Drašković: Svugde lopov do lopova

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković smatra da je Srbiji potreban korenit zaokret u državnoj politici jer je stanje u zemlji daleko od dobrog.

Srbija

Izvor: B92, Blic

Ponedeljak, 28.02.2011.

00:01

Default images

Drašković je rekao da je stanje u državi daleko od dobrog, ali da para ima u budžetu, samo ih treba drugačije trošiti.

On kaže i da se država odnosi bahato i neodgovorno i “da je bilo dosta slava, akademija i pokaznih vežbi”, istakavši da se treba okrenuti Srbiji kojoj je duša u nosu i centralnim strateškim projektima - ulaganjima u selo i infrastrukturu.

"Nije tačno da u budžetu nema novca. Ima, ali ga treba drukčije trošiti. U budžetu se mogu naći dve milijarde evra koje će se preusmeriti socijalno i egzistenicijano ugroženim građanima", naglasio je Drašković. On je napomenuo da ogromna sredstva iz budžeta odnosi kriminal, a godišnje milijardu evra odlazi na “iluziju očuvanja suverniteta na Kosovu i Metohiji” i dodao da se u poslednjih 10 godina sistematski uništavao seljak, a energetski sektor “rasipao i razvlačio”.

“Kud god zagrebete, svuda nam je Kolubara. I svuda lopovi. A ti lopovi, ti miševi, izgrizli su naše snove, naše ideale za koje smo se borili od 1990. do 2000. godine”, ocenio je Drašković.

Drašković kaže da SPO neće dozvoliti da srž Miloševićevog režima koji se sada nalazi u opoziciji vrati Srbiju 20 godina unazad zbog, kako kaže, užasnih grešaka proevropske koalicije. On je kazao da je pred “vratima vlasti vojska obučena u lažne košulje Evrope”.

"U toj vojsci su perjanice nekadašnjeg Jula koje su izdale SPO, Đinđića i Koštunicu, srž Miloševićevog terorističkog poretka i tajkuni", rekao je Drašković i dodao da je u tim redovima koncentrisana ogromna volja da se iskoriste greške proevropske koalicije u Srbiji.

"Misle da ćemo ih dočekati na kolenima da zemlju povedu 20 godina unazad. To nećemo dozvoliti. SPO je spreman za borbu, a članstvo se priprema za moguće obračune svake vrste sa onima protiv kojih smo se već borili", istakao je Drašković. "Zadatak Srpskog pokreta obnove je da izazove cunami koji će dovesti do temeljne rekonstrukcije državne strategije i politike", rekao je Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: