Fabrika "IGB Automotive" u Inđiji

Kompanija "IGB Automotive" potpisala je u Inđiji ugovor o izgradnji nove fabrike u industrijskoj zoni te opštine, vredne oko tri miliona evra.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 18.08.2010.

10:48

Default images

Kako je navedeno, posle više nego uspešnog trogodišnjeg poslovanja, "IGB Automotive" odlučila je da izgradi novu fabriku u industrijskoj zoni Inđije.

Bauerhin - IGB Automotive je u septembru 2007. godine otvorila proizvodni pogon u Indjiji i nakon tri godine uspešnog poslovanja u Srbiji odlučila da izgradi potpuno novu fabriku koja će početi da se gradi već na jesen, a plan je da počne sa radom krajem proleća naredne godine. Fabrika u Indjiji će početi sa radom naredne godine a do 2012. godine u njoj će raditi 750 radnika. Ukupne investicije nemačke kompanije u Srbiji, koja je u septembru 2007. godine otvorila proizvodni pogon u Indjiji, iznosiće više od pet miliona evra.

Nova fabrika će biti izgradjena na površini od 7.500 metara kvadratnih i u njoj će se godišnje proizvoditi blizu šest miliona grejača za sedišta, koji se ugradjuju u najsavremenije automobile kao što su BMW, Mercedes, Audi, Porše, VW, Opel, Ford, Nisan, Aston Martin i drugi.

Kompanija Bauerhin je korisnik Programa finansijske podrške investitorima koji sprovode Ministarstvo ekonomije i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i ukupan iznos dodeljenih sredstava do sada je 1,8 miliona evra (2.500 evra po novom radnom mestu), dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: