Prvi IMAX bioskop stiže u Beograd

Beograd na jesen 2014. godine dobija najveći bioskop na Balkanu - CineStar Planet sa 18 bioskopskih dvorana koji uključuje IMAX tehnologiju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2012.

18:58

Default images

On će biti u sklopu trgovačkog centra Delta Planet koji se gradi na Autokomandi. CineStar Planet biće u potpunosti digitalizovani megaplex s 18 dvorana ukupnog kapaciteta 3.300 sedišta.

U ovom, najvećem bioskopu u regionu, prikazivaće se oko 200 novih filmskih naslova godišnje i to paralelno sa svetskim bioskopima.

Deset dvorana biće opremljeno najnovijom 3D digitalnom tehnologijom, a dve CineStar eXtreme dvorane zvučnim sistemom Auro 11.1 3D, koji omogućuje iskustvo 3D zvuka na tri prostorne ose širini, dubini i visini.

IMAX bioskopi omogućuju najbolje i najkvalitetnije projekcije na svetu koristeći IMAX, IMAX 3D i IMAX DMR tehnologiju.
IMAX kvalitet karakteriše kristalno čista slika, laserski preciziran zvuk, stadionski raspored sedišta, gigantsko filmsko platno, posebni digitalni projektori i dvorana izgrađena prema parametrima koje nameću najzahtevniji IMAX standardi.

Prva IMAX dvorana u Srbiji imaće više od 500 sedišta. Gigantsko platno premazano je srebrom kako bi se povećala količina svetla koje se reflektuje prema publici, širine 25 metara i visine 14 metara, što je veće od IMAX dvorane u Zagrebu i među najvećima u Evropi.

Dva digitalna projektora najnovije generacije omogućuju izuzetno visoku rezoluciju i time daleko nadmašuju bilo koji drugi postojeći projekcioni sistem. Ako ovome dodamo još i IMAX 3D, tada govorimo o potpuno novoj dimenziji gledanja filma.

CineStar Planet imaće i dve luksuzne Gold Class dvorane odvojene od ostatka bioskopa, s izdvojenom recepcijom za prijem gostiju i prodaju ulaznica, prostranim lobbyem i garderobom.

U svakoj dvorani nalazi se 58 posebno raspoređenih, izuzetno udobnih elektronski podesivih fotelja, koje gledaocu omogućuju mienjanje položaja. Posebna pogodnost Gold Class dvorana odnosi se na mogućnost naručivanja jela i pića tokom projekcije filma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: