Srbija

Četvrtak, 23.07.2015.

11:20

Šumadija sajam bez blokade, stižu plate

Račun preduzeća "Šumadija sajam", odblokiran je posle 280 dana, nakon izvršene uplate od oko 24 miliona dinara, rekao je novoimenovani direktor Dušan Petković.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Thinkstock.com

Naglašavajući da su sada stvoreni uslovi da se zaposlenima isplati drugi deo plate za novembar i decembar prošle godine, Petković je rekao da je u rešavanju problema blokade računa pomogla gradska uprava, kako je nedavno i dogovoreno na sastanku gradonačelnika Radomira Nikolića i bivšeg rukovodstva "Šumadija sajma".

Zaposleni u tom preduzeću su pre dva dana prekinuli sedmodnevni generalni štrajk, pošto su dobili obećanje od gradonačelnika da će račun "Šumadija sajma" biti odblokiran, kao i da će radnici ovog meseca dobiti jednu zaostalu platu, a u avgustu i septembru još dve koje im se duguju.

Dugovanja "Šumadija sajma" iznose oko milion i po evra, a u sastavu ovog preduzeća su dečije odmaralište na Kopaoniku, dva restorana u Kragujevcu i sajamski prostor.

Preduzeće ima 92 zaposlena, kojima se za plate duguje oko 56 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potpuni haos: Blokirani putevi

Uoči izbora za Evropski parlament poljoprivrednici iz Španije i Francuske blokirali su danas puteve duž špansko-francuske granice na Pirinejima.

19:37

3.6.2024.

1 d

Svet

Loše vesti za građane Rusije

Vlasti u Rusiji razmišljaju o promeni poreskog sitema u zemlji, tako da paušalna stopa od 13% bude zamenjena progresivnom stopom, uz znatno veće poreze za bogate i korporacije.

21:52

3.6.2024.

1 d

Region

Još jedna banka prestaje da postoji

Hrvatska poštanska banka (HPB) izvestila je danas da je uspešno završila operativno pripajanje bivše Nove hrvatske banke, čime je u celosti realizovano tehničko prilagođavanje sistema nakon prošlogodišnjeg pravnog pripajanja.

14:52

3.6.2024.

1 d

Podeli: