Srbija

Petak, 20.04.2012.

14:23

Dulić: Kvadrat u Ivana Ribara 1194€

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da će cena kvadrata u naselju "Dr Ivan Ribar" na Novom Beogradu biti 1.194 evra.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Kupci kojima je to prvi stan, na tu cenu neće plaćati porez na dodatu vrednost (PDV) od 18 odsto.

"U naselju 'Dr Ivan Ribar' počela je izgradnja oko 800 kvalitetnih stanova, a u tom kompleksu biće i tržna zona, vrtići i škole. Cena je svakako povoljnija u odnosu na novogradnju u drugoj zoni Beograda", izjavio je Dulić. Dulić je rekao da su veliki državni projekti stanogradnje uposlili građevinsku operativu, jer 35.000 radnika radi u beogradskom naselju "Stepa Stepanović", a očekuje da će u naselu "Dr Ivan Ribar" biti uposleno oko 5.000 građevinskih radnika.

On dodaje da je u uslovima svetske ekonomske krize, zaposleno 88.000 građevinskih radnika. "Da ovog investicionog ciklusa nije bilo u državi, ti ljudi bi bili bez posla i verovatno ostali bez radnih mesta jer ih firme ne bi imale gde da ih zaposle", rekao je Dulić.

Dulić je kazao da "kada uporedimo druge zemlje u regionu i neke u Evropi, mi smo našoj građevinskoj operativi uspeli da sačuvamo supstancu i očekujem da ćemo u godinama koje su pred nama, kada situacija bude bolja, upravo zahvaljujući tome imati veoma dinamičan rast u građevinstvu".

U okviru Programa pomoći građevinskoj industriji, kako je istakao, do sada je u Srbiji završeno ili se gradi više od 90 škola i obdaništa, 49 sportskih objekata, stadiona, bazena, hala sportova, 68 objekata javne infrastrukture, kao što su putevi, mostovi, toplovodi i gasovodi, 26 domova kulture i 18 bolnica i domova zdravlja.

"Svaki od tih objekata znači poboljšanje kvaliteta života naših građana i predstavlja posao za naše građevinske radnike. Zahvaljujući tim projektima, projektima stanogradnje koje smo pokrenuli u Beogradu, i projektima socijalne stanogradnje, koji ovih dana započinjemo u 12 gradova u Srbiji, uspeli smo da sačuvamo supstancu građevinske operative", izjavio je Dulić.

Dulić je naglasio da je vraćeno poverenje građana u državne projekte, koji su pokazali da "država može da gradi izuzetno kvalitetno i u skladu sa evropskim standardima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: