Srbija

Četvrtak, 13.09.2007.

12:01

Drakulić: Bićemo na tenderu za RTB

Predsednik kompanije "Ist point" Zoran Drakulić najavio je da će učestvovati na novom tenderu za privatizaciju RTB-a Bor.

Izvor: Tanjug

Default images

On je kazao da ne razume zbog zbog čega je prvi tender za privatizaciju RTB Bor poništen i dodao da je to bila politička odluka.

"Neko ne želi da 'Ist point' uđe u Bor, a sa druge strane ima određenih razgovora sa ruskim investitorima, koje je primio premijer Koštunica, čime im se daje prednost", kazao je Drakulić, čija je kompanija vlasnik Valjaonice bakra u Sevojnu.

On je naglasio da "Srbija treba da štiti svoje ekonomske interese, da čuva jednu celinu koja je građena prethodnih 50 godina, a to je upravo taj metalski kompleks u koji spada i Sevojno, gde je najveća proizvodnja".

Upitan kolika sredstva "Ist point" planira da izdvoji za kupovinu Rudarsko-topioničarskog basena Bor, Drakulić kaže da je poručio “protivnicima da spreme milijardu dolara i ako daju takvu ponudu pobedili su".

Agencija za privatizaciju Srbije raspisala je 31. avgusta drugi tender za prodaju RTB Bor po početnoj ceni od 340 miliona dolara. Prvi tender za prodaju RTB-a poništen je pošto prvopalasirani ponuđač rumunski Kuprom ni u dodatnom roku nije platio ponuđeni iznos od 400 miliona dolara.

Drugoplasirani na tenderu bio je konzorcijum "Ist pointa" i londonskog fonda ORN sa ponudom od 340 miliona dolara, ali Vlada Srbije na osnovu mišljenja Sekretarijata za zakonodavstvo nije pregovarala sa dugoplasiranim već se odlučila za novi tender.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: