MF: Ima novca za plate i penzije

Javne finansije Srbije su stabilne i država će i u narednom periodu nastaviti da na vreme izvršava sve svoje obaveze, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.07.2012.

14:41

Default images

"Trenutno se na računima izvršenja Republike Srbije nalazi više od 35 milijardi dinara, a do kraja meseca se očekuje dodatni priliv od oko 10 milijardi dinara od emisije obveznica", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je taj iznos, imajući u vidu da su prihodi budžeta u julu veći od planiranih, "sasvim dovoljan da se nesmetano finansira deficit u narednih nekoliko meseci".

"Čak i ako bi tehnička vlada imala mandat do kraja godine, sve zakonske obaveze za plate, penzije ili socijalna davanja ispunjavale bi se kao i do sada, bez dana zakašnjenja", navelo je Ministarstvo finansija.

Ukazano je da nije potrebno bilo kakvo dodatno zaduživanje države do kraja godine preko iznosa koji je već predviđen Zakonom o budžetu za 2012. godinu.

Kandidat za ministra finansija u novoj vladi Srbije Mlađan Dinkić izjavio je juče da u budžetu ima novca za isplatu plata budžetskih korisnika i penzija samo do kraja avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: