Mrkonjić:Mašine stoje, sve po planu

Na deonici Koridora 11 od Lajkovca do Uba gde su mašine nakon otvaranja radova povučene i do danas nisu vraćene sve se odvija po planu, kaže Milutin Mrkonjić

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 15.08.2010.

23:04

Default images

Ministar infrastrukture objašnjava da će radovi na toj deonici biti nastavljeni u ponedeljak, 16. avgusta, uprkos tome što eksproprijacija nije završena.

"Tamo nema nikakvih problema. Svratio sam na to mesto tokom vikenda, ljudi se spremaju da počnu kopanje temelja mosta, jer je to najsloženiji deo posla", dodaje on.

Mrkonjić kaže da su "mašine koje kopaju temelje mosta specifične, dan njihovog korišćenja je skup i ne mogu mesec dana da ih drže na gradilištu, a da ne rade".

"Eksproprijacija je u toku, vlasnici zemlje oko toga ne prave probleme, svi jedva čekaju da počne da se gradi. Ali, dobro je da se su svi, pa i mediji, angažovali oko radova na koridorima. Tvrdim da graditelji znaju šta im je posao, imaju obezbeđen novac i za svako kašnjenje odgovaram samo ja", naglašava on.

Radove na ovoj deonici izvodi konzorcijum u kojem su PZP Beograd, Putevi Užice i Planum, a Mrkonjić tvrdi da će taj deo puta ka južnom Jadranu biti završen do septembra naredne godine, kao što je i planirano.

"Radovi su vredni oko 70 miliona evra, a izvođačima je uplaćen avans od 10 miliona evra. Ovde bi radovi trebalo da budu gotovi u septembru 2011, a uskoro otvaramo još jednu deonicu od Obrenovca do Uba. Završen je i tender za deonicu Batajnica - Dobanovci i posao je dobilo još jedno naše preduzeće 'Ratko Mitrović', što je jako dobro", kaže Mrkonjić.

Direktor Puteva Užice Milan Bojović potvrdio je da izvođači imaju problema jer eksproprijacija nije okončana, ali da zbog toga radovi neće kasniti.

"Radi se na rešavanju imovinskih odnosa, imamo obećanje da će se do 20. avgusta sve rešiti. Radovi zbog toga ne kasne. Mi smo počeli pripremne radnje tamo gde će se graditi objekti, s obzirom na to što je potrebno sagraditi 12 mostova. Deo radova izvodimo i van gradilišta, a sa lica mesta imam informaciju da će u ponedeljak početi izgradnja prvog mosta", tvrdi Bojović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

16 h

Podeli: