Povratak u smrdljive zgrade u martu

Stanari zgrada na Novom Beogradu, u kojima je nađen otrovni gas, vratiće se u svoje stanove najkasnije do kraja marta sledeće godine.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

13:11

Default images

Prema ugovoru koji žitelji naselja Dr Ivana Ribara treba da potpišu sa Građevinskom direkcijom Srbije, investitor će im plaćati nadoknadu za iznajmljivanje kvadrata dok se problem ne sanira, a sam dokument traje narednih sedam meseci.

Iz Građevinske direkcije uveravaju da će ovih dana biti sve regulisano, kako bi građani koji su se preselili dobili najavljeni novac da podmire troškove.

"Obećali smo da ćemo stanarima plaćati pet evra po kvadratu mesečno, kao i troškove struje i Infostana za stanove iz kojih su se privremeno iselili", kažu u Direkciji. - Prihvatili smo sve njihove žalbe na ugovor koji treba da reguliše plaćanje iznajmljenih stanova. Ugovor ima rok zaključenja do 31. marta 2015. godine. Do tada će problem sigurno biti rešen, a mi smo uvereni i ranije.

Stanari tvrde da je do spora oko plaćanja privremenih nekretnina dok se ne reši problem došlo jer nisu sa Direkcijom mogli da se dogovore oko toga kako će izgledati ugovor.

Mnoge stvari u tom ugovoru nisu kako treba - tvrdi jedan od stanara, Mirko Kocić. - Nije tačno navedeno šta je uzrok iseljenja, nigde ne piše da je to štetan gas koji može da ima za posledicu uticaj na zdravlje ljudi. Samo je napisano da moramo da se iselimo zbog neprijatnog mirisa. Tako nam niko ne garantuje da ćemo dobiti dokaz da više nema otrovnih materija.

Stanari su angažovali i advokata i dodaju da će tražiti da se ove odredbe jasno promene jer se svi plaše da će biti izigrani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: