Srbija

Sreda, 25.02.2009.

09:31

Krediti za nerazvijene opštine

Ministarstvo ekonomije objavilo je konkurs za dodelu kredita za podsticaj i razvoj preduzeća i preduzetništva u 40 najnerazvijenih opština Srbije.

Izvor: Beta

Default images

Ukupan iznos kredita je 2,49 milijardi dinara, a državni sekretar za regionalni razvoj Dejan Jovanović kaže da je godišnja kamatna stopa jedan odsto, rok otplate tri do pet godina, sa jednom godinom počeka.

"Krediti se mogu koristiti za industrijsku proizvodnju, prerađivačku delatnost u poljoprivredi i uslužni sektor", rekao je Jovanović, dodajući da se može ulagati u osnovna sredstva, nove objekte i rekonstrukciju postojećih objekata.

Kako je kazao, krediti se ne mogu koristiti za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, trgovinu, kupovinu automobila i igre na sreću.

"Kredite je moguće obezbediti hipotekom koja pokriva vrednost kredita i kamate, a za iznose do tri miliona dinara može se obezbediti kroz jemstvo drugog pravnog lica, kao i uz garanciju poslovne banke", naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ciljevi kredita su podsticaj investicija u tim opštinama, zaposlenost i povećanje životnog standarda.

Jovanović je kazao da je za prethodne dve godine oko četiri milijarde dinara kredita plasirano, zaposleno 4.500 radnika i odobreno 450 projekata, a najviše se ulagalo u prehrambenu, zatim drvnu, tekstilnu i hemijsku industriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

18 h

Podeli: