Novi avioni i ljudi, šta hoće više?

Država će preuzeti ceo dug Jat ervejza, koji je u februaru iznosio oko 170 miliona evra, izjavio je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.03.2013.

12:36

Default images

On je najavio da će ta aviokompanija dobiti i novi menadžment.

"Bitno je da je država preuzela obavezu da taj dug stavi na svoja leđa...", rekao je Mrkonjić.

"Naravno ceo dug, pa šta da radimo, da tražimo ko je kriv i da opet zabijamo glavu u pesak", istakao je ministar odgovarajući na pitanje novinara.
On je naglasio da to moramo da uradimo ako hoćemo da rešimo pitanje Jata, kao i da se čini da smo na dobrom putu da sve što je planirano uspešno realizujemo.

Mrkonjić je podsetio da će Jat dobiti šest aviona na lizing, koji će koštati u proseku oko milion i po evra po avionu.

"Dobili su i novac za sklanjanje onih radnika koji hoće dobrovoljno da odu iz Jata, skinut će im biti dug, imaće i novi menadžment. Šta hoće više?", rekao je ministar.

Mrkonjić je rekao da će novi menadžment Jata imati zadatak da kompanija do kraja godine posluje na "pozitivnoj nuli" i da je država spremna odmah da započne razgovore ako neko želi da bude strateški partner srpske aviokompanije.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić započeo je u sredu pregovore sa predstavnicima francuskog proizvođača aviona Erbas o nabavci četiri aviona putem lizinga za srpskog avioprevoznika.

Mrkonić je dogovorio aktivnosti oko nabavke aviona putem lizinga, a početak razgovora sa Erbasom je, kako je navedeno, realizovan u sklopu pripremnih sastanaka za posetu premijera Ivice Dačić Francuskoj.

Pomoćnik ministra Popović je ranije rekao Tanjugu da se razmišlja o lizingu četiri Erbasovih aviona 319 i 320, kao i dva manja aviona ATR.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić bi trebalo, kako je ranije najavljeno, u poslednjoj sedmici marta da predvodi srpsku delegaciju u Abu Dabiju, gde će pregovarati sa aviokompanijom Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad" o partnerstvu sa Jatom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: