Prete obustavom prodaje cigareta

Udruženje vlasnika kioska u Nišu najavilo je da će sledeće sedmice uputiti zvanični zahtev za povećanje rabata na cigarete duvanskim kompanijama u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2011.

00:06

Default images

Oni kažu da će, ukoliko ga one ne povećaju, već sredinom maja obustaviti prodaju cigareta.

Prema njihovim rečima, rabat je „već godinu dana unazad“ smanjen sa 12 na od tri do pet odsto po paklici što ne pokriva „ni osnovne troškove trgovaca“.

Cica Jovanović, potpredsednica Udruženja vlasnika kioska u Nišu, kaže da će uputiti zvaničan dopis Filipu Morisu, BAT-u i svim ostalim duvanskim kompanijama, sa zahtevom za povećanje rabata, i ostaviti im rok od 15 dana da na njega odgovore. "Ukoliko odgovor ne bude pozitivan naši članovi će prestati da nabavljaju i prodaju cigarete. Uspostavićemo kontakt sa svim drugim udruženjima i predstavnicima malih trgovaca u Srbiji, kako bi i oni učinili isto", navodi potpredsednica tog udruženja koje okuplja više od 180 ovakvih prodajnih objekata, a blisko sarađuje sa dragstorima i ostalim malim trgovcima.

Jovanovićeva je kazala da je većina kioska i dragstora „u Nišu i drugim gradovima“ već smanjila narudžbine cigareta.

Prema njenim rečima, ni najveći kiosci u gradskim centrima uprkos velikom prometu ne uspevaju da pokriju troškove jer su duvanske kompanije najpre smanjile rabat sa 12 na sedam odsto, a pre više meseci na tri odsto za jeftinije cigarete, koje su najtraženije, i pet odsto za one skuplje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

12 h

Podeli: