlađan Dinkić, ministar finansija i ekonomije u trenutnoj Vladi. To je onaj kojega će Aleksandar Vučić uhapsiti čim dođe na vlast.

gti

pre 11 godina

@KoleM: Bice da je ono sto vi projektujete na druge u vezi "nedovoljne inteligencije" zapravo vise vas problem. Kako bi bilo da vi razmislite u vezi gubitaka Srbijagasa i kako mogu da nastaju gubici ako neki zasticeni potrosaci ne placaju svoje racune, a to je pitanje politicke volje. Za taj zakljucak zaista nije potrebno nista vise od prosecne inteligencije, cak ni toliko. Uzmite vi da vodite firmu i da vam neko kaze da od nekoga ne mozete da naplatite, pa da vidimo koliku dobit cete onda imati. Druga stvar da li je taj koji vodi firmu nekome simpatican ili ne, ali cinjenice moraju da se znaju i postuju.

Biba

pre 11 godina

Ne treba shvatiti kao kocenje izgradnje Juznog toka,ali nikako se nesme prelaziti preko nekih gresaka iz proslosti,napravljenih od jako bitnih i uticajnim ljudi,koji su bliski saradnici i ovoj i bivsoj vlasti.Treba biti realan i bez tolerancije prema korupciji i kriminalu,kao sto to cini ova vlast predvodjena naprednjacima.

Alek

pre 11 godina

Mislim da je ovakva izjava cista glupost,zasto bi vlast minirala samu sebe time sto bi kocila izgradnju necega sto nam je svima u interesu.
(kuda ide ovaj svet, 31. mart 2013 20:07)

Nije glupost jer smo potpisali ugovor za prikljucak na "Nabuko". To je onaj gasovod koji grade Amerikanci da bi oteli musterije Juznom Toku. Proslo je neprimeceno u nasoj javnosti jer ga je onako, samo usput, pomenula ministarka govreci o necem drugom.

nidža

pre 11 godina

Dok se ne reši problem poslovanja Srbijagasa i uloge Bajatovića u svemu ni Južni tok nema perspektivu da krene punim kapacitetom!

prle

pre 11 godina

Nisam član ni jedne partije, ali ako Vučiću ovo dvoje što se u komentarima najviše pominju a utvrdi se da ko je ovaj istorijski projekat oko Južnog toka kočio izbaciš iz vlade odmah se učlanjujem u SNS

Nole

pre 11 godina

Ma Bajatovića čuva njegova stranka sa sve Premijerom, a ne Miler. Jadna li je Srbija kada ni posle gomile optužbi za kradju i korupciju koja vodi ka Bajatoviću, tužilaštvo ne sme ni da pipne tog tipa, koji unazad već mnogo godina pustoši Srbijagas i finansira ko zna koga (pored svoje SPS partije). Dačić je najveći licemer koji postoji i bez novih izbora nema rešenja za korupciju i kriminal, jer je SPS koči.

Marija84

pre 11 godina

Premijer Ivica Dacic je i te kako upoznat sa stvarima koje su e desile u Srbija-Gasu,zato nema opravdanja za g-dina Bajatovica,a sve nas zajedno ne treba da zanima koliko je on dugo visoki funkcioner SPS-a.

ćeranić

pre 11 godina

Ništa Bajatovića neće zaštititi, pa ni očigledno dobri odnosi sa gospodinom Milerom, od odgovornosti, ukoliko se pokaže da je u poslovanju Srbijagasa bilo nezakonitih radnji.

Nikola

pre 11 godina

Da li je neko procitao izvestaj DRI za Srbijagas. Tamo nema nista od onoga sto spominje ministarka. Nesto ovde nije uredu.... Ili je Bajatovic napravio dil sa DRI ili neko hoce da ga smeni.Sta vi mislite?

sremac

pre 11 godina

Moraju se navići da u Srbiji uvek postoje oni što po malo koče kompoziciju. Samo da spreče "ispadanje iz šina".Ipak su naše pruge zastarele!